sâmbătă, 28 iunie 2014

Scrisoarea lui Mircea către fratele său Traian Băsescu

                          DragăTraiane,
                Află despre mine că sunt bine, ceea ce îţi doresc şi ţie. Am început să mă integrez aici, a fost greu la început, în prima zi chiar nu am putut să mănânc, una că am vrut să-mi impresionez paznici pentru a le fi milă de mine şi poate mă trimiteau acasă şi al doilea, chiar în momentul în care vroiam să mănânc un "coleg" de celulă ce era deranjat la stomac a mers la budă, sunetele produse de acesta  a tăiat de tot bruma poftă de mâncare ce o aveam. Cand a fost strânsă vesela un gardian mi-a zis : nea Mircea pune mâna şi mănâncă, de aici încolo ai drum lung, nu am înţeles, dar un alt "coleg" binevoitor mi-a tradus: înseamnă o condamnare grea. Aşa că am considerat că sunt pe vapor, din păcate ăsta a eşuat pe o insulă pustie, trebuie să mă adaptez noilor condiţii. Mănânc dorm şi meditez. Traiane, îmi faci mult rău, foarte mult rău, nu îţi mai aminteşti când ne jucam, cănd eram foarte apropiaţi, atunci ne împărtăseam toate problemele, acum te-ai ajuns Traiane. Poate că aşa este, dar să mă jertfeşti fără să te uiţi, nu mă gândeam.
           Singura soluţie pentru a ieşi de aici şi pentru a beneficia de un proces just, este demisia ta. Atăta timp cât tu eşti în fruntea statului, ăştia mă vor ţine priponit, pentru a demonstra lumii că nu te amesteci în treburile justiţiei. Traiane, ar fi bine să renunţi la funcţie, am  intra în normalitate şi procuratura nu ar mai simţi povara ta, apoi nu este exclus ca din postura demisionară să ne poţi ajuta mai mult, mă gândesc şi la ginerele tău. Orice spui din fotoliul de la Cotroceni, televiziunile ce nu ne agreează vor suci pe toate părţile spusele tale şi vor spune că încerci să mă aperi, apoi procuratura va lua noi măsuri de constângere impotriva mea, pentru a ieşi tu la suprafaţă. Până la urmă Traiane orbeşte-ţi opoziţia  cum vrei tu, spune-le ce vrei tu, dar noi amândoi, nu uita,

 ştim adevărul, un adevăr pentru care sunt gata să mor, pentru ca tu să nu păţeşti ceva, dar gândeşte-te prin ce trec. Nu cred că pentru a te făli tu cu faptul că protejezi justiţia, trebuie să mă ţi pe mine arestat, lasă dracu prostia asta, oricum nu te crede nimeni, nici chiar cei care te pupă în fund, nu cred, câştigă şi ei un ban. Mai ai câteva luni de mandat, nu ai ce pierde, pleci cu toate drepturile ce derivă din funcţia de Preşedinte, cât despre dosarele care le ai ,sper că ai manevrat bine lucrurile, altfel Maria vine împreună cu Doiniţa cu pachete la noi. Poate că nu ar fi rău, demult nu am mai avut timp să stăm de vorba, aici am discuta, zile, luni, chiar ani în şir, depinde cât ne vor da ăştia.

marți, 24 iunie 2014

Scrisoarea pacientului către Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte 2


