vineri, 1 mai 2015

Este necesar votul obligatoriu?

    
  Parlamentarii vor să ne scoată cu forţa din casă, pentru a merge la vot. Nu este o idee rea, mai ales că, prezenţa la vot este destul de redusă. Auzi mai mereu: „eu nu i-am votat, nu am încredere în ei”. Foarte bine, numai că alţii au votat, iar faptul că tu ai refuzat să votezi, ai dat posibilitatea altuia să voteze pentru tine, sau nu. Pe de altă parte nu vreau, să mai fiu persiflat, de cei care nu au votat.
     Ce este noutate (politicienii chiar sunt curajoşi, sau este o provocare, ori ne dau cu tifla), este căsuţa albă ce urmează a fi pusă pe buletinul de vot. Punând ştampila în această căsuţă înseamnă că nu eşti deacord cu nimeni de pe buletinul de vot. Dacă  50% plus unu din totalul votanţilor au pus ştampila în căsuţa albă, scrutinul se anulează, urmând să fie reluat.
Până aici e bine. Problema este la următorul scrutin, partidele vin cu aceiaşi candidaţi, ori cu alţii. Dacă vin cu aceiaşi candidaţi, nu văd de ce ar trebui să mai mergem la vot. Automat în următorul scrutin ar trebui să fie alţi candidaţi care, pot proveni din societatea civilă, partidele fiind sancţionate de votul elecoratului. Ar fi o bună modalitate de a se face o triere în rândul politicienilor. Ne plângem că nu avem încredere în partide şi în politicieni, aşa am putea să le dăm un vot de blam. Am putea să-i trimitem acasă, am putea lăsa locul liber pentru oameni adevăraţi care, vor să facă treabă, care ştiu ce înseamnă cinstea şi onoarea de a fi un ministru, secretar de stat, înalt funcţionar al Ţării tale. Aşa am putea să nu mai vedem miniştrii în puşcării, pentru că au devalizat bugetele ministerelor. Nu am mai putea vedea Înalţi Funcţionari ai statului cu cătuşe la DNA. Am putea să tragem una peste bot, politicienilor care au jefuit Ţara timp de 25 de ani. Consider că parlamentarii au gândit bine să facă o asemenea lege. Spunea cineva că lucrează la un chestionar pentru politicieni, eu nu de lipsă de inteligenţă i-am suspectat pe politicieni, ci de dragoste de Ţară, de lipsă de interes în aş respecta propriile promisiuni. Unii dintre ei sunt chiar foarte bine pregătiţi, din păcate acum ţin prelegeri prin închisori, fiind unii din pensionarii acelor lăcaşe de penitenţă. Aş dori să avem de unde alege, nu vreau să văd continuu aceleaşi partide şi aceiaşi veşnici politicieni. Trebuie să dărâmăm guvernul ăsta, să venim noi la putere, adică opoziţia. Ce ne aduci nou? Că aţi tot fost la guvernare, s-a guvernat în toate alianţele posibile, nici una nu a mers. De ce ar merge acum?
     În noiembrie a fost un vot nominal, nu unul politic. A câştigat Iohannis, nu PNL. A câştigat diaspora, facebook-ul şi ceva servicii. Nu mă deranjează că a ieşit Iohannis Preşedinte, mai ales că nu îşi face simţită prezentă. Cum nu urmăresc pagina lui de facebook, habar nu am ce gândeşte. Până şi purtătoarea de tăcere a Preşedintelui a demisionat, mi se pare normal, e greu să faci o femeie să tacă. Aşa că PNL-ul nu are nici un merit în alegerea lui Iohannis, ori meritul lor este minim, Iohannis, să vorbim pe şleau, a fost impus, nu mă întrebaţi de cine, întrebaţi de ce?
    Ca o concluzie, consider votul obligatoriu bine venit, cel puţin o perioadă de timp, până se asanează viaţa politică.
          Mulţumesc pentru poză : horiapană.wordpress.com

3 comentarii:

  1. . Dacă 50% plus unu din totalul votanţilor au pus ştampila în căsuţa albă, scrutinul se anulează, urmând să fie reluat.
    Până aici e bine. Problema este la următorul scrutin, partidele vin cu aceiaşi candidaţi, ori cu alţii. Dacă vin cu aceiaşi candidaţi, nu văd de ce ar trebui să mai mergem la vot. Automat în următoru

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu de vot obligatoriu este nevoie, ci de SOLUTIA care sa faca din orice individ un CETATEAN RESPONSABIL!

    Cine doreste acest lucru TREBUIE sa sustina inlocuirea actualelor juraminte-ritual, cu Juramantul implicativ (J.i.), conform http://dumitrurizoaica.blogspot.com/.

    Altfel, nu vom face decat sa batem apa-n piua!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In SUA daca nu votezi de 4 ori ti se ridica dreptul de vot . Parca asa stiu . Asa ca e shi obligatoriu shi liber shi de toate , daca este asa !

      Ștergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...