marți, 14 aprilie 2015

Parlamentarii vor sporuri la pensie de până la 4000 de lei.Sunt obosiţi după somnul din timpul mandatului.


     
  Parlamentarii văzând că ,în ce priveşte corupţia, trebuie să o lase mai uşor, s-au gândit că ar putea stoarce mai mulţi bani din partea statului, mai bine spus de pe spinarea poporului, prin adăugarea la pensie a unor sporuri de până la 4000 de lei în funcţie de numărul de mandate, pentru un singur mandat sporul ar fi de 1200 de lei.
Chestiunea poate nu ar fi atât de delicată dacă, România ar fi pe un trend ascendent, pensia cea mai mică ar fi undeva pe la 1600 de lei, iar condiţiile de trai ar fi bune. În Ţara noastră de astăzi care a fost jefuită de aproape toate bogăţiile ei, iar parlamentarii au contribuit direct la acest jaf, prin legile date cu dedicaţie, să vi cu un asemenea proiect de lege este CULMEA NESIMŢIRII.
Acolo unde au putut, au participat direct la jefuirea bogăţiilor patriei, în susţinerea acestei afirmaţii dau exemplu parlamentarii arestaţi şi pe cei condamnaţi. Se pare că proiectul de lege este plimbat pe şest prin Parlament, nici un partid nu-l agreează, dar toţi membrii îl semnează, dovada cele peste 200 de semnături date până acum.
      Trimitem în Parlamentul României, acest loc sacru al democraţiei, oameni de joasă speţă, oameni puşi pe căpătuială, oameni care compromit ideea de parlamentar şi Parlamentul însuşi.
Foarte puţini din membrii ce astăzi formează Parlamentul, ar fi meritat să intre în acest lăcaş. Politicienii ajunşi senatori şi deputaţi au vânat acest post, unii pentru aş asigura un adăpost de vreme rea (DNA), alţii pentru a se blazona prin numele de senator, ori deputat, iar alţii pentru a se căpătui. Puţini sunt cei care au cerut votul pentru a deveni parlamentar din dorinţa de a face ceva pentru popor, din dorinţa de aş pune în aplicare promisiunile din campania electorală.
Odată votaţi, domnii parlamentari încep să ceară maşini noi elegante, camere luxoase la hoteluri de 5 stele, şoferi, cabinete în teritoriu bine utilate, telefoane mobile de ultimă generaţie cu minute la discreţie în toate reţele de telefonie.
Până la urmă costurile exorbitante pentru parlamentari ar fi putut fi amortizate prin munca lor, adică prin adoptarea unor legi care să acopere lipsurile de legislaţie care apar în societate, ori să modifice acele legi care sunt confuze, dând altele în loc, mult mai clare şi mai eficiente. Nu pot privi cu ochi buni cererile de adăugare a unor noi câştiguri, atâta timp cât aleşii noştri stau mai mult în vacanţă decât în Parlament. Iar atunci când ar trebui să lucreze, ba sunt plecaţi în delegaţii peste hotare la diferite seminarii pe teme de genul, „cum să apărăm ţânţarul Anofel de furia oamenilor”, ori chiulesc în cel mai bun stil românesc.
Ar trebui ca la începutul sesiunii, fiecare parlamentar să facă un rezumat al muncii depuse în sesiunea încheiată. Sunt aleşi ce se află la al trei-lea mandat şi care nu este cunoscut de nimeni, pentru că a fost un ales prezent fizic, dar activitatea lui a fost zero.
Vorbim de parlamentari că sunt maşini de votat, că ridică mâna în funcţie de poziţia degetul liderului de grup parlamentar, dar noi votanţii, noi electoratul suntem altceva decât maşini de votat? Noi nu votăm tot după cum ne spune liderul partidului al cărui fan suntem? Ba da, aşa este, numai că noi nu suntem plătiţi pentru asta, ci plătim.
      Cred că a venit vremea să privim cu mare atenţie pe cine votăm şi mai ales de ce votăm, iar dacă vom considera că oferta lor electorală nu este pe placul nostru, să boicotăm alegerile, să le boicotăm până ce vom avea oameni integrii, oameni care vor să lupte pentru binele Ţării.
Am auzit de legea întoarsă recent de Preşedintele Iohannis în Parlament, prin care campaniile electorale să fie susţinute din bugetul Ţării. Cum este posibil aşa ceva? Copiii noştri pentru a fi operaţi în străinătate (pentru că noi nu avem aparatura necesară, nici chiar specialişti numai avem, aceştia fiind nevoiţi să plece peste graniţă), cerşim din poartă în poartă, pentru a strânge banii necesari, iar partidelor care au tot jefuit Ţara până acum, să fie plătite de la buget, pentru a veni la putere şi fura în continuare.
Nu doresc acordarea nici unui leu pentru susţinerea partidelor politice, ori a persoanelor independente care candidează.
      Parlamentarii să facă de urgenţă o lege prin care să se vadă activitatea fiecărui parlamentar, a venit timpul să doarmă fiecare acasă, nu în Parlament, a venit timpul să justifice fiecare leu primit.
Nu este suficient să te numeşti senator, ori deputat, pentru a câştiga bani. Aşa cum un doctor operează şi e plătit pentru asta (destul de prost), aşa şi parlamentarul să facă legi pentru aş justifica banii primiţi, indiferent cum se numesc ei, salariu, indemnizaţie, primă forfetară etc.
Proiectul de lege pentru acordarea unor sporuri la pensie a parlamentarilor să fie lăsat în dezbaterea publică, pentru ca societatea să ia act de dorinţele aleşilor noştri.
     Vreau să scriu numai articole de laudă la adresa celor trimişi în Parlament, dar pentru asta trebuie să văd o activitate febrilă. Activitatea Parlamentului este una lentă, spre inertă. Dacă nu ar mai exista acele cereri ale DNA pentru ridicarea imunităţii unor aleşi, aproape că nu s-ar auzi vorbindu-se despre cea mai Înaltă Tribună a Democraţiei din România.
Mulţumesc pentru poză : politic.caplimpede.ro.

Un comentariu:

  1. Cred că a venit vremea să privim cu mare atenţie pe cine votăm şi mai ales de ce votăm, iar dacă vom considera că oferta lor electorală nu este pe placul nostru, să boicotăm alegerile, să le boicotăm până ce vom avea oameni integrii, oameni care vor să lupte pentru binele Ţării.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...