                    Am încercat să iau relaţii despre motivul mutării secţiei de Geriatrie-Gerontologie de la "Platformă" la Voineşti, am rămas stupefiat de ceea ce am descoperit, în locul secţiei urmează a se face un vestiar pentru secţia de psihiatrie. Cred că lucrurile sunt mult mai murdare în adâncul lor. Pentru un vestiar nu trebuie mutată o secţie cu specificul acesteia, unde în proporţie de 99% pacienţii sunt bătrâni pensionari din mediul rural.Secţia a adus destui bani de la CNAS, pentru că a avut tot timpul paturile ocupate, este o secţie rentabilă, altul trebuie să fie motivul mutării. Aici vin să se trateze oameni care au suferit vicistitudinile vieţii, prin condiţiile improprii de muncă, pe vremea când în România chiar se muncea. Acum la apusul soarelui pentru ei, când puteau veni în această secţie pentru a se trata, aflăm că nişte potentaţi ai zilei cu funcţii efemere, dar cu putere de decizie pentru un anumit timp, vor să mute secţia la Voineşti, aproape de marginea judeţului. Întrebare: care să fie motivul de nu se găseşte un sediu definitiv pentru secţia de Geriatrie-Gerontologie, pentru că nu ar fi prima dată mutată, ea a luat fiinţă în cadrul Spitalului Manastirea Dealu, apoi a fost mutată la Pucioasa, dupa care s-au întors la Spitalul Municipal, ca în cele din urmă să fie mutată în locaţia Platformă? În tot acest timp pacienţii bătrânii au venit după colectivul condus cu onestitate şi profesionalism de dr.Popescu, indiferent de locaţie. Pentru că de cele mai multe ori locaţia a fost în zone cu legătură pentru mijloacele de transport în comun, cu excepţia perioadei cât a fost în Pucioasa.
              Mutarea secţiei la Voineşti va îngreuna mersul unor batrâni suferinzi dintr-un capăt al judetului in altul, astfel vor suferi, se vor chinui, pentru că intr-un anumit moment un domn X care a avut pentru o perioadă de timp cuţitul în mână a dispus mutarea secţiei şi implicit lăsarea bolnavilor fără asistenţă medicală.
De ce nu se caută o locaţie in oraş? Nu se vrea acest lucru.
             Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte aparţine de Consiliul Judeţean, al cărui Preşedinte este un membru marcant al PSD, de fapt este Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD,d-l Ţuţuianu. Cum vede domnia sa, din perspctiva unui social democrat cu grija faţă de pensionarii pe umărul cărora a plâns de fiecare dată înainte de alegeri, această situaţie umilitoare? Vă spun eu ce se va întâmpla, veţi muta secţia la Voineşti, pacienţii nu vor putea veni pâna la noua locaţie, fie din lipsa banilor în cele mai multe cazuri, fie din lipsa mijloacelor de transport, fiind suferinzi de cele mai multe ori locomotor  nu vor putea fi transportaţi.În aceste condiţii secţia nu va mai avea pacienţii, paturile nefiind ocupate nu va mai fi rentabilă şi pe cale de consecinţă va fi închisă. Bolnavii vor suferi, mulţi chiar se vor împăca cu Domnu, vor ieşi pe cale naturală din sistem, astfel se vor face economii prin împuţinarea numărului de pensionari, cât cinism şi asta în timpul unei guvernări social democrate, nu în timpul guvernării de tristă amintire Băsescu-Boc.
             Ar mai fi un motiv pentru care Managerul Spitalului  Judeţean de Urgenţă Târgovişte să vrea să mute secţia undeva la Cucuieţii din Deal, PLICUL.Da, PLICUL în buna tradiţie românească, este posibil ca de la celelalte secţii unde vin pacienţi de toată mâna, doctorii să facă colectă din atenţiile date de bolnavi, colecta să fie înmânată sefului de secţie care o pune în PLIC şi o inmânează MANAGERULUI. În secţia doctoriţei Popescu unde pacienţi sunt sărmani pensionari, atenţiile lipsesc, asta o spun din propria experienţă trăită în acest an când am fost internat aici, nefiind atenţii nu este nici PLIC, nefiind PLIC, nu se justifică secţia.Este o părere, să nu dea D-zeu să fie realitate. Domnule Adrian Ţuţuianu arătaţi că sunteţi un om de stânga cu dragoste faţă de oameni, astăzi sunteţi sus, mâine nu se ştie, faceţi lucrurile de aşa manieră încât peste timp oameni să-şi amintească cu drag de dvs., sunt mulţi cei înjuraţi, nu le îngroşaţi răndurile.

luni, 23 iunie 2014

Zicerea lui Băsescu către naţiune

             Aseară, 23 iunie, intr-un discurs lacrimogen, don Basescu ne-a anunţat în mod foarte serios că nu demisionează, nu pentru că ar avea el ceva de pierdut, ci pentru că nu vrea să lase justiţia pe mâna lui Ponta.Întrebarea firească ce decurge din spusele Băsescului ar fi următoarea: ce va face România din decembrie încolo când don Băsescu va trebui să plece de la Cotroceni? Cine va mai fi pavăză în faţa justitiei?.Probabil că va trebui să-l ţinem pe aproape pe acest sfânt Gheorghe în variantă modernă, atât de aproape încât la orice oră să putem apela la pavăza lui, justiţia va trebui să aleagă între Jilava şi Rahova, care dintre ele este mai aproape. Ne povestea aseară don Băsescu cum a ales justiţia în defavoarea fratelui, ceea ce înseamnă că putea să aleagă în continuare fratele aşa cum a făcut din 2009 până astăzi. Nu putem spune că s-a amestecat în justiţie, justiţia, nu a vrut să-l cerceteze pe Mircea Băsescu, pentru a nu-l supăra pe marele său frate Traian. Numai că, s-au schimbat datele problemei, scăderea în sondaje, neîncrederea populaţie în domnia sa a scăzut sub orice limită, toate acestea l-au determinat să işi sacrifice fratelele, pentru a putea ieşi în faţă şi a clama ca el este susţinătorul justiţiei.Tot aseară, în treacăt, ne-a informat că şi ginerele său Radu Pricop este urmărit penal. Nici o problemă, dacă va fi cazul îl va aresta şi pe Pricop, numai ca el să poată rămâne în continuare la Cotroceni. Am putut vedea din expunerea lui don Băsescu, atunci când a trecut în revistă pe toţi cei care îi cereau demisia un singur lucru, domnia sa este cinstit, ceilalţi sunt infractori, inclusiv parlamentarii, aşa că pe cale de consecinţă nu va primi sfaturi de la nimeni, iar Parlamentul degeaba va lua o hotărâre că nu va fi luată în seamă, pentru că în ochii don-ului, Parlamentul este compromis.Don Băsescu este cinstit, nu a furat flota, nu şi-a dat casa din Mihăileanu, nu a luat telefonul jurnalistei ,zisă "ţigancă împuţită"de către don, nu a ameninţat-o pe Gabriela Firea şi multe altele.
           A mai spus don Băsescu, că nu îl lasă pe Ponta la Bruxelles pentru că nu ştie ce să spună, el fiind singurul care poate reprezenta ţara cu cinste în forurile europene. Pe vremuri ,pe Ceauşescu toţi îl laudau, îi aduceau osanale,inclusiv Băsescu, dar el singur niciodată nu a spus despre el că este cel mai bun, lucrurile s-au schimbat, vazând că nu îl laudă nimeni, Băsescu se laudă singur. Parafrazez un vers din "Mioriţa"şi aş spune  să-l ţinem pe don Băsescu "pe aici pe aproape"să poată fi întrebat de cei în drept despre tot ce ştie şi ştie multe, astfel încât câţiva ani buni să aibă gardă la uşă, wc în cameră şi ceva tovarăşi  pentru a nu se plictisi şi mai ales sâ aibă cui povesti despre marile lui realizări.

