joi, 19 februarie 2015

Demisia de onoare.

      Lumea politică este bulversată de arestările făcute de DNA în ultima perioadă. După anul nou ,capul de afiş al dezbaterilor TV, a fost arestarea unor apropiaţi ai lui Traian Băsescu, culminând cu arestarea ,apoi eliberarea, pentru arest la domiciliu a Elenei Udrea. Pentru a echilibra balanţa politică, DNA-ul care este apolitic, s-a gândit să aresteze nişte băieţi din apropierea Primului Ministru Ponta. Eu observ, fără a şti amănunte din dosare, probabil că sunt vinovaţi, viitorul va arăta cine a avut dreptate. Deocamdată analizez lucrurile aşa cum sunt acum. Adevărul este că, de mult s-a încercat ca Ponta să fie agăţat în vreun caz penal, nu s-a reuşit, de data asta s-a apropiat îngrijorător de mult de el. Chiar dacă nu va putea fi învinuit de ceva, imaginea Premierului va avea de suferit.
     Ţinând cont de noile evenimente petrecute la DNA, prin inculparea cumnatului său, Iulian Herţanu şi a lui Sebastian Ghiţă, apropiat al Primului Ministru, deasemeni şi de frământările din PSD, cred că se impune demisia lui Victor Ponta din funcţia de Prim Ministru.
Vreau să mă fac bine înţeles, pentru potlogăriile făcute, dacă le-au făcut, de cumnatul şi prietenul său, Victor Ponta nu are nici un fel de vină. Dar pentru că ancheta s-a apropiat periculos de mult de el şi pentru a nu i se reproşa viitoare ingerinţe în actul de anchetă, consider demisia de onoare a Premierului ca un act de sănătate morală. Un asemenea act ar face din Victor Ponta unul din cei mai mari oameni politici ai vremii. Exemplul ce l-ar da actul de voinţă al lui V. Ponta ar fi pentru viitor un precedent uriaş.
     Prin plecarea de la guvernare, Preşedintele PSD ar putea să se ocupe de rezolvarea multiplelor probleme care sunt acum în partid. Prin plecarea unor şobolani chiţcăitori şi miorlăitul altor pisoi prin PSD se creează o anumită stare de dezordine. Revenirea Preşedintelui la partid, poate pregăti foarte bine un Congres care să întărească partidul şi să-l pregătească pentru alegerile parlamentare din 2016. Prelungirea momentului depunerii mandatului şi alegerea unei noi conduceri în cadrul unui Congres menţine starea de degringoladă din cadrul partidului. În acest moment se vorbeşte pe prea multe voci, disciplina tradiţională a partidului tinde să aibă de suferit. Deasemeni chiar dacă Premierul ar demisiona ar trebui ca, alianţa actuală să nu se rupă, iar un eventual guvern liberal să guverneze cu un guvern minoritar, care să fie susţinut numai pe legi care convin alianţei de stânga.
Aşa liberalii ar putea fi lăsaţi în ofsaid, ori de câte ori alianţa USD+liberalii lui Tăriceanu, vor dori acest lucru. În acest fel, alegerile din 2016 ,vor găsi un partid PNL, obosit şi erodat. Acum PNL este pe cai mari ,datorită câştigării alegerilor prezidenţiale de către K.Iohannis.
Demisia lui Ponta ar prinde pe picior greşit pe liberali, iar forţa să intre la guvernare nepregătiţi şi gata de sinucidere politică.
Nu trebuie neglijate nici disensiunile din PSD, şobolanii plecaţi chiţăie pe la alte partide pentru ajutor, un tinerel aproape imberb „se cântă”pe la cine vrea să-l asculte că, îşi doreşte Preşedinţia partidului. Nu ar fi nelalocul ei o asemenea dorinţă dacă , ar veni peste 10 ani, acum este prea crud să conducă un partid atât de mare şi de puternic. Aceste frământări nu trebuie neglijate, ele pot fi contracarate prin prezenţa Preşedintelui PSD în mijlocul acestor tulburări. Numai el poate stăpâni asemenea manifestări, degeaba rămâne Premier dacă în spatele lui se pornesc lupte fraticide.
     Este timpul ca PSD-ul să se replieze pentru a revenii în forţă, sunt o mulţime de teme, sociale, economice, fiscale, cărora viitorul guvern trebuie să le facă faţă. Este momentul ca Victor Ponta să demonstreze Ţării că este un mare politician şi un mare om de stat, demisia acum din fruntea guvernului, în loc să-l coboare prin pierderea funcţiei, îl va urca pe treptele politici, iar semnalul dat va fi unul de mare ţinută morală.
    Nu trebuie uitat nici un moment că, alianţa USD + liberalii lui Tăriceanu trebuie să rămână alături de PSD, pentru că numai împreună vor reuşi. Astfel ar putea să îşi menţină şi majoritatea în Parlament. Eu am făcut o analiză prin prizma vederilor mele, Primul Ministru Victor Ponta poate lua ce hotărâri consideră că sunt cele mai bune pentru el şi Ţară.

5 comentarii:

  1. Este momentul ca Victor Ponta să demonstreze Ţării că este un mare politician şi un mare om de stat, demisia acum din fruntea guvernului, în loc să-l coboare prin pierderea funcţiei, îl va urca pe treptele politici, iar semnalul dat va fi unul de mare ţinută morală.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aveti perfecta dreptate...;)probabil acum se gandeste cum sa incline balanta...corect...;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Doar ca si tara are acum nevoie de el.Trebuie sa poata gestiona si problemele din partid,simultan.Dosarele apropiatilor finalizate, i-ar aduce si mai multa credibilitate,ceea ce nu este scopul DNA,care are tot int. sa tina conflictul mediatic deschis, pentru a eroda credibilitatea lui Ponta .Deci este un scop politic si nu unul penal, desi DNA afiseaza o imagine apolitica.Fiind sprijinit direct din UE,DNA va proceda in spiritul popularilor europeni,lupta anticorutie vopsindu-se in aceasta culoare politica.O Justitie fara amprenta politica ,nu aduce nici un beneficiu popularilor acum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tocmai pentru că e un scop politic, de aceea trebuie să demisioneze,

    RăspundețiȘtergere
  5. speram ca va decide asa cum trebuie pt binele tarii;)

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...