marți, 27 mai 2014

Groparii PNL



                        Asa cum pronosticam la momentul ruperii USL, se pare ca a avut cel mai mult de suferit liberalii. De fapt liberalii nu au pierdut prea mult, ei erau undeva la 18%,  la momentul aliantei cu PSD si formarea USL. In momentul iesirii de la guvernare, Antonescu nu a avut o buna viziune asupra viitorului, ori nu a fost bine consiliat, ori pur si simplu a plusat. Peste 20% era greu sa ajunga, dar undeva in jur de 20% era posibil, daca nu facea cateva greseli decisive. Iesirea de la guvernare nu o mai comentez, am facut-o de multe ori, una din marile greseli consider a fi rigiditatea, inflexibilitatea in a negocia, a discuta pana la lamurire a membrilor de partid care aveau alte pareri decat a sa. Ma refer aici la Radu Stroie si CPTariceanu, cu acesti oameni, vechi liberali, despre Tariceanu pot spune ca este pur sange si printre fondatorii partidului. Nu-i poti lua pe faras pur si simplu, trebuie sa-i asculti, sa-i gadili, daca e cazul, Tariceanu a fost Prim-Ministru, Presedintele partidului, are orgoliu, are personalitatea lui, sigur si Antonescu are prea multa personalitate, as spune chiar exces de personalitate, undeva aproape de paranoia.
            O alta greseala a fost faptul ca nu a avut curajul sa-si sustina “locotenentul”, pe Diaconu, pentru un loc pe listele europarlamentare, a scapat prea repede de el, cred ca avea nevoie de locul lui pentru altcineva. Pe buna dreptate Diaconu a demisionat, fusese respins de propriul partid, pur si simplu a crezut in dreptatea lui si a mers pana la capat, daca a fost ajutat si de catre cine, habar nu am si nu ma intereseaza.
            Vreau sa scriu cateva cuvinte despre plecarea lui Tariceanu, personal consider ca nu a procedat corect cu partidul la a carei formare a ajutat si care la randul lui ii dadu-se multe satisfactii, presedinte, ministru, prim ministru. Un vechi proverb comunist spune asa : “Mai bine sa gresesti odata cu partidul, decat sa ai dreptate singur, impotriva lui”, cam asta era situatia lui Tariceanu, el credea ca este singurul care are dreptate, iar partidul prin forul sau gresea, poate ca asa era, dar nu avea voie sa dezerteze, trebuia sa ramana pe loc, ca un soldat credincios ideologiei si liberalismului, dar mai ales inaintasilor liberali.
            Acceptarea de numire in functia de Presedinte al Senatului, in locul lui Antonescu, poate gadila orgoliul, dar poate da si cosmaruri, gandidu-te ca esti acolo prin sustinerea PSD, vei raspunde poate : “am acceptat functia ca pe un fel de arvuna data PSD, ca alianta USL se va reface”.Sigur, ai sperat ca multi vor pleca, ca PNL-ul se va rupe, iar d-ta cu o parte din ei vei reface USL-ul, devenind astfel candidatul aliantei pentru functia de Presedinte. Lucrurile nu au fost simple, ramas singur ai renuntat si la formarea unui nou partid, pe buna dreptate, acum incerci sa lingi unde ai scuipat, e greu, ai devenit un fel de paria pentru liberali, insasi venerabilul Quintus, cu eleganta si durere in suflet, te-a alungat ca pe o aratare. Iti lipsea din panoplie, functia de Presedinte al tarii, ai vazut o oportunitate, ai marsat pe ea, ma tem ca ramane un vis. Demisioneaza din functia de Presedinte al Senatului, fa penitenta, lupta sa fi reinscris si acceptat ca membru la liberali.Incearca sa nu te sinucizi, nu mai ai varsta sa o poti lua de la capat.
            Am sa ma intorc la Antonescu, voi spune ca aceste greseli, dar, mai ales orgoliul a fost cel care l-a invins. Cand s-a vazut singur in opoztie, s-a asteptat ca PDL si PMP il vor astepta cu flori, a inceput sa bata la usile celor pe care ii injurase pana atunci si se jurase ca nu va face alianta, astfel a fost nevoit sa bata (pupe) palma intai lui Basescu, apoi dupa binecuvantarea acestuia, sa dea mana cu Udrea si Blaga. Mai nou PNL se va afilia PPE, parasind astfel ALDE, cel care l-a sprijinit in vara lui2012. Urata tradare ,seamana cu aceia facuta de PD, la propunerea lui Frunzaverde ,cand a trecut intr-o noapte de la Internationala Socialista la PPE, posibil tot Frunzaverde sa fie artizanul si acum, daca da, felicitari Frunzaverde ti-a iesit, caci doar pentru asta te-ai inscris inn PNL.
Cam naiv domnul Antonescu, dar asta la costat  demisia.  PNL prin demisia lui Antonescu va avea viata grea, un alt lider nu vad, sigur poate le canta la chitara L. Orban, doar atat, caci de lider nu este bun, ori poate fuzioneaza  cu PMP si va fi lider Udrea.
            Asta este bucataria interna si se va gasi cineva sa mestece in oala malaxorului politic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...