joi, 24 aprilie 2014

Senatorii nu mai dorm, sunt in vacanţă



                              
            Senatorii  au hotarăt să işi ia o binemeritată vacanţă pe perioada campaniei electorale pentru PE, adevarul este că, oricât de confortabil este fotoliul de parlamentar, tot nu se compara cu un pat, aşa că somnul este chinuit in timpul lungilor şedinţe, nu mai zic că se găseşte câte un orator care ridică tonul şi îi face pe bieţii oameni să tresară din somn. O mare parte dintre cei din sala de şedinţe nici nu înţeleg despre ce se discută, ce se dezbate in Senat, aşa că pentru aceştia, aceste interminabile sedinţe pot fi un adevărat calvar, pot stresa aleşii neamului. De ce au venit in Parlament? Din mai multe motive:  unul ar fi că neavand studii bine aprofundate cu diplome şi aşa mai departe, se poate alege cu apelativul de „domn senator, domn  deputat”, la fel cum alţii sunt: domn inginer, domn profesor etc.,un alt motiv, rotunjirea averii, din parlament există oportunităţi ce pot fi fructificate, sigur exista şi o a treia categorie, cea a naivilor care cred că ajungând în Parlament, chiar vor putea schimba ceva.
            Aceşti parlamentari, plătiţi cu sume exorbitante şi aflaţi intr-un număr covârşitor de mare, aproape 600, sunt de o ineficienţă crasă, puţine sunt proiectele de legi venite din partea lor, infime chiar, iar proiectele de legi venite din partea guvernului, ori OU, sunt adoptate, fără dezbateri serioase, fără corectarea unor greşeli strecurate in proiectele, ori OU, venite de la guvern.
            Avand un Parlament, cu parlamentari atât de ineficienţi, propun ca guvernul să conducă prin OU, iar parlamentarii să se intrunească de 2 ori pe an pentru adoptarea acestor Ordonanţe, in această perioadă fiecare să aibă alte activităti, ei urmand să fie plătiţi numai pe perioada cat legiferează, un fel de Marea Adunare Naţională. Eficienţa este aceiaşi, banii cheltuiţi cu întreţinerea lor, vor fi mult mai puţini.
            Preşedintele Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu, nu are nici o putere, neavând un partid în spate care să îl susţină, este ca o frunză in vânt, gata să cadă la prima adiere. În schimb i se va contabiliza in sarcina lui toate lucrurile negative petrecute în Senat în perioada Preşedinţiei domniei sale.
            În concluzie : Domnilor senatori, mergeti liniştiţi la spa, să vi se facă masaje căci somnul în poziţie ghemuită deformează oasele şi nu uitaţi să cereţi spor pentru somn in condiţii inadecvate. Şi dacă mai găsiţi cate un cârcotaş ca mine, nu-l băgaţi in seamă, este răutăcios, căci nu a avut şi el norocul vostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...