luni, 28 iulie 2014

2 ani de la referendumul din 2012


              Mâine se împlinesc doi ani de la memorabila zi de 29 iulie 2012. Ziua în care electoratul a spus că T Băsescu este demis din funcţia de Preşedinte al României. S-au prezentat la vot peste 8 milioane de cetăţeni, din care peste 7,4 milioane au votat pentru demiterea Preşedintelui.
Să o luăm cu începutul, Parlamentul Românieie hotărăşte suspendarea Preşedintelui. Guvernul stabileşte data de 29 iulie ziua în care va avea loc referendumul pentru demiterea Preşedintelui. T. Băsescu îşi face o campanie abilă, întâi iese pe postul TVR1 şi aunţă că vrea o participare masivă la vot a cetăţenilor, nu doreşte să câştige la masa verde, adică prin invalidarea referendumului. La acea oră era o ordonanţă de urgenţă a guvernului pentru validarea referendumului cu un prag acceptabil, dar şi o lege aprobată de Parlament în care se stipula ca referendumul să fie valid prin participarea a 50% + 1 din numărul total al cetăţenilor cu drept de vot, această lege se afla pe masa Preşedintelui interimar Crin Antonescu, pentru promulgare. Antonescu avea 20 de zile la dispoziţie pentru a promulga legea, dacă amâna semnarea undeva spre limita termenului, ar fi fost valabilă OU cu pragul micşorat şi s-ar fi deschis drumul spre demiterea Preşedintelui. Crin Antonescu a promulgat de îndată legea, astfel că a putut intra în vigoare şi la referendum s-a ţinut cont de ea, validarea referendumului se făcea la limita a 50% + 1 din numărul total al alegătorilor cu drept de vot. După intrarea în vigoare a legii referendumului, T. Băsescu a cerut alegătorilor să nu se prezinte la vot, a realizat că singura lui şansă este invalidarea referendumului din lipsă de cvorum.
        Duminică 29 iulie 2012, o zi toridă de vară temperatura aerului la umbră la ora 15,30, 40 de grade Celsius. În ciuda vremii caniculare, dacă la umbră erau 35-40 de grade, pe stradă la soare erau 50 de grade, peste 8 milioane de cetăţeni se prezintă la vot, din aceştia peste 7,4 milioane de cetăţeni spun că Preşedintele trebuie să plece. Se creează o adevărată isterie în rândul membrilor partidului prezidenţial şi a acoliţilor săi M.Neamţu şi MRU. Monica Macovei fuge la Bruxelles, aici cu baticul în mână şi părul vâlvoi strigă pe străzile oraşului că în România a avut loc o lovitură de stat, iar cei 7,4 milioane de cetăţeni care au votat pentru demiterea Preşedintelui, pur şi simplu i-au furat România, probabil că ea avea o Românie pe care nu o ştiam şi cetăţeni o furaseră. Cert este că de la tribuna PE, M.Macovei striga din toţi bojogii că în România a fost lovitură de stat şi cineva ii furase ţara. Europarlamentarii PSD şi PNL în loc să contracareze zicerile femeii rămase fără ţară, au preferat să plângă pe la diferite televiziuni din ţară, că vezi doamne, Macovei şi ai ei bârfesc guvernul şi Parlamentul României, jalnică prestaţie. Popularii Europeni îşi trimit mesageri în România ori pur şi simplu condamnă ,numai pe spusele celor din tabăra lui Băsescu, referendumul din România şi modul în care a fos fraudat votul, M Macovei arătase în plenul PE că se furaseră peste 2 milioane de voturi. Acest număr de voturi şi-l însuşeşte şi subsecretarul de stat american care vine de urgenţă in ţară pentru a denunţa personal frauda electorală. Ponta, Antonescu şi ceilalţi sunt puşi la zid, nu sunt în stare să găsească o soluţie strategică pentru ieşirea din acest clinci în care îi prinsese popularii europeni. Mai mult Barrosso îl cheamă la ordin pe Primul ministru Ponta şi îi dă temă de rezolvat, dintr-o dată s-a întărit senzaţia că România nu mai este un stat INDEPENDENT. Listele electorale care trebuiau să arate oglinda cetăţenilor cu drept de vot numai erau actualizate de către primari de ani de zile. În privinţa organizării ,referendumul a avut de suferit, a fost organizat pe picior, ca un fel de corvoadă de care guvernul trebuia să scape.
              Curtea Constituţională a României, la acea ora mai mult decât băsistă, profită de toate aceste bâlbe
în organizarea referendumului şi în aprecierea cu aproximaţie a numărului de votanţi şi invalidează referendumul. Nu a fost indeplinit cvorumul, ar mai fi trebuit o jumătate de milion de cetăţeni să vină la vot, pentru a se trece pragul. Astfel T. Băsescu este reînscăunat la Cotroceni în funcţia de Preşedinte al României.
Acum după publicarea datelor ultimului recensământ referendumul este valid.
              Chiar şi în condiţiile în care ar mai fi trebuit vre-o jumătate de milion de cetaţeni să se prezinte la vot , totuşi 7,4 MILIOANE de cetăţeni îi transmisese Preşedintelui României că numai este dorit să rămână în fruntea statului, mai ales că domnia sa nu vroia să câştige la masa verde, ori invalidarea referendumului tocmai asta era, câştig la masa verde. Bravul nostru Preşedinte ignoră mesajul clar al cetăţenilor României şi călare pe hotărârea CCR se întoarce la Cotroceni, unde pentru o perioadă destul de lungă stă pitit de ochii lumii. Până într-o zi când, un tânăr Prim Ministru îl ia şi îl curăţă de tot noroiul aruncat pe el de cetăţenii României în 29 iulie 2012, dar despre asta într-un articol viitor.

