marți, 4 noiembrie 2014

Astăzi e ziua ta

       Vreau să vă transmit multă sănătate, la mulţi ani şi împlinirea tuturor dorinţelor noastre.
Astăzi la ceas aniversar, mă bucur alături de ceilalţi cetăţeni ai acestei ţări, de faptul că în curând veţi pleca din fruntea statutului, între noi fie vorba trebuia să plecaţi din vara lui 2012, dar de unde nu este bun simţ, nici D-zeu nu poate da.
      Domnule Băsescu suntem leat, eu cu câteva luni mai în vârstă, asta înseamnă că până la aproape 40 de ani am avut aceeaşi profesori, am găsit în biblioteci în anii 60 aceleaşi cărţi din colecţia „carte rusă”, ori am fost instruiţi cu aceleaşi teze despre doctrina PCR. Sigur, dvs. nu cred că aţi citit vreuna, v-aţi păstrat pentru „Levantul” lui Cărtărescu, de aceea aţi rămas numai cu telegramele de felicitare transmise „tovarăşului”şi dorinţa de contrabandă.
      Din nefericire pentru această ţară, aţi ajuns în fruntea ei pentru două mandate. Vorba lui Cristoiu, înainte să se aşeze la rând pentru pupat fund prezidenţial, „vă daţi seama ce inseamnă încă 5 ani cu Băsescu la Cotroceni?”. Nu a fost chiar rău pentru Cristoiu din moment ce 5 ani nu s-a plictisit la fundul lui Băsescu.
       D-le Băsescu, când aţi candidat pentru prima dată, ştiaţi că România nu e vasul Biruinţa?
Dacă da, de ce v-aţi comportat ca un căpitan de barcă, de ce aţi considerat cetăţenii acestei ţări ca pe proprii marinari? Televizorul transmite numai imagini nu şi mirosuri, altfel s-ar fi simţit de departe mirosul romului îngurgitat în fiecare zi, sub influienţa acestei băuturi ne-ai certat, ne-ai înjurat, ne-ai întărâtat pe unii împotriva celorlalţi. Am devenit o societată formată din băsişti şi antibăsişti, atât de polarizată şi de pornită una împotriva celuilaltă. Nu aţi reuşit să aduceţi pacea în ţară, ci dezbinarea şi conflictul între instituţii şi oameni. Aţi asmuţit tineretul împotriva bătrânilor, pensionarii civili împotriva pensionarilor militari, pacienţii împotriva doctorilor, pe care dealtfel î-aţi invitat să plece din ţară, acum ne mirăm de ce sunt atâtea cazuri de malpraxis în spitale, părinţii împotriva profesorilor şi exemplele pot continua.
D-le Băsescu, spuneţi că justiţia va funcţiona numai cât sunteţi dvs. la Cotroceni, de ce ?
Nu aţi creeat o justiţie liberă, ori justiţia e liberă să facă ce dvs. dispuneţi?
       Aţi fost şi un bun sac pentru încasat, atunci când guvernele Tăriceanu, ori Ponta au dat chix cu ceva, au aruncat pisica în curtea dvs., pentru simplul motiv că aţi vrut să fiţi şi ce nu trebuia să fiţi.
Să lăsăm prostiile şi să trecem la lucruri serioase, se pare că veţi avea mari probleme cu justiţia. Atunci se va vedea dacă justiţia va funcţiona, ori nu, eu sper să funcţioneze, pentru a vă da posibilitatea să vă spovediţi de toate păcatele, a se citi infracţiuni, comise de domnia voastră pe parcursul celor 10 ani şi nu numai. Să fim serioşi domn Băsescu, aşa cum aţi spus în cazul lui Mircea că alegeţi justiţia, aşa să vă puneţi şi acum la dispoziţia ei, arătaţi că sunteţi un infractor caruia-i pasă, rupeţi cămaşa la piept şi aşa cum Ion Antonescu a comandat foc, aşa comandaţi şi dvs. justiţiei : sunt la dispoziţia voastră, faceţi-vă datoria, nu-i aşa că ar fi înălţător.
Ştiu că nu veţi proceda aşa, pentru că sunteţi laş, v-am văzut cu ocazia referendumului din 2012, sunteţi un trişor, un cartofor, un barbugiu cu zaruri măsluite.
      În închiere vă doresc mulţi ani sănătoşi, să vă puteţi duce la bun sfârşit următoarele mandate ce le veţi primiri, pentru executarea pedepselor în vila de la Rahova, ori Jilava.
Sper ca România în tot parcursul ei istoric să numai aibă un asemenea preşedinte.

Un comentariu:

  1. Doamne! la Tine ne este toata nadejdea -Legea divina -va face dreptate -dupa fapte si rasplata! AMIN!

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...