miercuri, 20 august 2014

Nu mai vreau Preşedinte infractor.

             Suntem la sfârşitul unei veri cu multe frământări politice. Lupta pe faţă dintre Băsescu şi Voiculescu s-a terminat prin condamnarea ultimului. Voiculescu este vinovat, ori nevinovat în funcţia de sursa de informare. În concluzie, nu ştiu cu precizie dacă acest om este vinovat, dacă motivele invocate de judecători au cântărit la dozarea pedepsei, sau presiunea pe faţă pusă de Băsescu pe justiţie pentru condamnarea lui Voiculescu. Asta este treaba altor organe să cerceteze, modul în care judecătorii au analizat probele şi dozat hotărârea.
             Pe mine altceva mă frământă, posibilitatea de a alege un Preşedinte, iar după depunerea jurământului să aflăm despre el că are dosare penale în curs, ce nu pot fi finalizate datorită unei imunităţi totale, personajul odată ajuns Preşedinte devine un fel de Zeu. Am trăit o tristă experienţă cu Preşedintele în funcţie, nu mai doresc o nouă experienţă de acest gen. Preşedinţia devine un fel de ascunzătoare pentru infractori, de ce ar trebui să fie aşa? Aş vrea ca Preşedintele să fie omul cinstit, onest, cu un limbaj urban şi un comportament de gentilom. Vreau un Preşedinte care să fie un liant pentru societate şi nu un focar de instabilitate. Vreau în fruntea statului un om cu aură, care să transmită pace, linişte pentru ţară, care să considere ceilalţi parteneri din celelalte Instituţii colegii lui, tovarăşii lui în îndeplinirea programelor asumate.
Dintre cei ce au fost nominalizaţi, şterşi, puşi alţii, nu prea văd pe cine aş putea vota. Am să îi analizez pe rând, voi începe cu cel ce se află cel mai sus în sondaje :
           V.Ponta, a tot răscolit Băsescu pentru ai pune ceva în cârcă, nu prea a găsit. Prima dată a fost cu plagiatul, o comisie neoficială s-a grăbit să spună că a fost, comisia oficială, special înfiinţată pentru analiza unor cazuri de plagiat a spus că nu. A existat şi o plângere penală pe această temă, s-a dat NUP, apoi a fost cazul Buicu, nici aici cu toată presiunea exercitată pe procurori se pare că nu îl poate agăţa. Mai nou a reapărut cazul Turceni unde principal învinuit este Dan Şova, dar se speră sâ-l agaţe aşa numai pentru a-l şifona şi pe Ponta. Poate fi votat.
            Klaus Iohannis, aici lucrurile sunt foarte complicate,acest om are un proces de incompatibilitate, unde în primă instanţă deja are dată o soluţie nefavorabilă, ce se întâmplă dacă se menţine aceeaşi soluţie şi la apel, s-au apelul nu se va mai judeca pentru că Iohannis ajunge Preşedinte? Nu este corect. Apoi a fost ca într-o carte în care un deştept prosteşte nişte proşti, aşa ne-a explicat el cum a fost cu achiziţionarea a 6 uriaşe case, din banii de nuntă, din banii de meditaţii (niciodată nu a spus dacă avea o firmă pentru a putea medita şi pentru a putea plăti impozit), mai sunt şi problemele cu acei copii.Astea trebuie să le rezolve, de aceea cred că nu ar trebui să candideze pentru preşedinţie.
          Monica Macovei, în această femei nu am încredere, nu am încredere în discernământul ei.Un om care acţionează sub imperiul nervilor, fără a se putea controla, nu îi poţi da armata pe mână. Isteria ei este condamnabilă dacă e conştientă de ea, dacă este efectul frustării şi a perioadei pe care o traversează ca femeie, biologic vorbind,, nu este condamnabilă, este tratabilă, dar înr-un spital, nu la Cotroceni. Nu este numai părerea mea, ci şi cei care până mai ieri o susţineau au dat bir cu fugiţi.
           Elena Udrea, această femeie este tipul de om care îşi pune poalele în cap fără nici un fel de jenă, ba te şi întreabă :”nu-i aşa că a fost frumos?”.Despre această femeie s-a scris mai mult decât a meritat. Ea a ajuns în vârful unui partiduleţ, datorită lui Băsescu şi mas-mediei. Nu are nici un fel de calităţi de om integru, ci numai speculativ (un dat cu mopul, un tricotat, chestia aia nu am înţeles-o, ea a sărit cu paraşuta, ori ea era paraşuta).Această femeie ar trebui să aibă o căruţă de dosare, probabil că le are dar sunt în conservare, despre dosarul din Gala Bute s-a vorbit mult, dar s-a făcut puţin. Pentru asta vrea la Cotroceni, pleacă Băsescu şi îi e frică că vor ieşi dosarele la suprafaţă ca undelemnul, să scape de aceste dosare.
        Călin Popescu Tăriceanu, s-au încercat multe împotriva lui, se pare că nu au avut motive să-l învinuiască. Are şi el nişte lucruri dubioase în legătură cu nişte acţiuni la Rompetrol şi concesionarea exploatării platoului maritim din Insula Şerpilor.
              Cristian Diaconescu, un arivist fără coloană vertrebrală
              Ioan Ghişe, singurul fără pată, dar şi fără şanse, păcat.
De unde luăm un candidat nepătat? Dacă vrem să punem în continuare hoţi la Cotroceni, atunci punem gratii la ferestre, că pază oricum se găseşte.

