miercuri, 16 aprilie 2014

Mitocănia din politică



               
            Asistăm cum, pe fiecare zi ce trece, relaţiile dintre politicieni se degradează, tensiunile se acutizează, aliaţi care, până mai ieri erau ca fraţii, acum, dintr-o data şi-au descoperit defecte de nesuportat,  cum că au luat masuri in cadrul guvernului de neiertat si toate acestea in timp ce se ţineau de mână şi işi şopteau vorbe dulci de cum vor guverna ei până in 2016, unul ca prim ministru, iar celălalt ca preşedinte.
Totuşi, de departe, cel care deţine scorul cel mai mare in ţăţisme si incălcări de legi este demisul din Dealul Cotrocenilor, dar predilecţia domniei sale este violarea Constituţiei.
O face, violarea, cu apetitul violatorului de profesie, se excita numai la gandul că poate ieşi pe post pentru a anunţa faptul că este părintele, ideologul si susţinătorul necondiţionat al   PMP, că  votul său se va indrepta spre acel partid. Asta, când nu atacă pe cei ce se ocupa de cazuri, ce ar putea afecta pe cei din jurul domniei sale.
            De la publicarea raportului corpului de control al Primului Ministru  în legătură cu cumpărarea moşiei de la Nana, d-l Băsescu  este precum un animal rănit intr-o cuşcă din care nu ştie cum va scăpa. Atacă pe toţi şi pe toate, mai nou pe „şantajista” de Firea, epitetul îi aparţine lui Băsescu, pe aceasta incearcă să o descalifice în faţa sefilor de la PSD, ori să o sperie cu dosare penale pe numele soţului.
            D-l Băsescu se comportă la Cotroceni, precum un stăpân pe moşia sa, numai este de ceva timp Preşedintele tuturor romanilor, odată când a fost demis de cei 7,4 milioane de votanţi, iar mai apoi, de când se ocupă numai de cresterea în sondaje a PMP. Comportamentul d-lui Basescu nu este intâmplător aşa, domnia sa ştie că in Parlament sunt aproape 600 de nevolnici, care nu vor ridica un deget impotriva lui, abia dacă pot să se ajute intre ei, să nu ajungă pe mâna DNA-ului, sunt intr-o mlaştină cu nisipuri mişcătoare, din când, in când, câte un parlamentar este prins de ochiul de nisip care il duce spre fundul mlaştinei, ceilalţi sar sa-l scape, grea muncă, aşa că Preşedintele işi poate vedea liniştit de incălcarea Constituţiei.
            De la tribuna preşedinţiei, de acolo, de unde un adevărat şef de stat, ar trebui să ne anunţe întâlnirile avute cu diferite delegaţii din diferite ţari şi ce rezultate au avut aceste întâlniri, precum şi alte lucruri de interes naţional, domnia sa ne anunţă că Voiculescu este informator, că Trustul Intact este un lucru periculos, că Firea este şantajistă, ori Victor Ponta este corupt, prin aceasta reuşind să murdareasca noţiunea de Întâiul Bărbat al ţarii.
Vazând comportamentul vulgar al politicienilor in general si al lui Băsescu în special si incălcarea deliberată a Constituţiei, propun schimbarea juramăntului de credinţă la numirea in funcţiile de miniştrii, ori şef de stat , cei nominalizaţi să numai ţină mâna pe Constituţie si pe Biblie, iar la sfârşitul juramântului sa fie spus : „Să moara mama! şi nu : „aşa să-mi ajute D-zeu”, pentru că, oricum, nu au nici un D-zeu.

2 comentarii:

  1. Domnu' Ionel, marea problema cu democratia este ca un numar infinit de prosti au dreptul sa voteze. Exact pe astia mizeaza PSD-ul. Este nevoie, evident, si de vectori de formare a opiniei. Dvs. exact asta sunteti. Aveti un blog si scrieti. Daca nu sunteti un prost, atunci sunteti un ins interesat, fie activist PSD, fie un profitor marunt. Chiar si pentru un ins de stanga, asa cum va pretindeti, mi-e greu sa cred faptul ca nu sunteti capabil sa vedeti ticalosia, acolo unde este ea evidenta, la actualii corifei PSD. Basescu o fi el ticalos, dar are marele merit de a fi facut aerul mai respirabil in tara asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. D-le Anonim, se pare, dupa parerea dvs.,ca eu sunt un prost de stanga, insasi faptul ca ati putut imparti electoratul intre "elitisti" si "prosti", nu va crediteaza cu mai multa desteptaciune.Mai era o mare "jurista" pre numele ei Monica Macovei care, striga din toti bojogii ca vrea sa-si ia tara inapoi, nu cumva este vorba despre tara asta a desteptilor din care face-ti si dvs. parte impreuna cu Basescu, Macovei, PDL si PMP? Nu este nimic rau sa fi membrul unui partid, ori altul, rau este sa fi un idiot care nu poate convietui cu cei ce nu au acelasi pareri ca tine. Nu am fost fericit sa gasesc un om cu intoleranta dvs.,as putea spune, cu alergie la toleranta, pacat ca inca mai sunt asemenea specimene.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...