luni, 25 mai 2015

Adriana Săftoiu - un scriitor de alcov

 
   
  Nu îmi propun să iau apărarea lui T.Băsescu şi E.Udrea, pentru mine ar fi egal cu tăierea propriei mâini. Vreau să îmi spun părerea despre cartea Adrianei Săftoiu.
Traseistă politic, gata să îmbrăţişeze orice doctrină îi poate aduce stipendii. Fosta consilieră a lui Traian Băsescu la Cotroceni împreună cu soţul ei, a profitat cât a putut de mult de pe urma acestei funcţii. „Sufleţelul ei „ şi-a dorit ca adormitul şi mototolul de Săftoiu, soţul, să fie numit şef la SIE, iar atotputernicul Băsescu, preşedintele României pe atunci, s-a conformat. Că Săftoiu a făcut gafe mai târziu este o altă discuţie. Cât a stat la Cotroceni ca şi consilier prezidenţial, cu rang de ministru, doamna Săftoiu a profitat din plin, nici chiar la plecarea din Palat, Adriana cea vitează, nu a făcut declaraţii incriminatoare la adresa Preşedintelui Băsescu.
   Acum când Udrea Elena se află la capătul drumului politic şi poate la pierderea libertăţii pentru o mare perioadă de timp, iar Băsescu este în corzi, dintr-o dată s-a trezit în madam Săftoiu spiritul de cetăţean onest. Oare atunci când ziariştii de can-can, o pozau ieşind dintr-un bloc, unde se presupunea că, avusese întâlnire cu un anumit cetăţean, pentru dezbaterea unei probleme sexuale, cum era?
Biblia spune ca acela care este curat să ridice piatra şi să lovească, cum este domniţă?
De ce nu a venit frumoasa scriitoare de alcov, să ne spună toate aceste lucruri impardonabile despre Udrea şi Băsescu în vara lui 2012, atunci când era referendumul pentru demiterea Preşedintelui?
De ce acum? Sigur o carte despre aventurile lui Băsescu cu o broască rîioasă, ori una despre aventurile Elenei Udrea cu un şarpe boua, au garantat un succes la publicul dornic de can-can. Dar, atunci când este vorba despre descrierea întâlnirilor amoroase, dintre Udrea Elena şi don juanul Băsescu, succesul, deja ajunge la paroxismul orgasmic, printre babele de pe marginea şanţului.
Cartea doamnei Săftoiu este una tardivă şi murdară, dacă şi-ar fi dat demisia din cauza acestor întâmplări şi ar fi condamnat public, atunci ,comportamentul frivol al celor doi, pentru mine era o eroină şi o doamnă cu o înaltă ţinută morală, dar acum, e un comportament de ţaţă de mahala.
Prin evenimente asemănătoare a trecut şi Bill Clinton, el a avut tăria de aş cere scuze public, după ce se pare că pătase o anumită rochiţă, a unei stagiare de la Casa Albă. Lucrurile nu sunt noi. Modul de a pătrunde în spaţiul public a acestor picanterii, poate fi diferit.
    A lua apărarea unuia ca Băsescu, este o impietate, dar, a avea aceste informaţii şi a nu le folosi atunci când, putea fi scurtat mandatul celui ce făcuse atâta rău oamenilor, este o crimă. Nu o pot ierta pe Săftoiu pentru faptul că ştia despre lovirea acelui copil şi a tăcut, ştia despre aceste jocuri sexuale de pe biroul prezidenţial dintre Băsescu şi Udrea şi a tăcut, atunci când putea vorbi, iar prin acesta ar fi împiedicat pe Băsescu să mai câştige încă un mandat. Putea folosi aceste informaţii în cazul referendumului pentru demiterea Preşedintelui, ea a preferat să tacă. De ce a tăcut? Din recunoştinţă? Din teamă? Ori a sperat că v-a mai prinde un post călduţ pe undeva?
Poate din toate câte puţin. O carte ce putea face mult bine României dacă, era scrisă la timp. Din păcate, a fost scrisă, pentru a face concurenţă pseudovedetelor din România. O carte ce poate să fie dezbătută, odată cu discutarea despre silicoane, botox şi alţi acizi hyaluronici.
O carte pentru înfierbântarea babelor de pe marginea şanţului, o carte inutilă despre lucruri pătrunse demult în folclor, o carte ce nu poate face rău. Scrisă cu ceva timp în urmă ar fi făcut din A.Săftoiu o eroină, acum este o simplă muiere frustrată pusă în umbră de una mai tânără şi cu piept generos.
Se dovedeşte că la Palatul Cotroceni, consilierii, o parte, erau chitiţi pe interese, iar pentru aceasta nu precupeţeau nici un efort. Pusul poalelor în cap, se pare că, era slujba de căpetenie, iar consilierele când numai erau solicitate să o facă, deveneau frustrate.
    Scrisă cu câţiva ani în urmă, ar fi oprit ascensiunea nefastă a Elenei Udrea şi a lui T. Băsescu, poate iar fi ferit de a mai continua distrugerea Ţării şi de ce nu, chiar şi pe a lor. O carte ce putea deveni îndrumar istoric, nu este altceva decât, o carte uşoară de vodevil sexual.
Cartea Adrianei Săftoiu apare ca, o răzbunare tardivă pe nurii altei femei. Pe Adriana a interesat-o doar graţiile lui Băsescu, nu răutăţile ce le-a făcut Ţării. Săftoiu nu este o eroină care, cu propria viaţă opreşte un vampir din activitatea lui de distrugere a unui stat, este o simplă muiere ce numai are trecere la bărbatul visat.   A.Săftoiu a ratat ocazia de a fi o mare ziaristă, un mare om de stat, un scriitor adevărat, prin acestă carte poate participa câteva nopţi la emisiunea lui Capatos „un show păcătos”, în mod sigur cunoscătoarele şi fanele acestei emisiuni se vor foi în fotoliile de acasă.

Un comentariu:

  1. A lua apărarea unuia ca Băsescu, este o impietate, dar, a avea aceste informaţii şi a nu le folosi atunci când, putea fi scurtat mandatul celui ce făcuse atâta rău oamenilor, este o crimă. Nu o pot ierta pe Săftoiu pentru faptul că ştia despre lovirea acelui copil şi a tăcut, ştia despre aceste jocuri sexuale de pe biroul prezidenţial dintre Băsescu şi Udrea şi a tăcut, atunci când putea vorbi, iar prin acesta ar fi împiedicat pe Băsescu să mai câştige încă un mandat. Putea folosi aceste informaţii în cazul referendumului pentru demiterea Preşedintelui, ea a preferat să tacă. De ce a tăcut? Din recunoştinţă? Din teamă? Ori a sperat că v-a mai prinde un post călduţ pe undeva?

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...