Scrisoarea unui pacient către managerul Spitalului Judeţean Dâmboviţa

                        În atenţia domnului Manager al Spitalului Judeţean Dămboviţa
         
             În urmă cu o lună de zile am fost internat în secţia de Geriatrie-Gerontologie a spitalului judeţean Dâmboviţa, am fost plăcut surprins să găsesc o secţie curată cu personal bine pregătit şi profesionist.O secţie la standarde europene în ce priveşte comportamentul personalului şi conditiilor de cazare,aici mă refer la curăţenie.Dealtfel am şi scris pe această temă articolul "Terapie prin cuvânt". Am aflat din surse neoficiale că această secţie va fi mutată la Voineşti, nu ştiu care sunt argumentele pentru mutarea secţiei, dar ştiu că aceşti oameni minunaţi, aici numesc personalul medical şi auxiliar, conduşi cu pricepere de d-na doctor Popescu Ioana, au fost precum melcul cu casa în spate, întâi la Pucioasa, apoi la Mânăstirea Dealu, acum la Platformă, iar de aici la Voineşti, după care urmează să fie scoasă din judeţ, ori desfiinţată.
Nu se poate să mutaţi o secţie medicală ,care se ocupă în exclusivitate de bătrâni, la marginea judeţului, este foarte greu ca un bătrân din Bilciureşti, dau un exemplu, să meargă până la Voineşti. Aceşti bătrâni nu merg în excursie, sunt bolnavi şi vor să se trateze, de cele mai multe ori sunt şi greu transportabili.
          Deocamdată nu vreau să fac niciun proces de intenţie nimănui, dar nu pot să nu observ că tot bătrânii sunt cei care vor plăti. Nu cumva suntem prea mulţi? După tăierile din pensie şi închiderile de spitale pe vremea lui Băsescu-Boc, acum urmează mutarea spitalelor, ce deservesc bătrânii, în localităţi mărginaşe, posibil ca ideea să fie una cinică, fiind departe, posibilităţile bătrânilor de a veni la spital se reduc, pe cale de consecinţă se vor împuţina pacienţii, iar existenţa secţiei nu mai este justificată.Probabil o nouă politică de exterminare a bătrânilor, e drept, ceva mai elevată. Acest articol se vrea un semnal de alarmă pentru factorii de decizie din judeţ. Voi reveni cu amănunte despre secţia de Geriatrie- Gerontologie.


vineri, 20 iunie 2014

Scrisoarea lui Traian Băsescu către fratele său Mircea

               
                               Dragă Mircea,
                  Îmi pare rău pentru ce păţeşti, dar nu te pot ajuta cu nimic. Cum dracu ai putut tu om în toată firea, comandant de navă, să te laşi prostit de un puradel, de un copil aproape analfabet, mă uitam la tine şi nu te recunoşteam, te încolţise, ştergea pe jos cu tine, îmi era mie ruşine de cât de slab erai. Unde e fratele meu care dădea cu toţi de pământ, ce s-a întâmplat cu tine? Ce dacă primiseşi bani de la ei, erai fratele meu, trebuia să-i dai pe uşă afară, să chemi poliţia, DNA-ul, nu ştiai că ai sprijinul meu nemijlocit? Acum nu te mai pot ajuta, trebuie să stai închis, ăsta este semnalul trimis de mine către justiţie.
                Ai văzut ce le-am făcut în discursul meu? Aşa se prosteşte ţara, le-am spus că aleg justiţia, era normal să fac aşa. Închipueste-ţi ce s-ar fi întâmplat să nu te aresteze, toată lumea ar fi sărit în capul meu, toţi ar fi cerut demisia mea pe motiv că te protejez, aşa cu tine arestat sunt un adevărat incoruptibil, sunt omul care îmi jertfesc familia pentru a consolida justiţia. Sunt  un adevărat erou. E adevărat că mai sunt unii pe la diferite televiziuni care arată imagini cu mine şi Maria în mijlocul romilor, este chiar un moment în care celebrul de acum Bercea Mondialul pune o mahmudea la gâtul Mariei, voi vedea cum ies şi din asta.
Mircea, voi încerca să trag cât mai multă spuză pe turta mea din povestea asta, altfel, ăştia mă aduc lângă tine. Problema este urâtă rău, nişte copii au făcut ce nu au putut face 7,4 milioane de oameni în 2012. Observ cum mulţi fug de mine, mă părăsesc, simt că se dărâmă şandramaua, din ce, în ce, sunt mai singur, nu mai pot ieşi să dau indicaţii, să fac pe deşteptul, nu am cum, atâta timp cât tu eşti după gratii şi pe piaţă circulă acele înregistrări. Nu îmi dau demisia, deşi, aşa ar trebuii, nu pot să plec acum, ăştia m-ar priponi imediat, mai trag de timp, poate se mai limpezesc apele. De scăpat, nu te pot scăpa, te-am ţinut în braţe cât am putut, de acum gata, s-a terminat. Treaba este să ai grijă acolo, să nu îţi facă felul ţiganii, nu şti niciodată pe cine plătesc să te atace. Eu încă mai sper să nu ajung lângă tine, îmi este totuşi teamă că se strânge laţul.
Nu prea mai este credibilă nici chestiunea cu neamestecul meu în treburile justiţiei, au început să amintească treaba cu :"nu e bine domnu chestor" şi alte poveşti vechi, încerc totuşi să mă menţin pe poziţie, cât timp, nu ştiu, deja Kodruţa este foarte suparată, dealtfel şi Livia, probabil că vor urca sacii în căruţa celui care va veni din noiembrie, iar pe mine mă vor arunca, aşa cum l-am aruncat eu pe Roman.
Până ne vom întâlni, te las cu speranţa unei zile de mâine mai bună decăt azi, dacă nu pentru tine, măcar pentru mine.

