marți, 30 decembrie 2014

La mulţi ani cu sănătate!

      Cîteva cuvinte acum la încheierea anului, nu voi spune pluguşorul, nu voi spune sorcova, deşi aş vrea să spun câteva cuvinte unor politicieni. De ce ne luăm mereu de oamenii politici? Sunt ei vinovaţi pentru viaţa bună-rea pe care o trăim astăzi? Sunt ei vinovaţi pentru distrugerea economică a României? Sunt ei vinovaţi pentru distrugerea industrială a Ţării? Sunt ei vinovaţi pentru distrugerea agriculturi? Sunt ei vinovaţi pentru împrumuturile exorbitante făcute în numele României? Sunt ei vinovaţi pentru distrugerea sistemului de sănătate? Dar pentru distrugerea sistemului de învăţământ? Sunt ei vinovaţi pentru că România se află printre ţările cele mai corupte? Sunt ei vinovaţi că a crescut numărul asistaţilor social? Sunt ei vinovaţi că a avem şomeri în ţară? Într-un cuvânt, sunt politicienii vinovaţi de situaţia deplorabilă în care a ajuns România? Sunt toţi politicienii vinovaţi, ori numai unii şi alţii nu sunt. Care guverne au făcut mai mult rău în toţi aceşti 25 de ani? Răspunsul e simplu, toate. Sigur unele sunt mai vinovate decât celelalte, dar prin faptul că nu au denunţat în mod hotărât relele făcute de guvernul precedent sunt la fel de vinovate. Voi fi contrazis prin faptul că guvernul Ponta a trimis rezultatele constatate de Curtea de Conturi la DNA. Nici până în ziua de astăzi nu a fost chemat vreun ministru din guvernul Boc pentru declaraţii la DNA.
Alţi cârcotaşi ar putea să spună că ne-a forţat UE şi FMI să privatizăm şi să vindem marile unităţi industriale. Poate că aşa este, dar nu am văzut nici un ministru, ori Prim Ministru, să vină în faţa Ţării şi să spună că el nu vrea să distrugă unităţile economice, dar îl obligă UE şi FMI, iar el în semn de protest pentru amestecul lor în treburile interne ale Ţării noastre îşi dă DEMISIA. Nu, nu am văzut aşa ceva, de aici putem trage concluzia că le-a convenit aceste privătizări, de aici au putut să le intre bani frumoşi în largile buzunare şi ale clientelei lor.
     Cheltuim foarte mulţi bani cu războaiele altora, ne vin tineri morţi, înfăşuraţi în drapelul Ţării, militari-eroi într-un război străin de interesele Ţării.
Umblăm cu băţul prin gardul unei mari puteri aflate la răsărit de noi, este în interesul nostru să asmuţim câinii vecinilor? Să lăsăm marile puteri să-şi rezolve problemele, noi să ne vedem de sărăcia noastră, nu suntem în poziţia de a dicta condiţii.
     Au fost făcute legi pentru retrocedarea terenurilor, a clădirilor confiscate de regimul comunist, au fost făcute adăugiri la lege, ori alte legi că s-a ajuns cu cererile pentru retrocedări până la AICuza, în speţă la Legea privind „secularizarea averilor mânăstireşti”, aşa s-a ajuns ca Mitropolia Bucovinei şi Rădăuţilor a ajuns să fie împroprietărită cu mii de ha de terenuri şi păduri. Apropo de păduri aici tronează Legea Lupu. Predestinat nume, ca nişte lupi s-au repezit cei ce au fost puşi în posesia pădurilor, asupra copacilor, aşa am ajuns să avem păduri fără copaci. Aici s-a mers cu revendicările până la edictele emise în vremea lui Ştefan cel Sfânt. Dacă cineva ar totaliza suprafeţele cerute pentru a fi retrocedate cred că depăşeşte de 5-6 ori suprafaţa României.
     Bomboana de pe coliva României a fost pusă de Traian Băsescu în toţi cei 10 ani cât a fost Preşedintele României, numai scriu despre toate relele făcute de acest om şi regimul său. Menţionez numai că sfârşitul de an a adus printre altele şi plecarea lui Băsescu de la Cotroceni, dar încă mai există stafia regimului său.
     În final dragi prieteni, vă doresc numai bine, sănătate şi tradiţionalul La Mulţi Ani!

2 comentarii:

  1. Sa incepem cu lucrurile simple daca exista vointa: http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=7285&idm=1,034&idl=1

    RăspundețiȘtergere
  2. Apoi cu etapa a doua: jumatate de parlamentari: este obiectivul meu http://www.andreeapaul.ro/blog/2014/12/raport-la-doi-ani-de-mandat-de-deputat-de-tara-oasului/

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...