sâmbătă, 21 februarie 2015

Unde au fost serviciile secrete în timpul jefuirii Ţării?

  
  
După evenimentele din dec.'89 românii au început să se organizeze conform noilor orientări. Sigur, nu am rămas nici un moment fără servicii de securitate, de informaţii externe, informaţii ale armatei, poliţiei ş.a.m.d.. Totodată am avut Procuratură, Instanţe de judecată, Parlament etc. Toţi salariaţi acestor instituţii enumerate de mine au fost şi sunt plătiţi cu bani grei. Cu toate acestea, rezultatele muncii lor sunt egale cu zero. Munca de culegere de informaţii, de anchetare şi judecare a infracţiunilor de corupţie este percepută ca tolerantă. O spun cu toată răspunderea. Munca lor a fost inexistentă, dacă nu cumva au ţinut de „şase” celor care furau.
       Nu îmi pot explica cum a putut fi furată toată industria şi să avem cereri de retrocedare de trei ori suprafaţa de pământ a ţării  fără ca aceste organe, bine remunerate, să nu vadă nimic? Unde au fost, cu ce s-au ocupat, de ce nu au văzut, dacă au văzut, de ce nu au sesizat organele de cercetare penală, dacă au sesizat şi nu s-au luat măsuri, de ce nu au informat opinia publică, ori alte organe ce trebuiau să le controleze pe cele informate? Cum puteau fi mânuiţi saci întregi cu bani fără ca organele de securitate să le vadă? Este posibil ca o parte din bani să fi fost transportaţi sub oblăduirea lor.
      Mă îngrozesc când văd câţi hoţi la vedere erau şi sunt. Presa la început timidă, apoi din ce în ce mai virulentă a demascat aceste furturi şi acte de corupţie. Nimeni nu a vrut să ia în seamă aceste semnale. Abia acum, după 25 de ani, a început să se facă oarece cercetări penale, hora tinde să se lărgească, din ce în ce mai mulţi „dansatori” sunt prinşi  în ea.
Nu trebuie tolerată inactivitatea serviciilor de informaţii, ori a celor de anchetă penală, undeva s-a fraternizat cu infractorii. Undeva pe firul acestor samavolnici, hoţii au fost complici cu paznicii, numai aşa se explică fenomenul atât de extins al corupţiei la nivelul cel mai înalt al ţării. Suntem abia la începutul anchetelor, mulţi vor mai fi demascaţi, dar nu de procurori, ci de complicii lor.
Procuratura, spre mirarea tuturor, nu are dovezi concrete împotriva cuiva, ci numai ceva stenograme, ca rezultat al interceptărilor şi multă presiune asupra suspecţilor, prin reţinerea, apoi arestarea şi depunerea în arestul de la poliţie. Trecerea bruscă din mediul ultra elegant în care trăiau, în mediul din arest cu WC-ul turcesc în colţul camerei ,e mai mult decât e necesar pentru a determina pe presupusul vinovat să „dea pe goarnă” tot ce ştie şi ceva în plus.
Discuţile între anchetator şi învinuit puteau fi de genul: „ spune tot ce şti, cutare te-a dat în primire, acum doarme pe perna lui şi cine ştie, poate îţi „vizitează” nevasta. Treaba ta, dacă îţi place la noi, stai cât vrei, eu nu mă grăbesc, aştept până când te decizi să vorbeşti, cum „dai în gât” pe cineva şi spui tot ce ai făcut, eu fac cerere la instanţă să anuleze mandatul de arestare şi să stai sub control judiciar ori în arest la domiciliu, indiferent în care din situaţii vei fi, dormi pe perna ta, lângă amantă, iubită, soţie, ce ai tu acolo”. Şi uite aşa, prin presiunea psihică asupra învinuiţilor, se conturează dosarul penal. În acest caz unde este munca procurorilor şi a serviciilor?
       Mă aşteptam ca anchetatorii să aibă dovezi imbatabile, cu atât mai mult cu cât faptele sunt petrecute cu mulţi ani în urmă. Lipsa dovezilor arată superficialitatea cu care au fost tratate aceste probleme.
Cred că se impune, deoarece anchetele se apropie de fostul şef al statului, ca şefii, DNA şi Procuraturii Generale să DEMISIONEZE, pentru a nu se creea suspiciunea că ar putea influienţa anchetele în favoarea celui ce i-a numit în respectivele funcţii.
Un asemenea gest ar fi unul de sănătate morală al instituţiilor statului. Sunt convins că nu vor proceda aşa, pentru că, probabil, nici ei nu sunt departe de anumite bănuieli.
       Faptul că statul nostru, noi toţi, am plătit nişte oameni din: serviciile secrete, procuraturii, poliţie,cu salarii uriaşe pentru a ne apăra de hoţi, iar ei pur şi simplu ne-au luat banii, ne-au păcălit şi-au râs de noi, în timp ce noi strângeam cureaua, ei străngeau averi uriaşe; mă determină să cer o anchetă minuţioasă asupra acestor lucruri.
Bine, dar cine va face parte din comisia de anchetă, mai putem avea încredere în oamenii din Parlament, în cei din CSM, ori Inspecţia judiciară? Dumnezeu să mă ierte, poate mai sunt oameni cinstiţi printre ei, poate chiar toţi cei care nu sunt atinşi de DNA sunt cinstiţi, dar cine garantează acest lucru? Deocamdată observ că rândurile, parlamentarilor, procurorilor, judecătorilor ale preşedinţilor de consilii judeţene, ale primarilor, consilierilor, prefecţilor, oamenilor de afaceri, ale foştilor miniştrii, se răresc pe zi ce trece.
În această situaţie mai pot avea încredere în cineva? Cei rămaşi, probabil că nu le-a venit rândul, ori sunt cinstiţi? Care să fie adevărul? Un lucru e clar, trebuie demarat proiectul public-privat de construire a noilor penitenciare, bine ar fi ca aveste construcţii să fie făcute din banii viitorilor „oaspeţi” şi nu din banii poporului.
        În curând vom avea în Penitenciare o Uniune a Scriitorilor şi un guvern din umbră.
La mai mare!
Mulţumesc pentru poză :gandeste. org

