duminică, 1 februarie 2015

Scrisoarea unui ţăran către Gheorghe Flutur

 
      Domnu' Flutur, vă rog să mă salvaţi, pe deasupra gospodăriei mele se învârt nişte păsări, câteva dintre ele au zbor sinusoidal, altele dezordonat, nu cumva, ferească sfântul, au gripă aviară ? Vă întreb pe dvs. că sunteţi specialist în boala asta, vă amintiţi în 2005-2006 când ne băgaserăţi pe noi în boală ,'cu aviara? Spuneţi-mi de urgenţă, ce să fac, păsările alea se tot învârt deasupra curţii mele, aoleu, una chiar s-a gânieţat în curte, o fi grav domnu' Flutur? Mai aveţi din soluţia magică cu ajutorul căreia spălaţi maşinile, atunci când ne cuprinsese aviara, unii mai specialişti ca mine, iar spune H5, chiar H5N1, sună pompos şi enigmatic.
Cu cine să intru în contact pentru a fi salvat? Ce să fac? Ce spuneţi?
--să tai păsările?, păi nu pot, zboară prea sus, a, pe ale mele, păi eu nu am.
Da, domn Flutur, nu am păsări, au vecinii. Veniţi dvs. şi tăiaţi-le păsările, dacă se îmbolnăvesc orătăniile, apoi sare aviara la mine-n curte, că am înţeles că aşa face, sare. Aşa veniţi, tăiaţi-le găinile, daţi-le şi o amenda să se înveţe minte să numai crească orătănii, cel puţin cât trăiţi dvs, că după ce veţi deceda e posibil să dispară şi aviara. E simplu, de ce să mai vină aviara ,dacă nu o bagă nimeni în seamă. Să mă întorc la vecin, trebuie să-i tăiaţi toate păsările, aduceţi saci mulţi că are vreo 200 de capete, e de muncă acolo. Vă daţi seama ce potenţial focar poate lua naştere? Eu i-am spus mereu vecinului, măi vecine, cocoşii tăi mă trezesc în fiecare dimineaţă cu noaptea în cap, găinile cotcodăcesc toată ziua de pot număra câte ouă iei în fiecare zi. Nu zic jumătate, dar un procent de 25% din producţia de ouă putea să-mi dea şi mie. El, nu şi nu, că sunt găinile lui şi este singurul beneficiar al producţiei de ouă. Faţă de cele relatate şi pentru eradicarea gripei aviare, veniţi de urgenţă şi decapitaţi-le, cum nu am eu, să nu aibă nici el găini.
Ce spuneţi? Că numai sunteţi ministru, nu-i nimic, aviara tot pe dvs. vă ştie de frică. Mai arătaţi-mi în toată Europa, un ministru care a ieşit cu pieptul înainte să se bată cu această alambicată boală, H5N1. Sunteţi singurul viteaz, degeaba spun unii detractori că v-ar fi rămas nişte milioane de euro în buzunar de pe urma acestei gripe, zice-se că a fost mai mult inventată. Ba, unii bârfeau că acea soluţie pe care oamenii dvs. o foloseau pentru a spăla roţile maşinilor, dezinfectare cum spuneau ei, ar fi fost apă chioară. Eu nu cred asta, tocmai dvs. ditamai ministru să faceţi asemenea potlogărie, parcă n-aş crede, dar mai ştii? Nu cred în vinovăţia dvs, cred în vinovăţia păsărilor sălbatice care nu cunosc noţiune de toaletă. Adică Uniunea Europeană se chinuie să facă în toate satele canalizare pentru ca ţărani să numai folosească latrina din fundul curţii, ci toaleta din baie, iar păsările sălbatice îşi dau drumul pe unde le vine, chiar şi pe pălăria lui domn ministru. Păi cum să poţi păstra o carantină? Să scrieţi domn ministru o lucrare amplă, despre cum se pot face milioane, din boli inventate pentru a prosti pe proşti.
      V-am admirat tot timpul, ce dacă lumea în Bucovina e săracă, dvs. le aduceaţi lumina de paşti de la Sf. Mormânt, iar în restul timpului de la Traian Băsescu, fie-i restul zilelor în puşcărie dacă este vinovat! Se cunoaşte că aţi fost un om ales, puţini sunt cei care tratează cu o mână aviara, iar cu cealalta aduce lumina.
      Am înţeles că procurorii DNA, se cam sfiesc să se apropie de un om de talia dvs., dar după ce şi-au făcut ucenicia cu Videanu şi Elena Udrea, cred că vor dori să-i învăţaţi şi pe ei cum se tratează o boală cu apă chioară.
Acesta este un pamflet, trataţi-l ca atare.

Un comentariu:

  1. Sunteţi singurul viteaz, degeaba spun unii detractori că v-ar fi rămas nişte milioane de euro în buzunar de pe urma acestei gripe, zice-se că a fost mai mult inventată. Ba, unii bârfeau că acea soluţie pe care oamenii dvs. o foloseau pentru a spăla roţile maşinilor, dezinfecta, ar fi fost apă chioară. Eu nu cred asta, tocmai dvs. ditamai ministru să faceţi asemenea potlogărie, parcă n-aş crede, dar mai şti? Nu cred în vinovăţia dvs, cred în vinovăţia păsărilor sălbatice

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...