duminică, 20 iulie 2014

Şantaj a la Băsescu


           Şantaj, au strigat unele televiziuni atunci când Băsescu l-a ameninţat pe Ponta că dă filmările tuturor întrevederilor dintre ei. Poate fi considerat şantaj prin modul ameninţător în care a fost făcut public anunţul, altfel, este numai o chestiune imorală din partea unui om care nu a avut etica cea mai bună prietenă. Spunea domnul Băsescu că primul minisru al României se comporta ca un „pisic” în prezenţa domniei sale. Îl cred din cel puţin două motive : 1) D-l Ponta este totuşi un om cu mult bun simţ, iar comportamentul lui ca Prim Ministru în faţa Preşedintelui ţării trebuia să fie unul de respect pentru instituţia pe care d-l Băsescu o reprezenta şi 2) să ne gândim la faptul că d-l Băsescu ar putea să-i fie tată, ţinând cont de vărsta Preşedintelui. Acestea două sunt motive suficiente pentru ca d-l Ponta să nu afişeze in cadrul unei întâlniri o atitudine arogantă.
         Fraţilor Băsescu nu este bine să le dai bani, ori respect, te vor şantaja exact cu ce le-ai dat.Mă gândesc la Bercea, ei iau dat bani, Mircea ia acuzat de şantaj, Ponta s-a purtat respectos, el l-a considerat pisic, iar acum îl şantajează cu filmuleţele. Nu l-am auzit pe d-l Băsescu spunând ceva despre întâlnirile dintre domnia sa şi primul ministru Boc, ar fi interesante de văzut din perspectiva „pisicului”.
          D-l Băsescu la întâlnirea de la Cotroceni avută cu Ponta şi ministrul de finanţe declara ritos că singurul partid al domniei sale este partidul România, spunea acest lucru strivindu-şi o lacrimă în colţul ochilor, mai, mai, să mă podidească lacrimile şi pe mine, crezând că am în faţă un erou, un fel de Ceauşescu ce spunea că are ţara, cabinetul de lucru, până la urmă, ăla chiar construia, nu fura. Numai că la aproape 24 de ore de la întâlnirea cu primul ministru s-a întâlnit cu reprezentanţii PMP, zi aşa don Preşedinte, ce o arzi cu România, d-ta eşti cu Udrea, ăsta îţi este partidul, bată-te D-zeu să te bată şi eu era gata să te cred. Declara don Băsescu cu ocazia acestei înâlniri despre candidaţii la Preşedinţie că, sunt nişte nulităţi. Don Băsescu, ce atribute înalte aveţi donle de puteţi da calificative unor cetăţeni care vor să candideze la Preşedinţia României? Dvs. în afară de arta dezbinări, uri şi a dispreţului pentru adevăratele valori, nu aveţi nici o calitate. Apropo, aţi terminat de citit „Levantul” lui Cărtărăscu? Dacă da, vă declar cel mai mare intelectual al ţării care, a reuşit să citească o carte pe care nici autorul ei nu a mai putut-o reciti pentru a face eventualele corecturi.
       Am observat după întâlnirea de la Cotroceni că se sapă adânc în arborele genealogic al Ioanei Petrescu, s-a descoperit că tatăl ei ar fi fost prof universitar şi mare mahăr prin servicii. Şi cei cu asta, a dat bani să îşi ia diploma la Harvard, dar ce Harvardul este vreo universitate particulară din România unde se vindeau diplome pe tarabă? Se făceau unele conexiuni cu Norica Nicolai, numai că aceasta din urmă se cam luase de d-na Ministru. Lucruri încurcate, încurcate special pentru a discredita pe această tânără, habar nu am dacă este un bun ministru, ori nu, dar modul în care se caută discreditarea este murdar. Mergând pe acest raţionament Tismăneanu cum dracu poate condamna comunismul, el, care are un tată fost mare nomenclaturist comunist. Numai zic că acel document de condamnare a comunismului a fost citit, înfierat, de un alt profitor al regimului comunist, Băsescu Traian. Ajută-ne Doamne să scăpăm de aceste vremuri tulburi şi bolnave de tot felul de şcenarite, mă tem că nu va mai fi posibil, deja aceste lucruri fac parte din fiinţa noastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...