                         


miercuri, 11 iunie 2014

Scrisoarea lui Băsescu către Elena Udrea

                                                        

                                    Dragă Nuty,
            Am aşteptat să vii pentru a mă felicita faţă de modul exemplar în care am organizat congresul PMP. Nu numai că nu ai venit, dar ai lăsat să se înţeleagă că nu mai ai nevoie de sfaturile mele. Acum  eşti Preşedinte de partid, numai eu ştiu cum am aranjat lucrurile ca tu să fi aleasa cu 80% din voturi, a fost mai greu cu Papahagi sa-l fac să iasă din cursă, ceilalţi oricum nu contau. Funeriu a făcut de multe ori anticamera la mine pentru a-i da lui sprijinul, de fapt presedinţia, a mers până acolo încât mi-a amintit cum a calculat el viteza pixelului albastru intr-o noapte la OTV, cand l-am văzut cât este de smiorcăit mi s-a făcut greaţă. Foarte bine ai pus problema când ai fost întrebată dacă te mai sfătuiesti cu mine, e nevoie să laşi impresia că eşti stăpână pe tine, pe mine şti că eşti stăpână de mult, că ai libertate în gandire şi în hotărârile ce le vei lua. Nu trebuie să se spună, aşa a hotărât Băsescu, trebuie să se creadă că sunt hotărârile tale şi ale partidului.
            Dragă Nuty, tu eşti moştenitoarea mea, politic vorbind, bănesc nu îti pot lăsa nimic direct, te ajut cât pot şi sti că încă mai pot, să strângi bani să nu duci lipsă de nimic  după ce eu nu voi mai fi.
            Fii foarte atentă la Buldog şi la Nemţoi, vezi ce pun la cale, vor să te scoată din joc şi odată cu tine şi pe mine, le va fi greu, încă mai avem pe Monica, pe Roberta şi alţi  căţiva care îi pot săpa din interior . Cred că a venit momentul să  dam nişte semnale clare lui Blaga, lui Cezar Preda şi la toţii cârcotaşii din PDL, căci nu sunt de capul lor, căci DNA-ul veghează şi pe cei din Modrogan. După semnale (dosare), se vor înmuia şi vor face exact ce vom vrea noi. Ăia din PNL oricum sunt speriaţi, pe ăştia nu  trebuie  decât să îi ţinem în priză.
            Draga mea, după cum vezi m-am ţinut de cuvânt şi ţi-am făcut partid, ai jucăria ta, tu eşti şefa, de ochii lumii, tu faci ce vrei, ordinele le vei primi în continuare de la mine, prin acelaşi loial C. Diaconescu. Apropo de Diaconescu, bine ca l-ai nominalizat candidatul partidului pentru alegerile prezidenţiale, ăsta murea dacă nu căpăta nimic, aşa acum e liniştit şi putem avea încredere pe mai departe în el.
            Nu te speria de alde Baconschi, de Lăzăroiu şi cine dracu mai cârteşte pe acolo, sunt puşi de mine, să pară că este un partid adevărat în care mai există şi alte opinii. Dacă nu se opresc aşa cum le-am spus, le voi da un bobârnac şi vor cădea de pe şcena politică, ei nici nu există, ei există numai prin mine, în concluzie vor trăi cât doresc eu, politic vorbind. În încheiere, vreau să îţi spun că nu aveai dreptate cand aşteptai felicitări din partea mea pentru alegerea în funcţia de Preşedinte al PMP, tu trebuia să mă feliciţi pentru modul în care am organizat congresul, pentru modul în care am reuşit să-i fac pe Radulescu, Vişan, Papahagi (asta chiar a crezut că va fi Preşedinte), Funeriu să candideze pro forma, ştiindu-se din timp cine va fi cel ales, au făcut-o, era nevoie sa dăm un semnal de democraţie. Nu este lozinca partidului “politica altfel”, adică tu faci în partid ce îţi spun eu, acum de la Cotroceni, mai târziu vom vedea unde voi fi. Trebuie să ducem partidul ăsta cât mai sus, pentru a putea să ne apere de eventualele atacuri ale legii.
           



vineri, 6 iunie 2014

Scrisoarea procurorului către infractor



                                                      


