vineri, 10 octombrie 2014

Iohannis ipocritul

         Am citit programul economic al lui Klaus Johannis, am rămas cu mai multe necunoscute. Prima din ele ar fi pentru ce funcţie candidează d-l Iohannis, din program reiese că ar candida pentru a fi desemnat ca viitor Prim Ministru nicidecum pentru fotoliul prezidenţial. A doua necunoscută, nu cumva ăsta este programul electoral al PDL când Stolojan promitea mii de km de autostradă, pensii de 900 de euro şi în general numai lapte şi miere?
M-am săturat să fiu minţit în toate campaniile electorale, domnii candidaţi pentru funcţia supremă în stat să înveţe întâi care este fişa postului de Preşedinte al României, apoi să vină cu promisiuni ce sunt cuprinse în fişă. Nu este sănătos, nici pentru electorat, dar nici pentru el, candidatul, ce vine în faţa poporului pentru ai cere votul, să mintă. Am să mă leg de două teme din programul d-lui Iohannis, prima temă este despre creşterea demografică a ţării. Aici face trimitere la programul aplicat de Franţa, acel program a dat rezultate acolo şi ar fi bine să-l implementăm şi noi. Sunt de acord cu toate măsurile ce pot fi luate pentru creşterea demografică a ţării cu acelaşi procent la toate etniile. Cel mai bine, atunci când expui un program de la înălţimea celei mai înalte funcţii din stat, să vii cu exemplul personal, sigur, nimeni nu poate fi condamnat pentru o defecţiune biologică, dar poate fi condamnat pentru insensibilitate faţă de suferinţa miilor de copii din Leagăne şi Orfelinate. Râsul unui copil în familie poate aduce mai multă bucurie decât achiziţionarea a câtorva case. Dealtfel ,d-l Johannis, putea foarte bine să-şi achiziţioneze câte case vroia şi în acelaşi timp să îngrijească şi de un suflet de copil. Alegerea domniei sale a fost să nu cheltuie cu întreţinerea unui copil, este o chestiune care îl priveşte personal, dar atunci nu poţi veni în faţa electoratului să vorbeşti ca un ipocrit. Nu poţi vorbi despre creştere demografică, fără să te implici direct, fără să participi efectiv cu propriul exemplu, la propăşirea acestei măsuri.
        A doua temă este cea economică. Dacă ceea ce promite chiar a gândit că se poate realiza, înseamnă că a luat exemplul lui Băsescu din guvernarea 2009-2012, când orice visa acesta, Boc, care era Prim Ministru la acea vreme, punea în practică. Este foarte probabil, ca Iohannis, dacă va câştiga alegerile, să aibă un guvern din opoziţie şi atunci nu v-a putea implementa nici una din promisiunile electorale. Am spicuit câteva angajamente din programul economic al lui Iohannis :
TVA scăzut de la 24% la 19%, 6% din PIB pentru sănătate, 2% din PIB pentru armată. Cum va implementa aceste măsuri d-l candidat nu ne spune, sigur mai avea de spus că va mări pensiile, salariile şi va construi autostrăzi. Toate acestea sună bine în urechile unui popor minţit de 25 de ani şi care a ajuns în pragul disperării, însă, eu personal te condamn pentru imoralitatea desprinsă dintr-un program mincinos. D-l Johannis putea foarte bine să abordeze temele ce ţin explicit de funcţia pentru care candidează, sau nu cunoaşte care sunt sarcinile unui Preşedinte al României? Dacă nu le cunoaşte, îi recomand ,să se adreseze E.Udrea pentru meditaţii, am văzut-o, ce frumos a răspuns prin tăcere la întrebarea unui jurnalist cu privire la sarcinile Preşedintelui. Temele enunţate mai sus, pot cel mult să fie propuse pentru dezbare opiniei publice, iar guvernul, în funcţie de resurse şi priorităţi, le poate lua în calcul, ori nu.
        Aş dori ca acei cetăţeni, ce doresc să candideze pentru cea mai înaltă funcţie în stat, să fie oneşti, sinceri, cu bun simţ şi realişti. Să spună lucrurilor pe nume, ce poate face şi ce ar dori să facă dar, nu este de competenţa lui. Mult mai mult aş aprecia un asemenea candidat, decât unul care promite că va curge lapte şi miere şi se va dovedi mincinos.
Programul lui Iohannis îmi dovedeşte că nu este altceva decât un ipocrit, gata să facă pact cu orice diavol numai să acceadă la cea mai înaltă funcţie în stat. Îl avertizez pe Iohannis că începând de la jumătatea lunii dec. a.c., referendumul pentru demiterea Preşedintelui, va fi aproape o formalitate, necesarul de votanţi „pentru” va fi de 30% din numărul total al alegătorilor înscrişi pe listele electorale. Pe cale de consecinţă va trebui să fie mult mai atent la modul în care se va comporta în funcţia de Preşedinte, vis a vis de legile şi Constituţia Ţării.

Un comentariu:

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...