marți, 10 februarie 2015

Goodbye Elena Udrea

      Am scris de-a lungul timpului, multe articole împotriva Elenei Udrea în care analizam, opulenţa manifestată de ea în perioada când era ministru. Afişarea bogăţiei cu ostentaţie într-o perioadă în care guvernul, al cărui membru era, declarase că Ţara trebuie să facă economii prin orice mijloace, dovedea un caracter de parvenit.
Preşedintele de atunci, Traian Băsescu, nu scăpa nici o ocazie, de a ne informa pe noi, muritorii de rând ,că el este garantul justiţiei, că justiţia este în slujba legii, că serviciile de securitate şi informaţii lucrează pentru apărarea statului de drept. De asemeni, eram bombardaţi de acelaşi Preşedinte, în lungi conferinţe de presă ţinute cu ostentaţie la aceleaşi ore, despre anumiţi oameni, care erau adversari lui politici, cum aceştia erau infractori, cum devalizaseră statul. Până la urmă au şi fost condamnaţi de justiţie pentru fapte ce le-au fost reţinute în sarcină. Nu comentez hotărârile date de Instanţe, nefiind de meserie nu mă pot pronunţa. Din dezbaterile de la televiziuni se pare că au fost condamnaţi pe probe indirecte, ori destul de subţirele.
    Un alt mare apărător al justiţiei. Monica Macovei, striga pe toate drumurile că, dacă vine Ponta la guvernare, va aresta judecătorii Curţii Constituţionale, iar justiţia va fi subordonată PSD.
Au trecut anii, T. Băsescu şi-a terminat mandatul, a plecat de la Cotroceni. Încă înainte de plecarea din fotoliul de Preşedinte, se simţea un cutremur în interiorul camarilei sale.
DNA-ul începuse arestările, a fost arestată Alina Bica şi şefa de la ANRP, apoi Dorin Cocoş, Pinalti, fostul ministru Gabriel Sandu, o parte din cei arestaţi au început să vorbească, să dea în gât pe tovarăşii lor rămaşi în libertate. O voce blondă se face auzită în spaţiul public, Elena Udrea, ea începe să ameninţe, la început voalat, apoi mai hotărât, pe primul adjunct al SRI Florian Coldea, pe Procuroarea Şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Dintr-o dată statul de drept nu era chiar aşa de drept, Judecătorii nu erau chiar în slujba legii, citez din Udrea :”asupra judecătorilor se făceau presiuni pentru a se da o anumită soluţie în dosarele judecate.” O parte din conducerea serviciilor nu erau chiar în slujba statului, ei interferindu-se cu anumiţi oameni de afaceri de la care pretindeau sume de bani.
În ultimele zile s-a vorbit numai despre Elena Udrea, abia acum am putut realiza cât de implicată a fost această femeie în afacerile necurate prin care era furat banul public. Pot spune, fără să greşesc prea mult, că Udrea era cabinetul 2 de la Cotroceni, dacă nu era chiar 1 bis.
Într-o recentă ieşire la presă T.Băsescu spunea că : „speră ca Elena Udrea să se bucure de o anchetă şi apoi o judecată corectă”. Cum dracu vine asta? Păi nu ne spuneai matale că instituţiile statului funcţionează, că procuratura şi judecătoriile respectă legea? Acum te îndoieşti de propriile lucrării? Ori Justiţia fusese canalizată să aresteze şi apoi să condamne numai la comandă politică? Dacă da, află că ăştia au prin gustul de sânge şi nu se mai opresc, sper. Aşa că, este foarte probabil, să îţi vină rândul cât de curând.
Elena Udrea este vinovată, probabil, în schimb îmi este teamă că s-a mers prea departe cu linşajul mediatic.   Dacă acestă femeie se dovedeşte a fi vinovată, îl întreb pe T..Băsescu: cum dracu de nu a ştiut nimic de omul de lângă el, cum au funcţionat serviciile dacă nu l-a informat? Ori serviciile l-au informat, organele de anchetă l-au informat, dar s-a pus batista pe ţambal, câţi mai sunt complici la această tăcere? E clar că Udrea ca o parvenită, a făcut tot ce a putut pentru a fi în faţă, pentru a străluci, pentru a avea puterea, pentru a stăpâni averi uriaşe. De vină este şi cei care au propulsat-o în vârf, care au determinat-o să intre în mocirla afacerilor necurate, nu cred că mentorul ei politic nu ştia de toate aceste lucruri. Mai mult ,cred că el era păpuşarul ei.
S-au spus destule despre această femeie, au fost făcute reportaje în satul ei, Pleşcoi din jud. Buzău, s-a discutat cu vecinii, au fost aduse poze cu ea în diferite stadii ale vieţii, au fost analizate rudele, i s-a făcut astrograme. Şi totuşi, mai sunt lucruri care nu au fost analizate, dar care sunt de interes public, spre exemplu, nici un reporter nu a întrebat vecinii, rudele, dacă au cunoştinţă de faptul că mama ei să fi fost constipată în timp ce era gravidă cu Elena. Apoi, poate şi mai important, a fost alăptată de mamă-sa, ori a fost crescută cu lapte de la „Alimentara” şi dacă da, cât lapte a mâncat? Sunt lucruri esenţiale în dezvoltarea ulterioară a copilului.
     În aceste zile am avut senzaţia că sunt în arenele romane şi unde un popor flămând, se isterizează la vederea sângelui provocat de animalul ce sfâşiase un sclav. Poporul are nevoie de sânge, a suferit timp de 25 de ani, nu-l condamn pentru că s-a abrutizat, evoluţia societăţii condusă de oameni ca Băsescu şi Udrea au dus poporul în acest stadiu, acum, trebuie să vadă căzând capetele călăilor săi. Cine urmează? Curăţenia trebuie să continuie.

Un comentariu:

  1. Dintr-o dată statul de drept nu era chiar aşa de drept, Judecătorii nu erau chiar în slujba legii, citez din Udrea :”asupra judecătorilor se făceau presiuni pentru a se da o anumită soluţie în dosarele judecate.” O parte din conducerea serviciilor nu erau chiar în slujba statului, ei interferindu-se cu anumiţi oam

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...