5 comentarii:

  1. Elena Udrea incepe sa discrimineze femeile de la primele iesiri publice. Cu alte cuvinte daca nu ai picioare lungi sau nu ai fost fotomodel, pe scurt daca nu esti frumoasa, nu ai ce sa cauti in domeniul politic. Pentru dumneaei probabil trebuie sa ai ochii albastri sau caprui, si sa fii blonda. Unde am mai auzit asta ????

    RăspundețiȘtergere
  2. Are dreptate,dacă nu era frumuşică şi cu sânii ce puteau da uşor 5 l de lapte la mulsoare, nu urca nici o treaptă în ierarhia politică.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da,descrierea dvs este completa si impecabila.Interventia mea prin completare la ceea ce ati spus dvs ar fi inutila.Daca totusi as avea ceva se spus, atunci ar fi legat de candidatura la cea mai inalta functie in stat a celor doua doamne.Macovei care a reusit sa-mi reaminteasca de "lovitura de stat" din 2012, iar caracterizarea lui Udrea mi-a amintit cata NESINTIRE si TUPEU are aceasta femeie,nesimtire si tupeu dus pana la extrema......Si daca tot sunteti in cautarea unui presedinte dle Carstea atunci, ma propun a fi eu presedinte, binenteles daca voi avea sustiunerea dvs in ce priveste adunarea celor 200 mii de voturi.JUR pe biblie in fata lui Dzeu ca voi fi un PRESEDINTE in interesul Romaniei si a romanilor pe care ii iubesc pe toti deopotriva,,jur ca voi avea o conduita DEMNA a unui presedinte,ca nu voi incerca NICIODATA sa ma abat in conduita mea de la respectarea legilor tarii care trebuie sa fie aceleasi atat pentru presedinte cat si pentru ultimul meu concetatean,jur ca nu voi incerca NICIODATA sa-mi maresc averea in alt mod decat prin economii REALE si VIZIBILE,jur ca voi promova legi care nu vor fi interpretabile.La politica externa de nivel inalt nu ma prea pricep ,dar il voi pune Ministru de Externe pe dl.Adrian Nastase care sunt sigura ca prin CUNOSTINTELE dumnealui si prin DIPLOMATIA pe care o detine, imi va asugura atat mie cat si tarii linistea...............bineinteles ca a fost o gluma.

    RăspundețiȘtergere
  4. Voi demara strângerea de semnături,îmi place comentariul.Felicitări!

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...