2 comentarii:

  1. De ce minti ,...Bunicule ???
    Toti alde ...Basescu, vinzatorii si tradatorii de neam si tara sa putrezeasca veci pururi in puscarii...
    Dar de la asta , pina la o manipulare ordinara este cale lunga...
    Nu ma deranjeaza citusi de putin ca nu tineti la respectul de sine , ca doriti sa cadeti in ridicol, incercind sa manipulati cititorii mai slabi la minte sau cei care... "gidesc ", daca o fac, hormonal, adica pe criterii sentimentale decit pe acte , dovezi, probe.
    Sa analizam pe text : "...peste 8 milioane de cetăţeni se prezintă la vot, din aceştia peste 7,4 milioane de cetăţeni spun că Preşedintele trebuie să plece..."
    Rezultatele referendumului 2012...
    Persoane cu drept de vot : 18.242.414
    au votat :46.13 %, din astia : au zis " Nu" = 11.12 %
    Deci din 46, 13- 11,12 = 35,01 %
    Din cele 35,01 % mai trebuiesc scazute 1,31 % voturi anulate.
    Ramin : asa ca din 35,01 - 1,31 = 33,7
    Cei care au dorit demiterea lui Traian Basescu au fost 6,147,693 .
    Procentul celor lipsa este de 66,3 % din 18,242,414 .
    Asa ca am tot dreptul sa te intreb, (ca si nepotii pe care-i ti in brate, intr-o poza)...
    De ce minti Bunicule ???

    RăspundețiȘtergere
  2. Dintr-un început vreau să vă spun că sunteţi rău intenţionat, iata rezultatele anunţate de Biroul electoral central:
    Număr total de alegători 18.292.464.
    S-au preyentat la vot 8.459.052
    Voturi pentru demitere 7.403.836
    Voturi împotriva demiterii 943.375.
    Pentru a se depăşi pragul mai trebuiau 687.180 de voturi.
    Astea sunt faptele, că d-ta ascuns în spatele unui pseunonim îţi place să jigneşti, este problema d-tale personală. În ce mă priveşte ,dacă BEC a dat date eronate, ei au minţit, eu am scris ce mei au spus.Păcat, înainte să mă faci mincinos puteai să da-i o căutare pe Google.Puştiule nu eu mint, tu încerci să manipulezi.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...