23 de comentarii:

  1. Unde au fost, cu ce s-au ocupat, de ce nu au văzut, dacă au văzut, de ce nu au sesizat organele de cercetare penală, dacă au sesizat şi nu s-au luat măsuri, de ce nu au informat opinia publică, ori alte organe ce trebuiau să le controleze pe cele informate? Cum puteau fi mânuiţi saci întregi cu bani, fără ca organele de securitate să le vadă? Este posibil ca o parte din bani să fi fost transportaţi sub oblăduirea lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca serviciile de informatii, conform legii, au informat tocmai hotii despre faptul ca se fura, care este logica?

      Ștergere
  2. Anchetele și cercetările celor corupți vor merge din ce țn ce mai încet și chiar se vor opri total pentrucă urmează la rând cei ce trebuie să efectuieze aceste acțiuni...de aceea, părerea mea este ca toate aceste virificări să fie făcute de niște organe neutre ,străine de țara noastră deși nici atunci nu-i sigur -la câte relații au penalii peste hotare- ca se va proceda obiectiv dar ,este ceva totuși.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anchetele și cercetările celor corupți vor merge din ce țn ce mai încet și chiar se vor opri total pentrucă urmează la rând cei ce trebuie să efectuieze aceste acțiuni...de aceea, părerea mea este ca toate aceste virificări să fie făcute de niște organe neutre ,străine de țara noastră deși nici atunci nu-i sigur -la câte relații au penalii peste hotare- ca se va proceda obiectiv dar ,este ceva totuși.

    RăspundețiȘtergere
  4. În momentul de față anchetările se fac de către cei ce ar trebui ei înșiși să fie anchetați de aceea acțiunile lor nu sunt pertinente și aprofundate având mai mult caracter de vendetă. Pentru clarificarea tuturor fărădelegilor care au dus România în ruină este necesară o comisie internațională , nepărtinitoare , deși, la relațiile pe care le au în străinătate,penalii își vor găsi oarece scuturi de protecție dar, totuși va fi ceva...Dacă nu se va lua măsuri de asanarea răului din toate structurile statului,țara noastră - la cum merg treburile noastre interne zgândărite mai ales de șogori -va pieri ca STAT de sine stătător!...

