miercuri, 22 aprilie 2015

Electoratul neajutorat. Cetăţenii trebuie să poată demite pe aleşii care nu îşi respectă promisiunile electorale.

  
    
  Un simplu cetăţean merge într-un magazin, de aici cumpără un aragaz, la livrare îi este înmânat şi certificatul de garanţie al produsului. Numai că, după un anumit timp se strică, produsul fiind în garanţie, apelează la atelierul de service. Aici cetăţeanul este refuzat sub diferite motive, supărat cetăţeanul nostru merge la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, inspectorii de aici intervin şi lucrurile se rezolvă. Bun, am văzut ce se întâmplă când cumperi un produs din magazin, un produs căruia i se făcuse o publicitate destul de agresivă.
      Acum să vedem ce se întâmplă în viaţa de toate zilele cu electoratul. În timpul campaniei, partidele îşi etalează în faţa alegătorilor proiectele lor, o fac convingător, se jură pe roşu că vor rezolva toate aceste proiecte, numai că au nevoie, de ajutorul alegătorilor, să fie votaţi. La început oamenii sunt circumspecţi, nu-i cred, nu se lasă prostiţi, dar politicienii noştri, oameni versaţi, nu se intimidează, o iau de la capăt cu promisiunile, până când cei mai convingători obţin voturile electoratului şi ajung în fruntea Ţării. De acum, bietul popor care a investit încredere în aleşi lor, aşteaptă rezultatele promisiunilor făcute, de aceştia, în timpul campaniei electorale. Timpul trece, nimic nu se schimbă în bine, parcă e mai rău decât înainte. Oamenii se uită spre Guvern, Parlament, Preşedinţie, de aici aşteaptă să vină schimbarea, aici lucrează oamenii cărora ei le-au dat votul.
      Privesc cu mânie spre aleşii lor, aceştia i-au uitat, au alte griji, 4 ani cât durează mandatul trece repede, în acest timp scurt trebuie să-şi umple buzunarele.
Nu pot face nimic împotriva abuzurilor, furturilor şi hăcuirii Ţării de către cei pe care ei ,prin votul lor, i-au cocoţat în vârful instituţiilor statului. Au făcut manifestaţii de protest împotriva guvernanţilor care, fură din banul public în fiecare zi şi aproape la vedere. Împotriva lor (a manifestanţilor), guvernanţii (aleşii poporului) au trimis jandarmii pentru a-i pedepsi că le tulbură lucrul, pentru că încearcă să îi oprească din activitatea lor, de jupuire a Ţării.
     În peroada celor 4 ani până la celelalte alegeri, electoratul aşteaptă şi suferă, nu are nici o pârghie pentru a pedepsi, pe cel care i-a cerut votul, minţindu-l că va face anumite lucruri în folosul cetăţenilor. Singurul gând al alesului a fost acela de aş umple propriile conturi. Cetăţenii trebuie să aştepte 4 ani pentru a nu-l mai vota, poate că nici nu mai candidează, cu buzunarele doldora de bani, cu copiii aranjaţi prin diferite funcţii, fostul nostru ales se refugiază undeva prin ţările calde.
     Cred că cetăţenii nemulţumiţi de activitatea celui pe care l-a ales, ar trebui să aibă posibilitatea de a îi cere socoteala pentru minciunile spuse în timpul campaniei electorale. Aici ar trebui ca legislativul să aibă curajul iniţierii unei astfel de legi. Mă gândesc că, strângerea a unui anumit număr de semnături care, să poată merge până la 10% din numărul de voturi obţinute la alegeri, să fie suficiente a determina un referendum în circumscripţie pentru demiterea acelui parlamentar. Guvernanţii care nu sunt membrii ai Parlamentului, vor trebui să fie demişi de Primul Ministru la cerea poporului, demiterea trebuie să aibă la bază o cerere din partea poporului şi un anumit număr de semnături pentru susţinerea cererii. Numărul de semnături trebuie să fie rezonabil, în sensul în care ele pot garanta voinţa cetăţenilor.
      Mergând în jos, spre consiliile judeţene şi primării, cetăţenii trebuie să aibă dreptul de a revoca pe cei pe care ei i-au votat şi care s-au dovedit că nu îşi respectă propriile promisiuni electorale.
      Orice lucru obţinut prin minciună trebuie pedepsit. Cetăţenii trebuie să aibă propriiul OPC, numai aşa vom reuşi să facem o selecţie a celor care ne reprezintă, altfel vor veni şi ne vor minţi la fiecare 4 ani, ştiind că nu li se poate întâmpla nimic. Aşa cum ei au la dispoziţie jandarmii pentru a se apăra de proprii cetăţeni, au gărzile de corp care să îi apere de propriile umbre, la fel şi cetăţenii trebuie să aibă instrumente de a se apăra de hoţii, mincinoşii, ariviştii, fripturiştii, corupţii etc.care obţin votul pentru interes personal.
      Propunerile mele pot fi înbunătăţite, ele se vor o idee, un punct de plecare.
Mulţumesc: trilulilu.ro , pentru poză.

Un comentariu:

  1. Orice lucru obţinut prin minciună trebuie pedepsit. Cetăţenii trebuie să aibă propriiul OPC, numai aşa vom reuşi să facem o selecţie a celor care ne reprezintă, altfel vor veni şi ne vor minţi la fiecare 4 ani, ştiind că nu li se poate întâmpla nimic. Aşa cum ei au la dispoziţie jandarmii pentru a se apăra de proprii cetăţeni, au gărzile de corp care să îi apere de propriile umbre, la fel şi cetăţenii trebuie să aibă instrumente de a se apăra de hoţii, mincinoşii, ariviştii, fripturiştii, corupţii etc.care obţin votul pentru interes personal.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...