                        Dragă infractorule,
            Îţi spun dragă pentru că tu eşti pâinea mea, dacă tu nu ai exista, nici eu cu întreg sistemul represiv nu am exista, de aceea personal îţi port un anumit respect, sigur nu las să se vadă, doar noi doi ştim acest lucru . Ai vazut, că v-am lăsat o mare perioadă de timp în pace, să vă puteţi face case, vile, să strângeţi ceva bani, că de, procesele costă, avocaţii sunt avari, pe urmă trebuie să rămână şi familiei acasă câte ceva, să aibă din ce trăi şi cu ce te căuta la puşcărie. Sunt totuşi nemulţumit de tine, eu te cocoloşesc, te amân, te chem din doi în doi să mai dai câte o declaraţie, iar tu nu laşi destule urme, şi mă faci pe mine să alerg după probe, am dat de înţeles să vorbeşti mai mult la telefon, pentru a te putea înregistra băieţii şi astfel mă scuteşti şi pe mine să mai alerg după tine. Nu mai bine vorbeşti la telefon, te înregistrez, te chem , când vii la mine deja să fi pregătit să faci cât mai multe autodenunţuri, ori denunţuri pur şi simplu, eu îţi pun înregistrarea în faţă, recunoaşti toate acuzaţiile,  îţi fac dosar, te trimit în judecată, am grijă să spun că ai colaborat cu organu’, că eventual ai mai dat şi pe alţii in gât, iar judecătorul ţine cont de recomandările mele şi iei şi tu mai puţin, te eliberezi mai repede şi vorba ceea, eşti gata pentru noi fărădelegi.
            După ce ieşi din puşcărie, când mai faci alte infracţiuni, vezi să fie tot pe specialitatea mea, să colaborăm pe mai departe. Mai ai şi altă opţiune, te faci măcănitorul meu, nu ştii ce e asta? Adică ciripitor, îi torni pe prietenii, colegii, chiar şi neamurile, ce ele de ce să nu plătească pentru hoţiile lor?
            Acum că nu ne aude nimeni, îţi aminteşti cât a urlat presa că nu iau măsuri împotriva ta, bine, că nu m-am speriat atât de uşor, i-am lăsat  să fiarbă în suc propriu, abia intr-un târziu te-am chemat. Ai fost tare când ai ieşit de la mine şi te-a întreat ziaristii despre ce e vorba, ritos le-ai răspuns : dosar politic şi ai încheiat orice discuţie. Bravo ţie!
Nu te-ai pierdut cu firea. Nu Gabriela mă, las-o pasta că îi vine ei rândul.
            Mi-ai reproşat căci te-am reţinut câteva zile, era normal să fac asta, trebuia să te acomodezi cu noul statut ce urma să îl ai, a durat până te-a condamnat, special nu am grăbit procesul, nu era gata redecorată şi reparată închisoarea unde urma să locuieşti.
Ştiu ce rău este când văruiesc în casă şi doar nu o fac eu.
            Acum te las, îţi urez sejur plăcut, hai mă, că aveţi nişte condiţii în puşcărie, că mulţi ar lăsa casa lor pentru traiul de acolo, probabil ăsta e motivul de se înghesuie aşa de mulţi să îi bag la zdup. Încă odată dragă infractorule îţi mulţumesc că exişti, de pe urma ta manânc o pâine bună, ce să faci cu ăia cinstiţii, aduc ei prime, aduc ei avansări,  sunt nişte cifre în statistici, dar tu, tu eşti viitorul meu.
            PS : Va arestez si eu in functie de cine este la butoane, ce sa-i faci ma: “partidu’ e-n toate, e-n cele ce sunt si-n cele ce maine vor rade la soare”, tine minte, asta nu dispare.

joi, 5 iunie 2014

Scrisoarea unui telespectator către TVR.



                                            
           
                        În atenţia domnului Stelian Tănase Presedinte-director general al TVR.

            Stimate domnule Tănase,

            Am fost bucuros cand aţi fost numit in funcţia de şef al TVR, dvs. un om de cultură, care combăteaţi atât de frumos, de elegant şi pertinent tot ce nu era bine făcut în această ţară. Mă aşteptam ca televiziunea romană să fie mult mai receptivă în ce priveşte evenimentele de marcă din lumea culturii, a sportului şi chiar a politicii.
            De câteva zile, întreaga lume a tenisului de camp şi fanii acestora, vorbesc  despre turneul de tenis de la Roland Garros, acolo unde o romancă scrie istorie, mă aşteptam ca în acest context, TVR să ia iniţiativa transmiterii meciurilor în care românca noastră este protagonist. Ce se întâmplă acum cu Simona Halep este un fenomen şi poate produce la rândul ei un fenomen de masă în randul copiilor şi tinerilor dacă este făcut cunoscut, acest lucru se putea face prin televizarea meciurilor susţinute de fata noastra de aur.
            Îmi amintesc  că în anii 70, TVR era singura televiziune, nu avea nici măcar un alt program, TVR1 era singurul, totuşi transmitea meciurile lui Ilie Năstase. De ce atunci se putea şi acum , nu? TVR, faţă de celelalte televiziuni private, este susţinut din bani publici şi în acest context, eu, telespectatorul, care iţi dau ţie TVR în fiecare lună nişte bani, te somez să-mi răspunzi: de ce nu transmiţi ce este important pentru noi ca români şi plătitori de servicii? De ce nu aduci în casele tuturor românilor această sărbătoare naţională pe care ne-o oferă de fiecare dată cand joacă, această minunată Simona Halep?
            Nu vreau să întinez aceste minunate, uluitoare viictorii ale Simonei, încercând să fac o radiografie a ceea ce se întâmplă în TVR, promit cu o altă ocazie mă voi ocupa de modul în care este cheltuit banul public. Mă aşteptam să fiţi primi care să veniţi în întâmpinarea noastră cu ceea ce doreşte telespectatorul român. Rămân încredinţat că pe viitor veţi mult mai aproape de dorinţele noastre, ale celor ce vă punem o pâine albă pe masă în fiecare zi.
            Multumesc Antena 3, pentru hotărârea de a transmite finala dintre Simona noastră şi Maria lor.
            SUCCES SIMONA HALEP!!!!!!!!!

