miercuri, 8 aprilie 2015

Prin reducerea TVA la produsele agro-alimentare, Guvernul Ponta lasă opziţia în ofsaid.


    
Guvernul Ponta reuşeşte să dea o puternică lovitură socială, economică şi electorală.
După scăderea TVA la pâine de la 24% la 9%, a venit rândul şi celorlalte produse agro-alimentare să li se aplice această scădere.Un lucru foarte bun, poate că în preţul de raft nu se va vedea o scădere de 15%, dar una de 10% este foarte posibilă. O măsură bună, dar fără urmărirea aplicării e,i nu va produce cine ştie ce efecte pozitive în buzunarul cetăţeanului.
    Spuneam că este o măsură socială, chiar dacă preţul nu va scade la raft direct proporţional cu scăderea TVA, vinovat nu va mai fi guvernul pentru că a pus taxe mari, ci patronul care ridică preţurile. O măsură economică, reducându-se TVA, este foarte probabil ca societăţile alimentare din zona gri să iasă la lumină, iar colectările la bugetul de stat să fie mult mai bune.
Pentru moment prin această măsură (cumva neaşteptată acum), a închis gura opoziţiei. Lovitura a primit-o direct în plex partidul lui Blaga şi Gorghiu.
     Administrată bine, această măsură, poate asigura câştigarea alegerilor din 2016 alianţei de stânga.
O proastă gestionare a situaţiei, poate crea serioase probleme în bugetul anului 2016. ANAF-ul are o mare răspundere în colectarea taxelor şi impozitelor, dar mai ales necesitatea umplerii acestei găuri lăsate de micşorarea TVA. Nerealizarea acestui deziderat va duce automat la mari dezechilibre financiare.
Este o bună măsură, cu un bun impact social şi politic, este o măsură de dreapta luată de un guvern de stânga, sau invers, parcă ştie cineva cum sunt, sunt ,cum dă bine.
     Pentru moment, cei din opoziţie nu pot decât să suspicioneze că măsura reducerii TVA, va avea un impact negativ asupra bugetului. Eu nu-i contrazic, dar nici nu-mi doresc asta. Aş dori ca. această măsură să aibă influienţe pozitive asupra buzunarului cetăţeanului. Dacă este o măsură calculată pe picior, va ieşi prost, dacă în schimb vine după un studiu de impact foarte aprofundat, atunci măsura reducerii TVA de la 24%-la 9% la toate produsele agroalimentare, va fi salutară.
Sunt convins că liderii PNL, vor merge la Biserică şi vor da acatiste pentru ca măsura reducerii TVA să fie un fiasco, numai aşa ei vor putea ajunge la guvernare.
     Un succes al acestei măsuri înseamnă, rămânerea la guvernare a alianţei de stânga. Liberalii noi şi vechi vor mai tropăi din picioare în băncile opoziţiei.

4 comentarii:

  1. Este o bună măsură, cu un bun impact social şi politic, este o măsură de dreapta luată de un guvern de stânga, sau invers, parcă ştie cineva cum sunt, sunt ,cum dă bine.
    Pentru moment, cei din opoziţie nu pot decât să suspicioneze că măsura reducerii TVA, va avea un impact negativ asupra bugetului. Eu nu-i contrazic, dar nici nu

    RăspundețiȘtergere
  2. sau o parte din opozitie vor incerca sa migreze sa fie si ei la un oscior;)...?

    RăspundețiȘtergere
  3. Primul semn ca e ceva putred in aceasta masura este dat de faptul ca Ponta a anuntat in martie ca au fost depasite asteptarile privind incasarile la buget pe primul trimestru. Raportarile pentru primul trimestru se fac pe 25 aprilie si se centralizeaza cel tarziu in mai. Rezulta ca masura a fost propusa dupa presimtirile lui Ponta sau la ordinul cuiva.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...