joi, 29 mai 2014

Sfadă între soţi



                           
     


            Cât nevastă-mea este la bucătărie. pot citi liniștit, până spală vasele, dă cu mătura şi ce mai face ea pe acolo, termin capitolul început, mă bucuram eu în sinea mea ne ştiind ce mă aşteaptă. Cufundat in plăcerea cititului, în care se descria, cum  eroul principal începuse, să o sărute pe fata venită pentru angajare, aud de la bucătarie, un zgomot puternic de vase sparte, nu am de lucru și o întreb ce s-a întâmplat :
--nimic, îmi răspunde oţărâtă, am spart nişte farfuri,
--putea-i să fi mai atentă, mă dau eu cocoş,
-- şti ce, tu să taci, după ce că nu faci nimic toată ziua, mai faci şi observaţii,
--am zis să fi mai atentă, răspund eu ceva mai moale, uite, eu nu sparg nimic,
-- păi ce să spargi tu, când nu te mişti de la birou, pe tine nu te interesează să faci piaţa, nu te interesează ce mâncăm, ce bem, cu ce spăl rufele, dacă a crescut buruianul in roşii, dacă am săpat ardeii, tu, care va sa zică, nici nu ştiu, dacă eşti în casă. Uite, să luăm ziua de azi, de când te- ai dat jos din pat, în afara faptului că ai mancat şi ţi-ai luat tratamentul, nu ai făcut nimic.
--Nu sunt de acord, îi răspund cu tărie, cine ţi-a spus, să mergi la piaţă, să cumperi toate cele necesare, nu făcusem eu lista?
--Mai eşti bun de altceva, decât să dai ordine?
--Asta înseamnă să administrezi, nu să dai ordine, apoi cine te îndrumă în grădină, cum să sapi roşiile, cum să le legi, cum să le copilești.?
--De ce nu faci tu astea direct, fără să mă mai pui pe mine, dacă eşti aşa de deştept?
--Pentru simplul motiv că nu sunt egoist, vreau să înveţi, să şti şi tu, cum se face.
--Dragul meu bărbat, m-aş bucura mai mult, dacă mai lăsa în pace, dacă nu ai găsi tot timpul motive de a mă cicăli, de a sta cu gura pe mine.
--Vezi nimic nu îţi convine, ori ce spun eu, nu este bine. Da e bine să strigi la mine?
E bine să-mi răspunzi urât, când eu, pe bună dreptate te-am certat, căci ai spart farfuriile, ce dacă faci treaba, trebuie să strici? Ce s-ar întâmpla dacă toţi care fac treabă, ar face de mântuială? Uită-te la ţara asta, parcă au luat toţi exemplu de la tine, nu interesează pe nimeni de nimic, distrug tot, duc la fier vechi, fură, şi dacă cineva îi întreabă, răspund ritos, că ei muncesc, că ei plătesc impozite statului şi au dreptul să facă ce vor. Şi toate astea pentru că nu au un om ca mine, care să supravegheze cu ochi de stăpân tot ce se întamplă Păi crezi tu, că dacă am fi avut prim miniștrii oameni de fier şi cu grijă pentru avutul tării, eram acum in situația asta? Nu, încă am avea combinatele, uzinele, băncile şi toate cele, dacă nu toate, măcar jumătate, dar modernizate cu banii obtinuți din vânzarea celeilalte jumătăţi. N-am avut femeie astfel de prim miniştrii gospodari, in fiecare guvern a fost cate-o muiere oţărâta, aşa ca tine, care l-a împins pe papleacă ce se numea premier să ducă ţara de râpa. Uite, că la mine acas’ nu permit aşa ceva, o farfurie de mai spargi, iti opresc banii din suma alocată pentru slujba de duminică de la biserică, aşa că, în loc sa te duci la slujbă, să stai la barfa cu muierile, stai cu mine acasă, să te instruiesc.
Mulțumesc pentru poză : sfatulparintilor.ro

Un comentariu:

  1. --Asta înseamnă să administrezi, nu să dai ordine, apoi cine te îndrumă în grădină, cum să sapi roşiile, cum să le legi, cum să le copilești.?
    --De ce nu faci tu astea direct, fără să mă mai pui pe mine, dacă eşti aşa de deştept?
    --Pentru simplul motiv că nu sunt egoist, vreau să înveţi, să şti şi tu, cum se face.
    --Dragul meu bărbat, m-aş bucura mai mult, dacă mai lăsa în pace, dacă nu ai găsi tot timpul motive de a mă cicăli, de a sta cu gura pe mine.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...