marți, 24 iunie 2014

Scrisoarea pacientului către Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte 2


                    Am încercat să iau relaţii despre motivul mutării secţiei de Geriatrie-Gerontologie de la "Platformă" la Voineşti, am rămas stupefiat de ceea ce am descoperit, în locul secţiei urmează a se face un vestiar pentru secţia de psihiatrie. Cred că lucrurile sunt mult mai murdare în adâncul lor. Pentru un vestiar nu trebuie mutată o secţie cu specificul acesteia, unde în proporţie de 99% pacienţii sunt bătrâni pensionari din mediul rural.Secţia a adus destui bani de la CNAS, pentru că a avut tot timpul paturile ocupate, este o secţie rentabilă, altul trebuie să fie motivul mutării. Aici vin să se trateze oameni care au suferit vicistitudinile vieţii, prin condiţiile improprii de muncă, pe vremea când în România chiar se muncea. Acum la apusul soarelui pentru ei, când puteau veni în această secţie pentru a se trata, aflăm că nişte potentaţi ai zilei cu funcţii efemere, dar cu putere de decizie pentru un anumit timp, vor să mute secţia la Voineşti, aproape de marginea judeţului. Întrebare: care să fie motivul de nu se găseşte un sediu definitiv pentru secţia de Geriatrie-Gerontologie, pentru că nu ar fi prima dată mutată, ea a luat fiinţă în cadrul Spitalului Manastirea Dealu, apoi a fost mutată la Pucioasa, dupa care s-au întors la Spitalul Municipal, ca în cele din urmă să fie mutată în locaţia Platformă? În tot acest timp pacienţii bătrânii au venit după colectivul condus cu onestitate şi profesionalism de dr.Popescu, indiferent de locaţie. Pentru că de cele mai multe ori locaţia a fost în zone cu legătură pentru mijloacele de transport în comun, cu excepţia perioadei cât a fost în Pucioasa.
              Mutarea secţiei la Voineşti va îngreuna mersul unor batrâni suferinzi dintr-un capăt al judetului in altul, astfel vor suferi, se vor chinui, pentru că intr-un anumit moment un domn X care a avut pentru o perioadă de timp cuţitul în mână a dispus mutarea secţiei şi implicit lăsarea bolnavilor fără asistenţă medicală.
De ce nu se caută o locaţie in oraş? Nu se vrea acest lucru.
             Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte aparţine de Consiliul Judeţean, al cărui Preşedinte este un membru marcant al PSD, de fapt este Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD,d-l Ţuţuianu. Cum vede domnia sa, din perspctiva unui social democrat cu grija faţă de pensionarii pe umărul cărora a plâns de fiecare dată înainte de alegeri, această situaţie umilitoare? Vă spun eu ce se va întâmpla, veţi muta secţia la Voineşti, pacienţii nu vor putea veni pâna la noua locaţie, fie din lipsa banilor în cele mai multe cazuri, fie din lipsa mijloacelor de transport, fiind suferinzi de cele mai multe ori locomotor  nu vor putea fi transportaţi.În aceste condiţii secţia nu va mai avea pacienţii, paturile nefiind ocupate nu va mai fi rentabilă şi pe cale de consecinţă va fi închisă. Bolnavii vor suferi, mulţi chiar se vor împăca cu Domnu, vor ieşi pe cale naturală din sistem, astfel se vor face economii prin împuţinarea numărului de pensionari, cât cinism şi asta în timpul unei guvernări social democrate, nu în timpul guvernării de tristă amintire Băsescu-Boc.
             Ar mai fi un motiv pentru care Managerul Spitalului  Judeţean de Urgenţă Târgovişte să vrea să mute secţia undeva la Cucuieţii din Deal, PLICUL.Da, PLICUL în buna tradiţie românească, este posibil ca de la celelalte secţii unde vin pacienţi de toată mâna, doctorii să facă colectă din atenţiile date de bolnavi, colecta să fie înmânată sefului de secţie care o pune în PLIC şi o inmânează MANAGERULUI. În secţia doctoriţei Popescu unde pacienţi sunt sărmani pensionari, atenţiile lipsesc, asta o spun din propria experienţă trăită în acest an când am fost internat aici, nefiind atenţii nu este nici PLIC, nefiind PLIC, nu se justifică secţia.Este o părere, să nu dea D-zeu să fie realitate. Domnule Adrian Ţuţuianu arătaţi că sunteţi un om de stânga cu dragoste faţă de oameni, astăzi sunteţi sus, mâine nu se ştie, faceţi lucrurile de aşa manieră încât peste timp oameni să-şi amintească cu drag de dvs., sunt mulţi cei înjuraţi, nu le îngroşaţi răndurile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...