vineri, 1 mai 2015

Circul fără pâine al DNA, sau, de ce strigă Băsescu că, justiţia şi procurorii sunt corupţi

     
Arestările zilnice ale unor mari mahări ai României consideraţi până nu de mult stâlpii corupţiei şi ai politicii, a ajuns un fapt banal. Am auzit o expresie de tipul : „ce cool arăta Elena Udrea cu cătuşele la mâini şi ce elegantă era!...” Asta înseamnă că arestul nu distruge, ci conservă, ajută la menţinerea tonusului şi a supleţii tenului. Numele de „beciul domnesc”, dat Arestului Poliţiei Capitalei, de către excetricul şi extravagantul Radu Mazăre, dă o notă de nobleţe sumbrului lăcaş. Dintr-o dată, pare că Nuţy Udrea şi-a regăsit sutienul, fapt ce ne determină să ne bucurăm, bustul ei, fără acea susţinere artificială, ar fi avut de suferit.
       Îmi închipui ce dezbateri interminabile pe ideologii, teme de campanie electorală, dar mai ales pe legile pe care aleşii noştri le-au făcut cu dedicaţie. Îmi închipui cum parlamentari din diferite partide, acum locuind în aceiaşi cameră 24 de ore din 24 împreună, găsesc puncte comune de a colabora pe diferite legi care, ar putea duce România pe drumul cel bun. Acum goliţi de ranchiuni politice şi luptând pe aceiaşi baricadă, aceea de a scăpa din arest, găsesc puerile discuţiile sterile din Parlament şi piedicile pe care şi le puneau unii altora.
      Poporul flămând, dintr-o dată numai este aşa de flămând, televiziunile reuşesc să le potolească foamea, să-i sature chiar. Marii regizori, cei care pun la cale aceste spectacole, ştiu cum să manevreze lucrurile pentru a arăta poporului ceea ce vrea să vadă, nu ceea ce trebuie să vadă.
DNA-ul a devenit Robin Hood, Toma Alimoş, este cel care pedepseşte hoţii care au furat acadelele din gura copiilor, este cel care ia de la bogaţi şi dă banii înapoi săracilor, este cel care împarte dreptatea, este eroul care îşi duce crucea sub biciul bogătaşilor, sub biciul celui care îi fusese „baci” şi de care ascultau orbeşte. Am ceva îndoieli în această privinţă şi aş întreba pe Haiducul şef, ce a făcut în ultimii 3 ani, dar în ultimii 5 ani? Cum naiba, acum i s-a ridicat pânza de pe ochi, acum a văzut hoţii adevăraţi, ori acum a fost lăsat să-i vadă? Dacă acum a fost lăsat, dacă cineva i-a interzis să se ocupe de aceste dosare, înseamnă că a ascultat de ordine politice şi atunci trebuie să demisioneze. Asta înseamnă că poate fi şantajat oricând. Nu degeaba fostul „baci” al României, mă refer la T.Băsescu, ţipă pe toate posturile că justiţia şi procurorii sunt corupţi, sigur nu toţi, sunt şi oamenii verticali în aceste instituţii. Ştie el ce ştie, ştim şi noi nu numai el, îl întreb numai de ce nu striga aşa când era „baci” oficial în scaunul de la Cotroceni? Pentru că atunci el era instigatorul la aceste nereguli ale justiţiei, acum când laţul se apropie de el, dintr-o dată nu îi mai convine, iar dacă va fi să fie arestat, va striga că :”este victima justiţiei, pentru că el a arătat că aceasta e coruptă”. Interesant joc, în felul acesta cere aprioric ajutor.
      Încă din Roma antică, circul potolea foamea de dreptate a plebei, pe această schemă funcţionează şi DNA-ul. Ni se aduce la cunoştinţă că undeva s-a produs un prejudiciu de câteva sute de milioane de euro, apoi ne sunt prezentate marile vile ale celor presupuşi vinovaţi, ca în final DNA-ul să-i plimbe în cătuşe prin faţa ziariştilor, umilindu-i, pentru satisfacţia poporului sărac şi flămând. Două lucruri se uită intenţionat : unul ar fi, sechestrele puse pe averea învinuiţilor şi doi, plimbarea cu mâinile legate în cătuşe, nu înseamnă că acei oameni sunt condamnaţi.
Arestul la domiciliu, după ce învinuitul a petrecut o mare perioadă în „beciul domnesc”, devine un fel de vacanţă la Acapulco şi e firesc să fie aşa, atâta timp cât în eventualitatea unei condamnări aceste timp petrecut în arest la domiciliu se scade din pedeapsă. Dacă un proces durează doi ani, cum durează în general la noi, învinuitul cu arest la domiciliu a făcut practic pedeapsa la fără frecvenţă. Averea îi rămâne, pentru că nu se observă o muncă asiduuă de a se găsi banii ascunşi prin diferite conturi, saltele, ciorapi ,etc. Aşa că acest beneficiar al „durităţii”legii o poate lua de la capăt. Din două una : ori îl arestezi, iar după ce „ciripeşte” îl pui în libertate cu anumite interdicţii, perioadă ce nu ar fi scăzută din timpul de executare a pedepsei, ori îl ţi arestat şi această perioadă ar fi scăzută din timpul de executare a sentinţei.
      Am văzut cătuşe, mulţi dintre „beneficiarii” cazării în „beciul domnesc” ne-au împărtăşit din propria experienă, un singur lucru nu am văzut : sechestre puse pe palate, conturi bogate în euro blocate, puşculiţe cu milioane de euro ridicate de DNA, ANAF, etc. Se pare că cineva nu vrea să îi sărăcească, pe cei care ne-au sărăcit pe noi, vrea numai să vedem circul, iar pâinea să rămână tot la hoţi.
          Mulţumesc pentru poză: infomondo.ro

6 comentarii:

  1. Am văzut cătuşe, mulţi dintre „beneficiarii” cazării în „beciul domnesc”, ne-au împărtăşit din propria experienă, un singur lucru nu am văzut : sechestre puse pe palate, conturi bogate în euro blocate, puşculiţe cu milioane de euro ridicate de DNA, ANAF, etc. Se pare că cineva nu vrea să îi sărăcească, pe cei care ne-au sărăcit pe noi, vrea numai să vedem circul, iar pâinea să rămână tot la hoţi.

    RăspundețiȘtergere
  2. eu cred ca DNA a dezvoltat coruptia pe care pretinde ca o pedepseste azi, este doar un truc prin care cu cateva sacrificii si sacrificati, ei isi continua coruptia cu sprijinul asa zisei lupte impotriva anticoruptie
    MIK

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Justitia" este capul MAFIEI . Ia ii protejeaza si ii coordoneaza .

      Ștergere
  3. Cred că următorul articol pe această temă va fi, Şefa DNA : "pe noi cine ne arestează şi anchetează?"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mai multa vreme in urma am postat referitor la justitie : "Cine apara "justitia" de justitie " ?

      Ștergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...