miercuri, 11 iunie 2014

Scrisoarea lui Băsescu către Elena Udrea

                                                        

                                    Dragă Nuty,
            Am aşteptat să vii pentru a mă felicita faţă de modul exemplar în care am organizat congresul PMP. Nu numai că nu ai venit, dar ai lăsat să se înţeleagă că nu mai ai nevoie de sfaturile mele. Acum  eşti Preşedinte de partid, numai eu ştiu cum am aranjat lucrurile ca tu să fi aleasa cu 80% din voturi, a fost mai greu cu Papahagi sa-l fac să iasă din cursă, ceilalţi oricum nu contau. Funeriu a făcut de multe ori anticamera la mine pentru a-i da lui sprijinul, de fapt presedinţia, a mers până acolo încât mi-a amintit cum a calculat el viteza pixelului albastru intr-o noapte la OTV, cand l-am văzut cât este de smiorcăit mi s-a făcut greaţă. Foarte bine ai pus problema când ai fost întrebată dacă te mai sfătuiesti cu mine, e nevoie să laşi impresia că eşti stăpână pe tine, pe mine şti că eşti stăpână de mult, că ai libertate în gandire şi în hotărârile ce le vei lua. Nu trebuie să se spună, aşa a hotărât Băsescu, trebuie să se creadă că sunt hotărârile tale şi ale partidului.
            Dragă Nuty, tu eşti moştenitoarea mea, politic vorbind, bănesc nu îti pot lăsa nimic direct, te ajut cât pot şi sti că încă mai pot, să strângi bani să nu duci lipsă de nimic  după ce eu nu voi mai fi.
            Fii foarte atentă la Buldog şi la Nemţoi, vezi ce pun la cale, vor să te scoată din joc şi odată cu tine şi pe mine, le va fi greu, încă mai avem pe Monica, pe Roberta şi alţi  căţiva care îi pot săpa din interior . Cred că a venit momentul să  dam nişte semnale clare lui Blaga, lui Cezar Preda şi la toţii cârcotaşii din PDL, căci nu sunt de capul lor, căci DNA-ul veghează şi pe cei din Modrogan. După semnale (dosare), se vor înmuia şi vor face exact ce vom vrea noi. Ăia din PNL oricum sunt speriaţi, pe ăştia nu  trebuie  decât să îi ţinem în priză.
            Draga mea, după cum vezi m-am ţinut de cuvânt şi ţi-am făcut partid, ai jucăria ta, tu eşti şefa, de ochii lumii, tu faci ce vrei, ordinele le vei primi în continuare de la mine, prin acelaşi loial C. Diaconescu. Apropo de Diaconescu, bine ca l-ai nominalizat candidatul partidului pentru alegerile prezidenţiale, ăsta murea dacă nu căpăta nimic, aşa acum e liniştit şi putem avea încredere pe mai departe în el.
            Nu te speria de alde Baconschi, de Lăzăroiu şi cine dracu mai cârteşte pe acolo, sunt puşi de mine, să pară că este un partid adevărat în care mai există şi alte opinii. Dacă nu se opresc aşa cum le-am spus, le voi da un bobârnac şi vor cădea de pe şcena politică, ei nici nu există, ei există numai prin mine, în concluzie vor trăi cât doresc eu, politic vorbind. În încheiere, vreau să îţi spun că nu aveai dreptate cand aşteptai felicitări din partea mea pentru alegerea în funcţia de Preşedinte al PMP, tu trebuia să mă feliciţi pentru modul în care am organizat congresul, pentru modul în care am reuşit să-i fac pe Radulescu, Vişan, Papahagi (asta chiar a crezut că va fi Preşedinte), Funeriu să candideze pro forma, ştiindu-se din timp cine va fi cel ales, au făcut-o, era nevoie sa dăm un semnal de democraţie. Nu este lozinca partidului “politica altfel”, adică tu faci în partid ce îţi spun eu, acum de la Cotroceni, mai târziu vom vedea unde voi fi. Trebuie să ducem partidul ăsta cât mai sus, pentru a putea să ne apere de eventualele atacuri ale legii.
           



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...