duminică, 20 aprilie 2014

Crin, o floare ofilită.



         
  Liberalii pe toate posturile mass-media denunţă faptul că pesedistii i-au dat afară de la guvernare. A fost o perioadă în care eram tentat să-i  cred, numai că ceva nu se pupa, ceva nu era tocmai adevărat.
Să o luăm metodic. La început s-a venit cu propunerea ca Iohannis să fie ministru de interne şi vicepremier pe probleme  economice, un fel de struţo-cămilă, prin această propunere Antonescu il forţa pe Ponta să ducă guvernul in Parlament pentru un vot de modificare a structurii guvernului. Ponta nu a acceptat, intrebarea este : ştia Antonescu că Ponta va refuza? Stia, de asta a şi forţat, de altfel şi Ponta a ştiut că Antonescu forţează ieşirea de la guvernare. Dacă lucrurile s-au petrecut aşa, înseamnă că liberalii nu au fost da-ţi afară de la guvernare, ci au ieşit ei, practic au forţat ieşirea de la guvernare.  In acest caz Antonescu poate arunca o parte din acuzaţiile lui asupra lui Ponta, spun o parte, deoarece pentru multe din aşa zise greşeli a le  lui Ponta a girat şi el.
            A doua situaţie, Antonescu nu a vrut să iasă de la guvernare, propunerea lui cu Iohannis la ministerul de interne şi vicepremier pe probleme economice a fost propunere realistă şi chiar vroia să fie admisă de primul ministru, pentru a rămâne la guvernare în formula USL. Ponta nu a acceptat, pentru a forţa PNL-ul să iasă de la guvernare, în acest caz Antonescu nu poate critica pe Ponta şi PSD-ul pentru grşelile din trecut, din moment ce vroia să rămâna cu PSD-ul la guvernare, înseamnă că era un partid onest.
Eu cred că Antonescu a forţat ieşirea de la guvernare, pentru a putea din opoziţie să critice guvernul şi implicit pe Ponta care urma să candideze la prezidenţiale, din postura de aliat la guvernare nu avea cum să critice, este aceiaşi poveste ca in 2009 cand la guvernare era PSD cu PDL şi pentru a participa la alegerile prezidenţiale, PSD-ul a ieşit de la guvernare.
            Numai că ieşirea lui Antonescu cu partidul lui a dus la ruperea aliantei USL, alianţă care câstigase istoric alegerile generale din 2012, ruperea USL prin ieşirea PNL-ului de la guvernare a fost un şoc pentru oamenii ce îşi puseseră speranţa in această alianţă. Plecarea lui Antonescu a fost vazută de cei mai mulţi oameni ca o dezertare de la o datorie incredinţată lor, prin votul electoratului.
            Criticarea prin toate cotloanele presei, a lui Ponta si a PSD, nu poate fi decât descalificantă pentru oratorul si elocventul  Antonescu. Spun acest lucru, gândindu-mă, cum a putut să-l numească prietenul lui pe Ponta, nu-l ştia ce fel de om este?  Ponta nu venise din neant, era in politica de mai bine de 10 ani, numai spun că PSD-ul era in politică, decând a apărut politica de după ’89. Aşa că Antonescu fie la cunoscut pe Ponta, dar la acceptat, pe principiul fă-te frate cu dracu până ajungi Preşedinte, fie nu l-a cunoscut şi atunci are o bilă neagră pentru că nu s-a informat, mai poate exista şi o a treia posibilitate, adică, critică din toate poziţiile, cu toate armele, indiferent dacă ai sau nu dreptate, până la urmă se prinde ceva şi de electorat, singurul lucru care s-a prins, a fost dezgustul de politică.
            Uite cum un boboc de Crin, ce promitea să ajungă floare la Cotroceni, s-a ofilit prin grija gradinarilor din jurul Crinului

2 comentarii:

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...