marți, 24 februarie 2015

O hoaţă ce se vrea martiră

      Parlamentul României, mare vânzoleală, ziariştii veniţi într-un număr impresionant la Parlament, aleargă spre uşa de intrare, elegantă, zâmbitoare, radioasă, părea o divă gata să păşească pe covorul roşu, apare Elena Udrea. Ziariştii ciopor să prindă măcar un cuvânt de la Udrea, fel de fel, întrebări aruncate de jurnalişti, calmă, Udrea îi domină şi merge mai departe, refuză să facă vreun comentariu. Intră în sala de plen a Camerei Deputaţilor, câţiva deputaţi, foşti colegi de partid, timizi s-au apropiat pentru a o saluta. Dezinvoltă se apropie de tribuna parlamentară, cuvântul Elenei Udrea este un mesaj pentru parlamentari, ceva de genul : atenţie, ce îmi faceţi mie, e posibil să păţiţi la fel şi uite care sunt condiţiile din arest. Doamna Udrea nu ezită să ne spună cum a fost percheziţionată la pielea goală şi cum i s-a oprit sutienul, era foarte supărată pe acest fapt. Apoi ne-a descris cu lux de amănunte cum arată celula din arest.
Nu mică mi-a fost mirarea când, la fel ca şi prietena ei, Alina Bica, au adus în discuţie faptul că au anumite carenţe noul Cod de Procedură Penală şi Codul Penal. Interesant este faptul că d-na Alina Bica este aceea care a făcut parte nemijlocită din echipa care a elaborat Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, iar d-na Udrea susţinea în toate ocaziile necesitatea ca aceste coduri să fie trecute prin procedura de urgenţă a „asumări” de către guvern în faţa Parlamentului. Sunt convins că aceste doamne care acum suportă rigorile legii nu s-au gândit nicio clipă că pot fi beneficiarele „muncii” lor.
În aceste condiţii, pe care acum le încriminează Elena Udrea, au fost alţi miniştri şi parlamentari care au „beneficiat” de ospitalitatea arestului poliţiei de la „Cercetări Penale”. Sigur că este greu în arest, ăsta este un loc care trebuie să pună presiune psihică pe învinuit, pentru a-l determina să recunoască fapta. Am nişte rezerve faţă de aceste condiţii, dar nu le dezvolt acum.
     Am privit zâmbetul, aroganţa, sfidarea faţă de parlamentari şi implicit faţă de poporul de care şi-a bătut joc timp de mulţi ani de zile. Această femeie, parlamentar, ieşise din arestul poliţiei, era în arest la domiciliu, venise în faţa Camerei Deputaţilor pentru a se apăra şi a convinge parlamentarii să nu aprobe noua cerere, făcută de DNA ,pentru arestarea sa într-un alt dosar penal.
În loc să văd o femeie conştientă de faptul că este posibil să intre în puşcărie pentru o mare perioadă de timp, am văzut o femeie care dădea cu tifla propriilor colegi. Persiflarea Elenei Udrea o pun pe seama obrăzniciei, o femeie cu atâtea pete, poate fi mai modestă în felul în care se comportă. Faptul că nu „îşi dă cu mir şi nu citeşte acatiste”, este o chestiune care o priveşte, altul a făcut-o în Senat şi doarme lângă nevastă. De unde vine siguranţa Elenei Udrea? Poate din faptul că ea ştie că asemenea dosare nu pot fi duse până la capăt, căci pot fi agăţate persoane cu foarte multă influienţă.
Este clar că Udrea ştie ceva despre o posibilă ingerinţă în actul de justiţie în favoarea sa. Numai spun că aceste dosare sunt făcute mai mult pentru presă şi opinia publică, decât pentru o luptă serioasă cu infractorii. Motivul acestei temeri este faptul că nu am auzit de percheziţii domiciliare, ori la sediile firmelor. Lipsa unor sechestre puse pe averile mobile şi imobile ale învininuiţilor, nasc alte suspiciuni, asupra seriozităţii întocmirii acestor dosare penale.
Declaraţiile date, de fostul soţ Cocoş, Gabriel Sandu, prietena sa şi mulţi alţii, arată că ,d-na Udrea nu era deloc o femeie neinformată asupra afacerilor soţului său şi ale colegilor din cabinetul Boc. Sunt sigur că, atunci când se va apuca d-na să „dea în gât”, va deveni o adevărată scriitoare cu opere complete, personajele ei vor fi din lumea foarte bună a politicii româneşti. Alături de o mare divă, precum Elena Udrea, vor fi personaje care au fost şefi de partid, miniştrii, un ocupant al fotoliului de la Cotroceni, posibil un fost Prim Ministru. O doamnă crescută şi instruită, conform declaraţiilor lui Băsescu, de cel mai puternic om din stat în perioada 2004-2014, nu poate avea alt anturaj nici dincolo de gratii. Sper ca ancheta să meargă ceva mai repede, pentru a avea şi condamnări, nu, numai plimbări cu cătuşele, fără blăniţă roz, prin faţa camerelor TV.
     Ca o menţiune, prefer oamenii demni în faţa propriei umilinţe, decât umiliţi în faţa propriei demnităţi. Între Varujan şi Udrea, din acest punct de vedere, dar numai din acesta, o prefer pe Udrea. Îmi este teamă că tot acest teatru ieftin şi telenovelist cu, înfractori plimbaţi de la arestul poliţiei la DNA, va fi praf în ochii naivilor şi optimiştilor.
     Elena Udrea a dorit să fie o eroină care luptă pentru o idee politică, a vrut să sfideze proprii judecători pentru a deveni martiră, a arătat ca o dizidentă care îşi înfruntă proprii călăi. Nu, Elena, mie mi-ai stârnit dispreţul, nu eşti o eroină, eşti o hoaţă, un viitor deţinut de drept comun, dacă vei fi condamnată. Mi-ai băgat mâna în buzunar şi ai luat din drepturile băneşti stabilite de lege, pentru că era criză. Noi cei de jos trebuia să plătim pentru ca, voi cei din guvern să puteţi fura, acum vi în faţa Camerei Deputaţilor şi dai cu tifla Ţării. O poezie spune: „ du-te la oştire...”, eu îţi spun parafrazând: du-te la puşcărie, plăteşte pentru prostiile făcute, nu te duce singură, cară-i pe toţi după tine, aşa să fie hora mare, cum era pe vremea când furaţi.

