joi, 2 octombrie 2014

E. Udrea mai curată, mai uscată, sau cum să faci avere pe timp de criză


       De astăzi, oficial ,a început campania electorală. Timp de o lună şi jumătate politicienii vor fi numai lapte şi miere. Ni se va umple podul de promisiuni. Singurii care deocamdată fac lucruri palpabile şi de cele mai multe ori şi bune, sunt cei din alianţa de guvernare care, îndrumaţi de primul ministru Victor Ponta, au pus în practică câteva legi menite să descătuşeze mediul de afaceri şi să reducă din evaziunea fiscală.
Altceva mă îngrijorează pe mine, la sfârşitul lui 2004 când Băsescu a venit la conducerea ţării, aveam o datorie externă de 15 miliarde de euro, acum după 10 ani de domnie băsesciană avem o datorie externă de peste 100 de miliarde de euro. Cea mai mare parte a datorie a fost făcută de guvernul Boc. Faptul că au fost făcute aceste împrumuturi nu ar fi ceva rău, dacă cei care au administrat treburile ţării în acea perioada ar face o dare de seamă cu modul în care au fost cheltuiţi.
      Conform ziarelor de specialitate pe perioada crizei PIB-ul nu a scăzut prea mult, ceea ce înseamnă că veniturile statului din încasări au fost constante. Este necesară precizarea modului în care au fost cheltuite cele 20 de miliarde de euro împrumutate de la UE, FMI şi BM, în condiţiile în care tot în aceiaşi perioadă au fost făcute disponibilizări din aparatul bugetar, au fost închise spitale, şcoli, dar mai ales au fost reduse salariile bugetarilor cu 25%, la fel ajutoarele sociale de orice fel, ajutorul de şomaj şi pensiile. Miniştrii guvernelor Boc şi Ungureanu pentru a fi credibili puteau veni cu descărcări de gestiune pentru banii ce i-au administrat. Nu au făcut acest lucru, din motive numai de ei ştiute.Primul Ministru Ponta a ordonat să se facă control de gestiune la preluarea fiecărui minister, iar rezultatele au fost înaintate DNA. Ce s-a întâmplat cu aceste sesizări nu spune nimeni nimic, DNA-ul tace.
Anii au trecut, cei care au guvernat Ţara în perioada lui Băsescu-Boc, Băsescu -Ungureanu, acum zburdă prin ţară arătându-ne ce prost conduce Ponta şi ce bine era cu ei când ne ciuntiseră salariile, pensiile şi toate ajutoarele.
Cetăţenii municipiului Cluj au ales în fruntea lor ca Primar pe d-l Boc drept mulţumire pentru toate durerile provocate pensionarilor, bugetarilor, handicapaţilor şi celorlalte categorii sociale.
      E Udrea şi-a tras partid, iar acum mai curată, mai uscată , este în cursa prezidenţială, sperând ca poporul să aibă mintea scurtă, dealtfel aşa îl şi tratează madam Nuty, ca pe un popor de idioţi, din moment ce are tupeul să vină cu zâmbetul pe buze, cu geanta ce costă cât pensiile unui sat întreg, să ne explice nimic. Aş fi vrut ca d-na Udrea, ori ANAF-ul, sau DNA-ul să ne explice cum a reuşit să facă acea avere uluitoare în perioada de criză. Mă întreb şi întreb pe cei numiţi mai sus dacă nu cumva mulţi din banii împrumutaţi de guvernul Boc au ajuns şi prin conturile Madamei? Dacă da, să pună mâna să îi returneze, că la anul e scadenţa şi guvernul va plăti aproape 2 miliarde de euro, din care mai mult de jumătate sunt dobânzi, la FMI, UE, BM.Politicienii ştiu că au tupeu, dar să te prezinţi ca un om al muncii obişnuit, îmbrăcat cu salopetă şi cască de protecţie pe cap, în ruina unei foste mari întreprinderi, denotă o atitudine versatilă şi ipocrită. Nu pot crede un om care în viaţa de toate zilele se comportă ca un nabab, iar în momentul în care a fost la guvernare a luat laptele de la gura sugarilor, iar copiilor mai mari le-a furat acadelele, că dintr-o dată s-a schimbat. Nu pot să nu observ fariseismul demonic al acestei doamne, autointitulate moştenitoarea lui Băsescu şi să nu mă cutremur la gândul că ,alegerea ei ar aduce la Cotroceni un Băsescu în fustă, iar scandalurile ar continua în politica românească.
        Căteva cuvinte despre ACL. Este formată din PNL şi PDL, o alianţă acum electorală, dar care promite a se transforma într-o fuziune, este problema lor.
Aş fi curios să aflu cine a fost cu ideea adăugării cuvântului „creştin” acestei alianţe. Să fiu sincer eu deja bănuiesc două persoane : prima ar fi Andreea Paul (Vass) îmi amintesc de cuvintele pline de evlavie şi înţelegere creştinească pentru pensionari şi ceilalţi cărora le-a mutilat salariile şi acum o aud, cu glasul tremurând de emoţie şi milă creştinească, spunând :”am fi tâmpiţi dacă nu am tăia salariile şi pensiile”. Al doilea ar fi candidatul acestei alianţe la fotoliul prezidenţial, Klaus Johannis, acest om strânge averi pe care le va lăsa unor aşezăminte creştine, altfel nu înţeleg rapacitatea, avarismul, egoismul, de care dă dovadă un om care nu are (din motive neimputabile) moştenitori. Un om normal luptă să strângă avere pentru copiii lui, altfel nu se justifică, sigur putea avea două case, putea avea trei, dar şase ? E prea mult. Deaceea mă găndesc că averea va fi lăsată unui aşezământ creştin pentru a ajuta pe cei nevoiaşi, sau nu am dreptate, sunteţi un avar şi un egoist ipocrit. Nu pot să cred într-un partid care a furat de la pensionari ( furt a fost cei 40 de lei luaţi în plus din pensie şi redaţi de guvernul Ponta) că intrând într-o alianţă creştină şi-a schimbat atitudinea, nu ,rămâne acelaşi partid condus de oameni ca Vass, Blaga, Predoiu şi ceilalţi. Nici în PNL nu cred, de la venirea lui Johannis a devenit un partid canibal şi continuă să fie. Particula „creştin” nu-i ajută să scape de demonul din ei şi de lângă ei- Băsescu.
        Trece campania, se alege un nou Preşedinte, iar acesta de acum va pleca liniştit acasă fără să-l întrebe cineva ceva, după ce a stabilit ca o cutumă încălcarea Constituţiei. Trebuie suspendat, nu trebuie să plece liniştit, trebuie să plătească pentru toată umilinţa îndurată de noi în cei 10 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...