marți, 30 septembrie 2014

Cuvântarea lui Băsescu la parastasul PNŢcd

      Membrii răposatului PNŢcd, au comemorat memoria fostului partid, printr-un parastas intitulat sugestiv, Congresul PNŢcd . În locul preotului, pentru oficierea slujbei, a fost invitat groparul şef al fostului mare partid, cel care a dat lovitura de graţie ţărăniştilor, Traian Băsescu, iar pe post de ţârcovnic, cu derogare evident, Elena Udrea.
Sigur că, nu mă mai miră nimic din lucrurile care se petrec pe scena politică, chiar mi se pare normală alăturarea lui Pavelescu („Ăla Mic cu Capul Mare” expresia îi aparţine lui Băsescu şi era destinată lui Pavelescu), de Băsescu şi Udrea. În 2004 făceau ţoţi trei parte din Partidul Democrat, pe atunci afiliat Internaţionalei Socialiste. Între timp au cârmit-o la dreapta, cel puţin declarativ, era un lucru absolut normal, PSD-ul lua prea mult din electoratul stângii, PD-ului îi rămânea prea puţin 7-8%, atunci a virat dreapta, mirajul banilor, al sinecurilor şi parvenitismului, era mult prea mare.
     Să mă întorc la parastas, pardon Congres, invitat să ia cuvântul, domnul Băsescu ne-a fericit cu ideile din puţul gândirii domniei sale. Cu o morga, ce se voia, a arăta regretul pentru dispărut, dar şi speranţa pentru renaşterea lui, d-l Băsescu a asigurat îndurerata asistenţă, că va lupta, pentru ca în viitor PNŢcd-ul, să aibă grup parlamentar, să revină la puterea şi credibilitatea din timpul marelui Corneliu Coposu. Pentru a da greutate celor spuse nu a ezitat să ia de martor, ca pe un d-zeu, pe „Ăla Mic cu Capul Mare”, adică fericitul domn Pavelescu, cel care era maestru de ceremonie la zisul parastas. Tot aici, d-l Băsescu s-a arătat îngrijorat pentru soarta domniei sale după ce mandatul de Preşedinte se va termina, iar domnia sa va deveni un particular oarecare. Îngrijorarea venea din teama că DNA-ul ar putea fi desfiinţat, iar dosarele lui aflate în stare de conservare la DNA, nu vor mai putea fi rezolvate, pe cale de consecinţă nu va mai răspunde pentru multiplele infracţiuni reţinute în sarcina sa. Pentru a nu mi se spune că sunt tendenţios voi cita din T. Băsescu : „Aceşti ticăloşi, Victor Ponta, Călin Popescu-Tăriceanu, Theodor Meleşcanu, vor pune cătuşe DNA ca să nu le pună DNA-ul lor”. Am un sentiment de "mândrie patriotică" când văd un om cu atâtea probleme de moralitate şi infracţionalitate, luptând pentru a fi arestaţi alţii, sperând într-o scăpare a lui. Cum dracu poate cineva să fie atât de ipocrit, să se considere deasupra tuturor relelor din România, când el a fost artizanul acestor rele? Cum poate uita Băsescu că s-a format ca om, ca meserie, ca bişniţar de blugi, ca scriitor la Securitate, în vremea comuniştilor, el însuşi, un comunist de frunte? Citez din Băsescu :”Alegerea unui candidat care dispreţuieşte statul de drept, care îşi are rădăcinile educaţionale în regimul trecut, ar putea însemna o întoarcere în timp a României”.
Frumoase cuvinte, numai că acest domn uită un lucru elementar, dintre toţi candidaţii, numai Meleşcanu este mai în vârstă decât el, restul sunt mai tineri. Ştie despre modul cum a fost format în timpul lui Ceauşescu, nu o spune deschis, dar ne dă de înţeles ce a gîndit : „Am fost destul de ticălos, din cauza regimului în care am fost format, am făcut rele, am călcat pe sentimentele, sănătatea şi libertatea unor oameni, am încălcat legile şi Constituţia ţării, am rămas la putere, deşi am fost de două ori suspendat, numai datorită unor conjuncturi, numai alegeţi unul format la aceeaşi şcoală cu mine, odată cu mine trebuie să dispară reminiscenţele comuniste. Asta trebuie să înţeleagă electoratul”.
Este clară trimiterea electoratului spre a o vota pe E.Udrea, dar şi Ponta are aceeaşi vărsta cu Udrea. Amândoi au fost prea tineri la revoluţie pentru a fi suspicionaţi de poliţie politică.
Cum Udrea, conform declaraţiilor domniei sale, se trage direct din Traian Băsescu şi se autoproclamă continuatoarea politicii şi comportamentului mentorului său, eu o consider un candidat perdant, tocmai pentru că nu s-a dezis de Băsescu. Pe de altă parte o admir pentru loialitatea sa şi curajul de a intra de vie în aceeaşi groapă cu părintele ei spiritual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...