3 comentarii:

  1. Elena Udrea a dorit să fie o eroină care luptă pentru o idee politică, a vrut să sfideze proprii judecători pentru a deveni martiră, a arătat ca o dizidentă care îşi înfruntă proprii călăi. Nu, Elena, mie mi-ai stârnit dispreţul, nu eşti o eroină, eşti o hoaţă, un viitor deţinut de drept comun, dacă vei fi condamnată. Mi-ai băgat mâna în buzunar şi ai luat din drepturile băneşti stabilite de lege, pentru că

    RăspundețiȘtergere
  2. Oare în timpul cât a fost la putere nu sa văzut că fură?...De ce a fost lăsată în pace ?....Asta nu-i dovadă de ipocrizie?!...E ușor să dai în cel căzut la pământ!...Fac ceva pe cei ce-i aduc critici post...factum!...

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu as paria ca intr-un viitor indepartat, cand sertarele arhivelor se deschid si devin publice, vom afla ca E.U. a fost racolata de niste servicii secrete ! ...si nu neaparat romanesti ! Cu toate ca poarta numele Elenei din Troia, s-ar putea sa aflam ca de fapt e chiar calul traian !!...pardon, troian !
    In rest, ce sa spun, sunt Toma necredinciosul, nu ma satisface zanganitul de catuse din aceste zile, nu am senzatia ca se face in sfarsit dreptate, cred doar ca e un alt scenariu elaborat, al carui scop nu-l inteleg (inca), dar nu cred ca asta e justitie pe bune ! Facuta de cine ? De cei care au facut pana acum injustitie ! Cred ca e praf in ochi, poate pentru detensionarea societatii, sau....e un pas dintr-un plan al papusarilor care conduc cu adevarat, pe care il vom intelege muuult mai tarziu, daca vom apuca deznodamantul in viata !

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...