marți, 23 decembrie 2014

"Mulţumesc" din inimă partidelor

      Se apropie sărbătorile de iarnă, peste două zile creştinii de pretutindeni se vor bucura pentru Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos. Cu prilejul acestor sărbători şi în numele Domnului vreau să aduc prinosul meu de "mulţumire" celor care ne-au condus timp de 25 de ani.
Nu pot trece cu vederea momentul emoţionant din zilele lui decembrie '89, speranţele noastre, ale tuturor cetăţenilor, dorinţa de întocmire a unei ţări bazate pe noi valori de adevărată democraţie, bazată pe forţa dreptului, pe pluripartinism şi pe libertatea cuvântului. Dragostea maselor pentru emanaţii revoluţiei, mă refer la Ion Iliescu, P. Roman, S. Nicolaescu, Caramitru, etc.
Circumspecţia cu care priveam pe lideri partidelor istorice, Câmpeanu, Copos, Raţiu, mai ales Raţiu, care avea o morgă specială şi o ţinută mult prea elevată pentru oprimatul popor român.
Ion Iliescu a câştigat alegerile din 1990 cu un procent covârşitor împreună cu partidul FSN, care a dat Premierul, în persoana lui Petre Roman.
      Ion Iliescu a rămas sărac şi cinstit după toţi cei 25 de ani, dar am îndoieli că a făcut tot ce a depins de el pentru a stopa risipa averii ţării, chiar dacă nu a furat direct, e vinovat pentru nepăsarea de care a dat dovadă în toţi aceşti ani.
Petre Roman, îl consider pionierul în începerea demolării industriei acestei ţări, când spun acest lucru mă gândesc la nefericitele cuvinte spuse din balconul Primăriei Braşov :”am moştenit de la comunişti un morman de fiare vechi”, cel mai bun mesaj pentru a începe demolarea unităţilor economice. Sigur el a dat startul distrugerii, ceilalţi au continuat cu sârg „opera”începută, astfel s-a ajuns să avem mari îmbogăţiţi din rândul politicienilor şi clientelei sale şi cea mai mare parte a populaţiei care sărăcit direct proporţional cu îmbogăţirea celorlalţi.
       Din acest motiv vreau să „mulţumesc” clasei politice ce ne-a condus din '90 şi până astăzi pentru:
Că au reuşit să distrugă industria ţării
Că au reuşit să distrugă complexele agro industriale
Că au îndatorat ţara fără nici un motiv
Că au adus mai mult de jumătate din populaţie în pragul sărăciei
       Acum în plus de asta trebuie să aduc „mulţumiri „speciale şi personale fostului Preşedinte Traian Băsescu şi Primului Ministru Emil Boc pentru :
Umilinţa la care au fost supusi pensionarii atunci când au suferit tăieri nejustificate din pensii.
Pentru umilinţa la care au fost supuse celelalte categorii bugetare, atunci când au suferit tăieri din salarii cu 25%.
Pentru umilinţa la care au fost supuse celelalte categorii sociale ce beneficiau de ajutoare de la stat, prin împuţinarea cu 25% a puţinilor bănuţi ce îi primeau.
       Trebuie să-i „mulţumim” deasemeni lui Băsescu pentru starea de tensiune pe care a creat-o timp de 10 ani. Pentru despotismul şi autocraţia pe care a încercat să le impună, pentru îngenunchierea instituţiilor statului.
Închei acest articol cu speranţa apariţiei unei clase politice angajată în repunerea României pe linia de plutire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...