sâmbătă, 26 iulie 2014

Noul Partid Naţional Liberal


                               27 iulie 2014
          Ieri a avut loc un eveniment foarte important pentru ţară, d-l Blaga ne anunţa, de la tribuna Congresului de constituire prin contopirea a PNL cu PDL, naşterea celui mai mare partid de dreapta. Acest partid care urmează să apară în viitorul apropiat, format din oameni noi, curaţi, spălaţi şi apretaţi, ce nu au cunoscut gustul banului public, metehnele comunismului, trista guvernare, Boc şi MRU, oameni ce pot veni cu fruntea sus în faţa electoratului şi cere votul, pe proiectele noii formaţiuni de dreapta. Deocamdată vorbim numai de o alianţă electorală care se va numi Alianţa Creştin Liberală, aceasta va funcţiona până se va fi finalizat fuziunea.
           Noua alianţă va fi condusă de d-l V Blaga şi d-l Klaus Iohannis, copreşedinţi ai alianţei. Mă bucur că amândoi aceşti adevăraţi vectori ai liberalismului românesc sunt de dreapta, născuţi şi crescuţi in ideologia dreptei, al liberei iniţiative. Să îi luăm pe rând : V. Blaga, membru FSN din 90, apoi prin desprinderea aripii FSN P.Roman, va fi alături de acesta. Membru fondator al Partidului Democrat, ce se va afilia Internaţionalei Socialiste. Blaga a fost un pion important al stângii româneşti până când T. Băsescu ajuns între timp Preşedintele României, a hotărât ca PD să iasă din Internaţionala Socialistă şi să intre în PPE, drept pentru care a trasat sarcină lui Frunzăverde, alt mare liberal de stânga, să facă o nouă ideologie pentru partidul ce trecea de pe stânga pe dreapta. Şi uite aşa luat de val stângistul Vasile Blaga a ajuns fără să vrea un om de dreapta, cu ideologia asumată.
            Noul PDL, cum avea să se numească după absorţia unei părţi din PNL, ne-a demonstrat în guvernarea Boc şi mai apoi MRU, că sunt într-adevăr de dreapta şi că urăsc măsurile de stânga, sociale, atât de mult le-au urât încât au început să taie din pensii, din salariile bugetarilor, din ajutoarele de şomaj, din ajutoarele pentru handicapaţi, din laptele praf al sugarilor, din tot ce putea tăia un guvern de dreapta. În această perioadă don Blaga era ministru în cadru guvernului Boc şi susţinea aceste măsuri. Atunci mi-am zis: uite donle, Blaga s-a făcut de dreapta, de extemă dreaptă.
Acum, într-adevăr are autoritatea morală să vină să ne explice, aşa euforic, ce bine că avem un mare partid de dreapta. Când vor veni la putere nu va mai trebui să facă alte alianţe, vor putea să taie singuri, nebruiaţi de cine ştie ce partiduleţe aflate în alianţă. D-l V. Blaga a fost comunist, apoi fesenist, pedist, până când s-a trezit un liberal veritabil. Domnu Blaga aveţi dreptate să treceţi drept liberal, păi cu fălcuţele din dotare cine vă credea de stânga. Să nu o primiţi pe Udrea şi PMP-ul său, ăştia vin cu Băsescu, ştiţi cum e cu ăla, el dictează şi rămâneţi pe dinafară.
             Klaus Werner Iohannis, liberal de puţin timp, întâi a cochetat cu PSD-ul lui Adrian Năstase, este profesor de fizică căsătorit, nu are copii, în schimb are 6 case, unele din ele nu au fost achiziţionate chiar ortodox, drept pentru care instanţa de judecată i-a smuls deja vreo două din ghiare. Oricum are destule, nu a achiziţionat casele in mod ortodox, pentru simplu motiv că el este de altă religie. În schimp ne lumina domn Iohannis cum a făcut rost de bani pentru case : din meditaţii, meditaţiile sunt o activitate liberală, chestia cu impozitul nu ştiu căt de liberală a fost, în rest să auzim de incompatibilitatea aia care este pe rol, asta nu ştiu cât de liberală e.
              Pe cine mai găsim noi în noua alianţă? Îl găsim pe omul cu aviara, Gh. Flutur, acest creştin ce ne aduce de sf. Paşti lumină de la Băsescu, pardon de la sf. Mormânt. Numai să mai îndrăzneasca aviara să vină, imediat o udă Flutur cu apă sfinţită şi scăpăm de ea. Da, cu apă sfinţită, doar nu dădea el atâţia bani pe substanţe dezinfectante. Don Procuror luminaţi-ne şi pe noi cum a fost la aviară.
Liviu Negoiţă, Livache cum îi spunea Tartorul, spălat, curat, apretat, ne băgat in seamă de DNA, oare de ce?. Doamne şi câţi mai sunt.
               În concluzie se va naşte un mare partid, cu mulţi membrii pătaţi, tărcaţi, ce abia aşteaptă să fie albiţi de electorat printr-un nou mandat. Cred că de data asta românii nu vor mai fi păcăliţi cu un kil de zahăr. Sper!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...