duminică, 28 decembrie 2014

Ştiri de ultimă oră


     Am început să ne isterizăm din orice, cea mai mică ştire „smulsă” din gura unui politician, devine exclusivitate şi meritorie pentru ziaristul beneficiar al ştirii. Ziaristul nu ştie, se preface că nu ştie, pentru a ne prosti pe noi consumatorii de media că acea ştire este exclusivă. Politicianul respectiv nu a spus respectiva ştire fiind încolţit de jurnalist, dacă jurnalistul nu l-ar fi întrebat şi s-ar fi terminat emisiunea, din uşa studiolului şi tot ar fi spus noutatea, căci doar pentru asta venise.
      Am asitat la emisiunea Sandrei Stoicescu, pe care de altfel o preţuiesc, cum se „chinuia” să smulgă de Gheorghe Tinel, ştirea potrivit căreia este posibilă o alianţă cu PMP lui Udrea- Băsescu, iar acesta din urmă ă fie nominalizat Premier. Pedelistul, acum liberalul Gh.Tinel, pentru asta venise la TV, să dea un semnal celor din PMP că pot fi liniştiţi, o alianţă cu ei este de luat în seamă şi chiar se discută pe această temă în cadrul PNL-mare. Nici nu ar fi greu să se facă o alianţă, chiar fuziune cu cei de la PMP, atâta timp cât în proporţie de 80% provin din rândurile PDL. Mai mult decât atât, cei din noul PNL vor cu toată ardoarea guvernarea, pentru aceasta este nevoie de o majoritate parlamentară.Acum există una, se spune că ar fi destul de solidă, am văzut că în politică rezistenţă unei alianţe este cât zidurile unei cetăţi construite din nisip pe malul mării.
PNL-ul mare, ori nou, va bate pe la porţile tuturor partidelor care în ultimii 10 ani s-au ocupat cu trădarea, am în vedere aici PC-ul şi UNPR-ul, despre PLR nu spun nimic pentru că ăştia nici măcar partid nu sunt, aşa că la o adică , vor pleca pe bucăţele.
      În 2004, deşi PC-ul intrase în Parlament datorită PSD, nu au ezitat să vândă PSD-ul pentru a guverna împreună cu PD şi PNL, respectiv de a intra în guvernul Tăriceanu, guvern năşit de Băsescu personal.
UNPR partid format din foştii membrii PSD, intraţi în Parlament pe listele PSD, apoi au plecat unul câte unul şi au susţinut guvernul Băsescu-Boc, ulterior au format UNPR, în 2012 când au simţit că guvernul MRU nu mai are forţă, UNPR a trădat alianţa cu PDL şi au determinat căderea guvernului MRU prin moţiune de cenzură.
      Prin prisma celor analizate observăm că guvernul Ponta nu este aşa de solid pe cât s-ar dori, important este ca Premierul să ştie să le ţină „trează” atenţia. La fel de important este şi ce le promite PNL dacă vor veni cu ei şi vor determina căderea guvernului prin moţiune de cenzură.
Este de analizat dacă este oportună acum candidatura lui Băsescu pentru funcţia de Prim Ministru, cei din PMP asta îşi vor dori, dar cei din PNL vor cădea în capcana lor? La fel de importantă este şi părerea lui Iohannis, va dori să aibă un mandat liniştit, ori îi place zavera şi atunci Băsescu poate fi o opţiune?
Părerea mea sinceră este că, PNL face un joc de gleznă politicianist, că nu este pregătit pentru guvernare, dealtfel până în 2017 când este preconizată a se termina fuziunea, PNL nu va fi pregătit pentru guvernare. O conducere bicefală a unui partid este precum o căruţă cu doi cai neobişnuiţi să tragă împreună, nu vor face păşi înainte pentru că unul va trage în stânga celălalt în dreapta. Stânga şi dreapta drumului, nu a politicii.
Angajamentele şi declaraţiile belicoase ale lui Predoiu sunt mesaje puerile pentru a prosti poporul. Este posibil ca poporul să nu mai fie prostit, mai ales după ce s-a reuşit unificarea diasporei cu ţara mamă, parcă aşa spunea cineva că Diaspora este o ţară.
      Toate mişcările politicienilor, inclusiv ale lui Zgonea, legate de viitoarele excursii fără rezultat, sunt pentru distracţia lor, pentru a mai huzuri puţin, „trai nineacă pe banii babacului (poporului)” Bravo şi la mai mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...