sâmbătă, 20 decembrie 2014

Alina Gorghiu, noua Elena Udrea?

     Alegerile din PNL pentru postul de copreşedinte, au fost tranşate de Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, în favoarea Alinei Gorghiu. Pentru funcţia de copreşedinte au candidat Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu, cu câteva zile înainte de alegeri Atanasiu s-a retras în favoarea Alinei Gorghiu. Este clar că greoiul Atanasiu a fost pe post de iepure, el pregătind de fapt terenul pentru suava Gorghiu. Alegerile au fost o formalitate, Iohannis deja pusese piciorul pe balanţă înclinând-o în favoarea frumoasei liberale. Cred că noul Preşedinte al României îşi începe mandatul cu stângul, ar fi putut foarte bine să nu se amestece în alegerile interne din partid, el urmând să fie o persoană fără de partid, numai că metehnele dâmboviţene le învaţă repede şi un saş.
    Pentru noua Preşedintă a PNL aripa liberală, susţinerea lui Iohannis ar putea fi o piatră de moară la gâtul ei fragil. Parcursul liberalilor liberali până în 2017 când va lua sfârşit omogenizarea celor două formaţiuni politice dând naştere cu adevărat noului PNL cu o singură conducere, va fi foarte dificil. Alina Gorghiu va trebui să conducă PNL-ul cu celălalt copreşedinte, Vasile Blaga, un bun negociator, un politician ce şi-a început activitatea pe vremea comuniştilor, a continuat cu FSN, PD, mai apoi PDL. Un om versat, care a reuşit să se menţină în politica de vârf, fără a vizita DNA-ul şi mai ales făcând puţină dizidenţă lui Băsescu.   Un politician care a trecut de pe stânga pe dreapta fără aş face grijă de doctrină, singura grijă a fost de unde se putea ciuguli mai mult. La vremea respectivă Blaga cu ai lui au înţeles că locul de pe stânga e ocupat de PSD, atunci au încercat pe dreapta unde partidele nu erau consolidate şi cu mare priză la electorat.
Pentru ca Gorghiu să se menţină şi mai ales să aibă forţă trebuie să se impună în faţa „bătrânilor” liberali care sperau la înalta funcţie. Doamna Gorghiu a sărit peste rând, nu este treaba mea dacă a făcut bine ori rău, constat numai că ăsta ar putea fi o piedică în a lua decizii radicale în partid. Singurul care îi poate uşura situaţia este Klaus Iohannis, dar pentru a face acest lucru va trebui să fie un al doilea Băsescu, să conducă în continuare PNL-ul de la Cotroceni, nu cred că Iohannis are această putere; cu atât mai mult cu cât nu a fost prea mult nici membru al PNL, nici lider. Iohannis a fost un fel de soluţie imorală care până la urmă datorită unei proaste organizări a PSD a avut câştig de cauză.
     Alina Gorghiu nu este un nimeni, deşi tânără a reuşit să se facă remarcată în Parlament, dar asta nu cred că este suficient pentru a conduce în tandem cu un politician alunecos cum e Blaga. În vremea cât a fost copreşedinte cu Iohannis, Blaga a condus PNL, ceilalţi liberali aproape că nu au contat. Este posibil ca asta să fi fost înţelegerea lui Iohannis cu V.Blaga, Ludovic Orban putea fi o mare piedică în calea lui Blaga, doamna Gorghiu poate fi mai uşor manevrată, după părerea celor doi. Nu cred că Alina Gorghiu va fi noua Elena Udrea, nu cred acest lucru din simplul fapt că Iohannis nu are nici măcar un sfert din flerul, tenacitatea şi rapacitatea lui Băsescu.
    Va rămâne numai eticheta, restul trebuie să demonstreze că merită cu adevărat funcţia de copreşedinte al PNL. Poate urca în politică, asta este rampa Alinei Gorghiu, poate şi să rateze saltul şi să îşi rupă gâtul, politic evident.

Un comentariu:

  1. Este posibil ca asta să fi fost înţelegerea lui Iohannis cu V.Blaga, Ludovic Orban putea fi o mare piedică în calea lui Blaga, doamna Gorghiu poate fi mai uşor manevrată, după părerea celor doi. Nu cred că Alina Gorghiu va fi noua Elena Udrea, nu cred acest lucru din simplul fapt că Iohannis nu are nici măcar un sfert din flerul, tenacitatea şi rapacitatea lui Băsescu.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...