    RăspundețiȘtergere
  5. Serviciile de informații au fost acolo unde le era locu. Au informat depre jaf și autorii lui, dar nu pot face mai mult, pentru că nu au nici o competență pentru a lua și alte măsuri. De aceea rolul lor a fost redus la ”0”. Cei ce ar fi trebuit să ia măsuri pe baza informațiilor, sunt independenți și inamovibili și în consecință nimeni nu îi poate trage la răspundere. Sistemul de apărare, este prost gândit și și conceput tocmai pentru ca hoții să își facă de cap.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cea mai accesibila oferta de lucru online! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire online, de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim toate detaliile dupa ce trimiteti un mesaj cu textul ”Info” la aceasta adresa de email: agritech_afs@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu inchisoare ci confiscarea averilor celor vinovati !

    RăspundețiȘtergere
  8. Trebuie sa se umble si la bani, sechestrari bunuri, ceva sa-i doara, ca daca nu devine o moda "am dat si eu o raita pe la DNA". Normal ca unii dintre noi (ei) sunt cu mult mai bogati decat la inceputul drumului (1989), dar bunurile se duc; un avocat, un copil ratacit, o nevasta/barbat care vrea mai mult, sau un adversar politic, te ajuta sa mai golesti din contul acela! nu e invidie, si nici pana la Dumnezeu te mananca sfintii, e pur si simplu " dupa plata si rasplata"

    RăspundețiȘtergere
  9. Unde au fost serviciile secrete in timpul Marelui Jaf ?
    Au fost la post, fireste!
    Si-au facut datoria cu mult profesionalism, culegand informatii si inlaturand concurenta pentru jefuitori, ajutandu-i, indrumandu-i, intimidand si instrumentand dosare impotriva celor care se impotriveau.
    Doar nu credeati ca vanatoarea de vrajitoare din anii '90 , sub sloganul ''indepartati securistii'' a fost degeaba?
    Au indepartat adevaratele servicii secrete romanesti si au pus in loc agentii scoliti de CIA si Mossad.
    Unde au fost serviciile secrete implantate de evrei si americani? La post.
    Unde au fost serviciile secrete ROMANESTI?
    Au fost distruse.
    Suntem o tara ocupata, domnilor. O colonie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pe undeva ,eu vad lucrurile intr-un anume fel.Asa cum spune d-l Winter serviciile au fost la post,dar voi dezvolta acest subiect asa cum il vad eu.Dupa 1989,cand haosul domnea o serie de persoane cu influiente,fosti turnatori cu acces pe la niste conturi bancare,sindicale,UTM-iste,PCR-iste si cate altele au stiut sa deschida seifurile si sa sterpeleasca tot.Acestia au fost acoperiti de o parte din fostii securisti care dirijau tot si astfel cu ajutorul lor au aparut primii si Noii ciocoi.La randul lor aveau obligatii fata de cei care tineau de sase,asa cum spune autorul articolului.Deviza?Distrugeti ce e "vechi" sa incepem noi sa construim.Constitutia a fost facuta asa cum s-au priceput leguitorii de atunci,lasand loc de interpretari,iar furaciunea,hotia si-a facut de cap prevalandu-se si de legile date de bravii nostri parlamentari.Legile au fost facute sa-i favorizeze pe hoti,ele fiind interpretabile.Un judecator din Satu Mare si un judecator din Braila ,pe aceiasi cauza poate da un verdict diferit.Am dat un exemplu.In timp ,alesii nostri au avut grija sa se informeze ce se mai poate fura si au descoperit ca ar fi destule:terenuri,paduri, intreprinderi date la fier vechi,ape cu pesti si ce-o mai fi.Dar puteau ei sa fure nestingheriti? Da!

    RăspundețiȘtergere
  11. De ce puteau ei sa fure?Vegheau fostii securisti(am specificat ca nu toti erau supraveghetori)"Furati cu totii" sa le demonstram "capitalistilor"ca era mai bine pana in 1989,iar noi sa ramanem legati de acelasi ombilic adica precum fabula Broasca ,racul si stiuca.Asa au furat pe saturate cu tanar cu varstnic,de la un primar al unei mici comune din hututoaia ,pana la cel mai mare functionar al statului,cu toate neamurile,finii fi si fiice socri ,soacre si neveste,amante si Dumnezeu mai stie.Concluzia?De la leguitorii care cu buna stiinta doseau dosare,sefi de politie,politisti mai mici sau mai mari in grad si toti care erau obligati prin lege si,juramant sa vegheze la avutul tarii,ar trebui sa fie drastic anchetati,fara mila,dar asa cum spunea cineva sa se formeze o echipa de anchetatori in care sa fie inclusi ,si din afara tarii,o tara nordica.