                       

miercuri, 4 iunie 2014

Scrisoarea pacientului catre doctorii spăgari



                                


                        De fiecare dată cand mergeam la doctor, aveam o compasiune interioară pentru omul din faţa mea care, încerca cu toate forţele lui să-mi redea sănătatea. Admiram profesionistul, desi poate acasă avea destule lipsuri din cauza proastei remunerări, cum îşi facea treaba cu conştiinciozitate, cu delicateţe şi ataşament faţă de pacientul din faţa sa.
            De câtva timp descopăr, este adevărat personal nu am cunoscut asemenea doctori, că sunt medici care merg până acolo încât negociază viaţa. În urmă cu câţiva ani a existat o criză a medicamentelor pentru cancer. Au fost dezbateri la televiziunii, au fost exemplificaţi oameni suferinzi cu dureri dincolo de puterea omenească, se căutau vinovaţi, explicaţii ş.a.m.d. Nu mică mi-a fost surprinderea când în urmă cu câteva zile a fost descoperită o reţea de medici care în folosul lor întocmeau reţete gratuite false, farmaciile le eliberau, apoi medicamentele erau vândute la negru de catre medici pacienţilor suferinzi de cancer.
            Numai Mengele cu experimentele lui pe oameni în lagărele de concentrare, a mai dat dovadă de atâta cinism. Cum poate un om, cu atât mai mult un medic, să se joace cu chinurile şi durerile  unor muribunzi? Cum să îţi faci palate din rănile unor oameni?
Personal pe aceşti doctori, nu îi pot numi  oameni, dar nici animale, dacă aş da numele vreunui animal este posibil să jignesc animalul.
            Percheziţiile făcute la locuinţa lor au scos la iveală averile colosale făcute din negoţul cu suferinţa bolnavilor.
            Un alt caz în care medicii erau interesaţi de propriul buzunar şi mai puţin de pacienţi, este cazul doctorilor de la spitalul de arşi care, preferau să repare sâni pentru că erau plătiţi cu cash, lăsând pe mai târziu o operaţie de reconstrucţie în urma unor arsuri care nu aducea un profit imediat. Şi aici sumele găsite în  locuinţele acestor doctori sunt uriaşe comparativ cu salariile lor.
            Un nou scandal a izbucnit în Caraş-Severin unde mai mulţi medici au falsificat dosare de pensionare, contra unor sume frumuşele de bani.
În toate aceste cazuri a fost prejudiciata Casa de Asigurări de Sănătate, sistemul de sănătate în întregul lui, medicii vor fi priviţi cu suspiciune de către pacienţi, lipsa unui medicament din farmacia spitalului poate fi catalogată ca o posibilă fraudă, reclamaţiile la Consiiliul Medicilor, politie, ori procuratură se vor inmulţi, de multe ori vor fi anchetaţi doctori oneşti, care îşi fac cu dăruire profesia, dar vor intra şi ei în acest malaxor al neîncrederii. Sigur şi sistemul este de vină că nu asigură salarii onorabile medicilor, profesorilor şi celorlalte categorii de profesii, dar de la asta până la a devenii milionar în euro pe spinarea unor bătuţi de soartă este cale lungă.
            Se pare că în sistemul de sănătate banii nu sunt chiar aşa de puţini, sunt multe şi adânci buzunarele unor hoţi ce îşi spun pompos doctori. Nici o milă pentru asemenea oameni, unul care a furat o pâine căci nu avea ce mânca poate fi iertat, dar asemenea bandiţi ce vâră adânc mâna în buznarul pacientului suferind, de multe ori pe moarte, nu trebuie arătată nici o clemenţă. Procurorii sunt chemaţi să fie chirurgi în sistemul medical, faceţi-vă datoria, curăţati plaga, amputaţi dacă e cazul, sterilizaţi, pansaţi şi redaţi sistemul de sănătate sănătos populaţiei.

marți, 3 iunie 2014

Dilema lui Tariceanu



                                               


                        Cocoţat în vârful gardului care înconjoară sediul PNL, neştiind ce să facă, să sară in curte, ori să rămână în afară, din această dilemă nu poate ieşi Tăriceanu. El ar vrea să ajungă în curte, chiar în sală, acolo unde se iau deciziile, dar dacă nu este primit, dacă va fi dat din nou afară, se compromite de tot. Să rămână în afara jocului iar nu-i convine, ratează ocazia de a ajunge în vârful partidului. A dracului dilemă.
            Greşeala cea mai mare a fost atunci când a demisionat din partid, nu ai voie, tu, ca fost Preşedinte al partidului, ca fost ministru, prim-ministru, pus în aceste funcţii de partid, să demisionezi cand partidul nu este deacord cu tine. Îmi pare rău că trebuie să spun d-le Tăriceanu, dar dvs. trebuie să fiţi deacord cu partidul, chiar dacă în acel moment greşeşte, rămâi în partid şi încerci din interiorul lui să îndrepţi lucrurile. Sunt deacord cu dvs. că partidul luând acele decizii, a greşit, mai târziu chiar s-a văzut bine greşeala şi mulţi regretă ieşirea din USL, mai ales Crin Antonescu care şi-a încheiat cariera politică din cauza acestui fapt. Tocmai pentru că era aşa o greşeală nu trebuia să fugi, partidul avea nevoie de oameni vechi cu experienţă şi expertiză politică. Fostul om politic C.Antonescu, intr-un fel avea dreptate când critica fuga dumitale. Un adevărat soldat şi un membru de partid este un soldat, nu părăseşte lupta, pentru că inamicii sunt mai mulţi, rămâne şi luptă până la ultima picătură de sânge aşa cum a făcut Dinu Brătianu, ori M.Ionescu-Quintus, prietenul dvs.
            D-le Tariceanu, sunteţi un bun om politic lăsând la o parte această greşeală, eu zic să săriţi gardul, dar cel mai bine este să intrati pe poarta principală, să vă faceti mea culpa pentru demisie, considerând-o ca un gest de protest împotriva deciziei luate de partid la un moment dat şi să vă reînscrieţi în partid (din alte surse ati fi deja membru), apoi prin modificare de statut să puteti candida la funcţia supremă în partid. Nu sunt liberal, sunt de stânga, nu sunt fan PSD, sunt fan Romania şi în acest context sper ca PNL să rămână un partid care poate face alianţe şi nu fuziuni. Sunt doi candidaţi acum pentru presedinţia partidului, Iohannis şi Ghişe, mi-aş dori să câştige Ghişe, dar nu cred să aibă forţa necesară, din acest motiv cred că este neapărată nevoie să candidezi pentru funcţia de Preşedinte al PNL. Iohannis a fost cel care a scos PNL-ul din USL şi tot este cel care l-a lucrat până la distrugere pe C. Antonescu. Trebuie barat drumul neamtului spre şefia partidului, dealtfel tot dezastrul de acum l-am prevăzut in articolul : http://carstea-ionel.blogspot.ro/2014/03/seppuku-lui-antonescu-asistat-de.html, acest lucru se poate face numai prin candidatura domniei tale şi alegerea evident ca Preşedinte al partidului.
            Succes domnule Tariceanu!

