vineri, 29 mai 2015

Laura C. Kovesi o ia razna.

   
Spuneam în art de ieri că DNA face presiuni asupra judecătorilor. Astăzi, pentru a-mi demonstra că am dreptate, şeful DNA, L.C.Koveşi face o cerere la CAB pentru a anula sentinţa dată în favoarea Marianei Rarinca, pe motiv că unul din judecătorii din completul de judecată, cu ani în urmă, ar fi avut o contrazicere cu Livia Stanciu, parte în proces. Dacă ştia acest lucru şi bănuia că judecătorul cu pricina ar putea fi subiectiv, trebuia să ceară recuzarea lui în timpul procesului.
Cerea şefei DNA demonstrează, încă odată, că teroarea DNA se instalează uşor, uşor. Judecătorii care nu dau sentinţele în funcţie de cererile procurorilor DNA, pot avea neplăceri, mai mici ori mai mari. Sesizarea făcută CSM, de către pârâta Mariana Rarinca a fost clasată în loc să se dea curs verificării celor sesizate. Probabil pentru a nu deranja pe şefa DNA şi preşedinta ÎCCJ, amândouă membre în CSM.
Înverşunarea lui Koveşi împotriva acestei femei, vine ca o notă de plată pentru serviciile făcute în cadrul parteneriatului ÎCCJ-DNA, d-nei Livia Stanciu preşedinta Înaltei Curţi.
Cazul de faţă este prilejul propice, pentru a face presiune asupra judecătorilor, pentru a-i atenţiona să numai iasă din front, iar cererile DNA să fie respectate, indiferent de probele din dosar, ori opiniile lor juridice asupra cazului.
     Aşa ne putem explica uşurinţa cu care sunt arestaţi şi menţinuţi în arest oamenii împotriva cărora probele lor sunt destul de subţiri. Ţinerea în arest a suspecţilor, îi poate determina să se acuze singuri, fără ca onor procuratura să aducă probe pentru încriminare, deşi legea spune că: "procurorii sunt obligaţi să demonstreze vinovăţia cuiva şi nu ei să se auto încrimineze". Aşa pot fi ţinuţi oameni nevinovaţi în arest, iar pentru ca procurorii să poată ieşi basma curată, instanţa îi condamnă cu suspendare, în ideea că învinuitul nu va mai face recurs, din teamă.
Se merge prea departe, după o ţinere suspect de mult timp a unor dosare penale la sertar, ele devenind operabile abia după ce T.Băsescu a plecat de la Cotroceni, multe alte lucruri necurate s-au petrecut sub oblăduirea şefei DNA. Relaţiile dintre DNA şi Instanţele de judecată sunt de ordin ocult.  Nu s-a răspuns la această întrebare: dacă Băsescu era garantul justiţiei, de ce acele dosare nu au fost scoase mai devreme?
Ori, Băsescu era atent ca nu cumva să se strecoare vreun dosar de la procuratură, spre instanţa de judecată?
Prin activitatea de acum Kovesi nu face altceva decât să dea o şi mai mare notă de neîncredere a populaţiei în actul de justiţie. Anchetarea, arestarea în mod samavolnic a unor suspecţi face populaţia, care începuse să aibă oarece încredere în actul de cercetare penală a DNA, să privească cu nedumerire şi teamă spre procuratură.
Koveşi îşi poate permite orice, CSM-ul prin gura judecătorului Vasilică Danieleţ, a luat parte lui Kovesi şi Liviei Stanciu, e normal să fie aşa, când a avut nevoie şi el a fost purtat pe braţe de cele două. Pentru o persoană particulară care nu are cunoştinţe de drept şi nici bani să angajeze avocat, ajungerea pe uşile procuraturii şi instanţelor de judecată este egală cu condamnarea. Nimic nu-l poate salva, mă tem că judecători cu principii precum Risantea Găgescu şi Damian Dalache, nu sunt mulţi în cadrul Instanţelor de Judecată, iar dacă demersul lui Koveşi va avea ecou, vor dispărea şi ceilalţi judecători cu principii înalte.
Cineva trebuie să spună stop acestor presiunii şi ingerinţe făcute de şefa DNA, altfel riscăm să avem un sistem juridic în care să primeze dreptul forţei, adică dictatură, stat poliţienesc, în loc de forţa dreptului, în care democraţia să fie la ea acasă, iar drepturile cetăţenilor să fie respectate.
     Cazul Rarinca poate scoate oamenii în stradă, se poate transforma în cazul doctorului Arafat.
Dacă lucrurile nu intră pe făgaşul normal al normelor juridice din România, cetăţenii sunt obligaţi moral să fie alături de un cetăţean prigonit de organele de represiune.
     Sper ca următoarea hârtie scrisă de această d-nă să fie propria cerere de demisie. Dealtfel, această demisie, trebuia scrisă atunci când, după ani de zile, a scos de la sertar dosarele cu apropiaţii lui Băsescu. Românii au o vorbă niciodată nu e prea târziu să devii un om onest, dacă ai coloană vertebrală.
Mulţumesc pentru poză cotidianul.ro pentru poză.

5 comentarii:

  1. Pentru o persoană particulară care nu are cunoştinţe de drept şi nici bani să angajeze avocat, ajungerea pe uşile procuraturii şi instanţelor de judecată este egală cu condamnarea. Nimic nu-l poate salva, mă tem că judecători cu principii precum Risantea Găgescu şi Damian Dalache, nu sunt mulţi în cadrul Instanţelor de Judecată, iar dacă demersul lui Koveşi va avea ecou, vor dispărea şi ceilalţi judecători cu principii înalte.

    RăspundețiȘtergere
  2. MILIOANE DE ROMÂNI ,DE BUNĂ CREDINŢĂ SE GÂNDESC SEFRIOS LA O AMPLĂ'' MIŞCARE ÎN STRADĂ'' ,DACĂ koveşi şi l.staciu NU DEMISIONEAZĂ URGENT! AM ACEASTĂ INFORMAŢIE DIN UN SONDAJ AL OPINIEI PUBLICE LA NIVEL NAŢIONAL FĂCUT DE MAI MULTE CASE DE SONDAJ.MAI MULT ,IN BUCUREŞTI MIŞCĂRILE DE STRADĂ POT AJUNGE ŞI LA COTROCENI,SPUN MULŢI INTEVIVAŢI!

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce nu, opinia publică trebuie să-şi facă auzită vocea.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...