    RăspundețiȘtergere
  12. Care servicii? Alea secrete? Pai daca sunt secrete cum vrei tu si eu sa le cunoastem doar sunt secrete? E adevarat ca mos craciun isi "da drumu`" pe horn? Dar ca o virgina naste copii zei? Dar ca sarpele magic Lucifer vorbeste? Chiar presedinti si prim ministrii guverneaza tara? Oare exista masonerie si agenda 21? Oare votul tau conteaza cand ai de ales intre ambii candidati ai masonilor? Oare iti poti controla si verifica votul dupa introducere in urna? Daca te rogi la Dumnezeu o sa iti mearga mai bine? Daca iti delegi RESPONSABILITATEA ca fiinta umana altuia prin "vot democratic" crezi ca acela va veghea sa-ti mearga tie bine? Dar daca faci acelasi lucru lasandu-te pe mana unui "profesionist" in ale justitiei? Sti cumva cum il cheama pe ala care a zis:"Da-mi mie controlul tiparnitelor de bani ai unei NATIUNI si ma pis pe legiuitorii ei (evident si pe natiunea respectiva) ? Daca John F. Kennedy a zis ca cuvantul "secret" nu are ce cauta intr-o societate moderna armonioasa cu natura de ce a sfarsit MARTIR? Oare cand "goimul" va lua serios scoala misterelor si se va destepta? Cand o sa-si foloseasca creierele cei care comenteaza? De ce este viata asa lunga? ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aha.... ! M-i se pare punctul de vedere cel mai apropiat de adevar. Domnilor, serviciile nu mai sunt ale tarii de mult, cum nici B.N.R. nu e al nostru ! Se intretine ILUZIA ca ar fi ale tarii, dar ia uita-ti-va cum de cel putin 20 de ani ei slujesc interese straine Romaniei, o agenda care a constat in punerea pe "chituci" a tot ce a fost romanesc, indiferent care "partid" a fost la putere ! Si istoria adevarata ne-o ascund, laolalta cu resursele ! Articolul e perfect corect in esenta, iar cei care vad in servicii niste victime, imi cer iertare, dar sunt din randul lor ! Sunt din cei infiltrati a caror misiune e spalarea imaginii (sau a creierelor noastre). Poate or fi si romani adevarati pe acolo, dar sunt invizibili ! In rest, doar tradatori de natie, si asa ar trebui pusa problema incepand de la cei care au ruinat direct tara, si pana la cei care i-au acoperit sau au vegheat din umbra la desfasurarea fara perturbari a tradarii !
      Felicitari autorului pentru articol, acesta denota o minte limpede si va doresc sa v-o mentineti asa

      Ștergere
    2. Mulţumesc tuturor pentru comentarii, ăsta este rostul articolului.

      Ștergere
  13. Stiu ca s-a facut acest lucru pentru a demonstra ca se poate capitalism in tara noastra dupa revolutie. I-a lasat intentionat sa fure dar asa nu se mai poate. Nu inchisoare ci confiscarea averilor celor vinovati este necesar pentru Romania

    RăspundețiȘtergere
  14. felicitari pentru articol

    RăspundețiȘtergere
  15. Vă mulţumesc pentru informare d-le Gălăţean. Mă bucur că a putut citi articolul cât mai multă lume. Scriu numai pentru a informa şi da teme de dezbatere, nu o fac pentru bani. Nu am prea mulţi, dar alţii au mai puţini decât mine.

    RăspundețiȘtergere
  16. Va felicit!Trebuie sa-l promovam in Piata Universitatii -1 decembrie 2015!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Diversiune marca AVO. Ungurii cheltuiesc 150 eur per capita pentru stipendierea spionajului antiromanesc si antieuropean, adica au un buger de 15 ori mai mare decat la noi, inconditile in care Ungaria este la un sfert cat Romania. Si atunci, Carstea baciy, de unde scoti dumneata ca un agent roman are 12 salarii medii salariu. Sa ne prezinti dovada, de nu, vei ajuge sa vizi bilete de papagal pe Ociko Piaá din Pesta.

    RăspundețiȘtergere
  18. Unde au fost serviciile secrete in timpul jefuirii Tarii? Au fost in vartejul din prezentarea art .dvs .produs intentionat pentru a inghiti munca de o viata a unui popor !Au asteptat sa le pice ca o para malaiata!Privind acest desen ,intelegi din START ce cuprinde descrierea din pagina!!

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...