Scrisoarea poporului roman catre Simona Halep



                                                Dragă  Simona,


                        Îţi mulţumim că exişti, datorită ţie de mai mult de un an de zile  întreaga lume se interesează de România. Suntem din nou mândrii căci suntem români, am avut în istoria ţării noastre de cateva ori asemenea momente, am să amintesc câteva : Nadia, Ilie Năstase , Hagi, Irina Spârlea, V Ruzici, Szabo, Lipă, si mulţi alti gimnaşti şi atleţi.
            În aceste momente grele pentru România, cand poporul este din ce mai deprimat, ai venit tu, ca o eroină de basm şi la o varstă destul de fragedă ai pătruns in elita tenisului mondial, ajungand pe un loc pe care înaintaşele tale numai l-au visat (asta nu înseamnă că au mai puţine merite). Te-ai născut din spuma mării şi ai pornit în lume să devii eroina tenisului. Daca fetele de varsta ta işi îndeasă tot felul de silicoane prin sâni pentru a fi mai sexy, tu ai făcut invers pentru a deveni o mare campioană, puteai rămâne o piţipoancă, eşti frumoasă, erai înzestrată de D-zeu cu bust ce putea face furori prin cluburile de pe Dorobanţi, tu ai preferat munca, bătăturile în palme şi multe ore de antrenament zilnic.
            Acum când a venit succesul, ca rod al miilor de ore de antrenament, să nu uiţi dragă Simona să îţi plăteşti taxele datorate statului român. Voi sportivii nu trebuie să uitaţi niciodată, dar niciodată, minunatele condiţii create de statul roman, pentru ca voi sa va puteţi antrena fiecare pe unde se descurcă. Nu trebuie să uitaţi de sălile de sport construite şi ţinute încuiate, ori în care ploua, ori aşezate în pantă, de marile premieri făcute de guverne după ce elevii, ori sportivii s-au întors cu medalii de la diferite olimpiade la care au participat, atât de mare era cuantumul premiului încât de multe ori nici nu se merita să se deplaseze medaliatul să-l ridice, pentru că nu acoperea cheltuielile de deplasare.
            Îţi doresc succes în continuare, la Roland Garros şi oriunde în lume, nu este nici o nenorocire dacă nu câştigi turneul, important este să mergi cât mai departe, nu uita că ai numai 21 de ani, ai tot viitorul în faţă. Sigur că ar fi o mare euforie în ţară dacă tu ne-ai ferici cu trofeul Roland Garrosului, sunt mulţi ani decând un tenismen român nu a mai câştigat un mare turneu. Ţiriac nu a spus cu răutate ce a spus, într-adevăr devii un mare tenismen când ai câştigat unul din  marile turnee, dar tu deja şti acest lucru, Ţiriac şi Năstase nu au făcut altceva decât să te protejeze pe tine împotriva infatuării, mulţi sportivi s-au pierdut după ce au devenit celebrii.
            Îti doresc zeiţă a tenisului românesc  de acum şi mondial să fi sănătoasă şi să câştigi cât mai multe turnee, pentru a se vorbi cât mai mult timp de bine şi despre ţara noastră. Fă tu, dragă Simona, ce nu sunt în stare ambasadorii noştrii, plătiţi din impozitele noastre, arborează tu steagul României în cât mai multe locuri de pe glob, arată-le celor ce nu ne cunosc că nu suntem nişte barbari, aşa cum se străduie ei să ne arate.
            SUCCES, MARE  ZEIŢĂ!
           

luni, 2 iunie 2014

Scrisoarea finului catre nas



                        Sarut mana nasule,

             Afla despre noi ca suntem sanatosi, ceea ce iti dorim si la matale. Tare mult m-am bucurat cand am devenit cumetrii, te-ai intrebat vreodata nasule de ce am vrut sa-mi botezi copiii? Nu te-ai intrebat? Dar cand iti veneau paraii fara numar, credeai ca ti se cuvin? Nu nasicule, mancati-as sufletul matale de barosan, ca esti, ce e al tau, e al tau, nimic nu e moaca, totul are un prêt, tu trebuia sa ma scapi de parnaie, nu mai scapat, ai spus ca mai tarziu sa se termine procesul. Ai fixat pretul, am platit cinstit, nu te-ai tinut de cuvant, mi-ai spus ca nu poti, bine,  te cred, da vreau banii inapoi. A venit fata pentru restul de euroi si ai cam trimis-o la plimbare, ai spus sa vina altadata, a venit fata, iar tu ai pus gaborii pe ea si pe nepotelul meu, finul lu matale. Pai bine nasule, cand l-ai botezat pe ala mic ai spus popii ca te lepezi de satana, da eu vad ca matale umbli cu dracu.
            Trebuie sa fi baiat de treaba sa lamuresti lucrurile si sa fim in continuare buni preteni, cum am fost pana acum. Hai sa uitam de suparare si sa terminam afacerea cu bine, altfel ramanem suparati si nu se face. Si acum ma uit la poza cand ne pupam si ma intreb ce s-a intamplat cu matale, chiar te-a orbit asa de rau banii mei, castigati cu sudoarea fruntii mele? Pana la urma banii sunt ai mei, iar matale ca un gagiu de treaba ai sa ii inapoiezi, ca nu te lasa  sufletul sa te bucuri la cateva sute de mii de euroi, care apartin de drept familiei mele. Nasule eu prea multe numai am ce spune, pe aici toate sunt bune, gaborii sunt de treaba, sigur ca daca ar fi un barosan veritabil ca mata aici, ai avea camera la separeu, din cand in cand  as veni in vizita, am mai trancani de una de alta, ca nu ai ce face toata ziua, ne-am aminti de chefurile noastre, sti alea cand venea si Al Mare, ce pirande pe ales jucau in jurul nostru, ce berbecuti la protap, ce vinuri,  imi mai aduc si  aici, da de, e putin, cu teama, daca ai veni cumetre sa locuiesti cu mine s-ar schimba lucrurile. Da uite ca m-am luat cu vorba si nu am lamurit problema noastra si  vreau sa o lamurim, cred ca cel mai bine este sa dai copiilor banii, sa aiba cu ce veni dupa mine si sa ramanem buni prieteni.
            Nasule, sa moara mama, daca ma tragi vreodata-n piept ti-ai gasit nasul.

Scrisoarea lui Ion C.Bratianu catre C. Antonescu

                        Draga Antonescule,

            Nu aveam de gand sa scriu aceasta scrisoare, dat fiind faptul ca eu imi dormeam somnul de veci linistit si nederanjat de nimeni de aproape 20 de ani. Prima data cand m-am rasucit in mormant a fost atunci cand l-am auzit pe Radu Campeanu propunand pe regele Mihai sa candideze la presedintia tarii din partea PNL. Cum dracu, doamne iarta-ma!, s-a gandit asta, ca un rege, el insusi o institutie opusa republicii, va accepta asa ceva, fara sa nu fie  de rasul curcilor. In ultimii 20 de ani am mai avut micii tresariri, atunci cand am vazut ca a ajuns la sefia partidului oamenii de stanga cu acte in regula, ori cel putin simpatizant si aici ma refer la T. Melescanu si T Stolojan, am trecut cu vederea si eu la inceput am fost mai spre stanga, ailalti ne numeau chiar “rosii”.
            Astea au trecut, am vazut ca in ultimii ani la conducerea partidului au fost liberali autentici, ma refer la Tariceanu si chiar la tine Antonescule. Iti trecusem cu vederea alianta cu stanga, era pentru binele partidului si al tarii, gandeam eu, numai ca alianta din motive pe care nici eu nu le-am inteles (  ce vrei draga suntem la distanta de 140 de ani), s-a rupt. Nu era un capat de tara daca te uneai cu cei pe care ii injurasesi pana acum, s-a mai vazut in politica, dar sa faci fuziune cu PDL, sa piara pentru totdeauna partidul pe care eu l-am format si copiii mei l-au dus mai departe cu destula cinste si onoare, gandeste-te numai la Ionel Bratianu, nu iti mai spun de ceilalti, asta e prea mult.
Te-ai gandit  ce poate fi in sufletul lui Mircea Ionescu-Quintus, acest ultim mohican al liberalismului autentic? Te-ai gandit cat a putut sa sufere atunci cand l-a indepartat pe Tariceanu din sala, numai sa nu iti sumineze tie autoritatea?  Nu te-ai gandit nici la Dinu Bratianu, cel mai mic dintre fii mei, care a murit in inchisorile comuniste? Tu esti un ins, Partidul National Liberal este un titan si mai repede te va arunca pe tine peste bord, decat sa piara el. Antonescule, pentru viata politica romaneasca in ansamblu si pentru liberali in particular, cel mai bine este sa pleci din partid, sa pleci din viata politica romaneasca, ti-ai spus ultimele cuvinte atunci cand ai demisionat, ce ai facut dupa, trebuie sters din memoria liberalilor. Ideea ca acest baiat molcom si incetinel, de origine germana, Iohannis, sa ajunga Presedintele Romaniei este un bluf. Cineva va manipuleaza prost.
            Unde te-ai pierdut, cine si-a bagat coada, cine te-a sfatuit, ce s-a intamplat de ce ai rupt alianta cu PSD-ul? Acolo ai pierdut. In politica nu este suficienta numai elocinta, este nevoie sa ai si subtilitate, sa ai o complexitate a gandirii, machiavelismul  este arma de capatai a politicianului, numai cu oratoria nu izbutesti, cu ea trezesti constiinte, dar cu subtilitatea manevrelor domini si stapanesti constiintele.
            Ma intorc in mormantul meu cu speranta ca la conducerea partidului vor veni liberali adevarati care, nu ma vor mai face sa ma trezesc din dulcele somn al mortii.
           

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...