sâmbătă, 2 mai 2015

Ne luăm Ţinutul Secuiesc înapoi, copac cu copac. Din discursul unui lider UDMR


                         

              Discursul unui lider UDMR
     Acest discurs a fost ţinut în cadrul unei plenare a UDMR în limba maghiară, pentru a putea fi înţeles de toată lumea l-am tradus în română.
      Domnilor colegi,
Cu lacrimii în ochi am să vă spun ultimele cuvinte ale bunicului meu aflat pe patul de moarte :”mă, Ardealul nu e chiar al nostru, dar voi tot timpul să-l cereţi înapoi de la români, vedeţi că ăştia mai cedează, are să vă mai dea, una, alta, numa să nu o lăsaţi mai moale cu pretenţiile, voi să îi ţineţi tot timpul în priză, dar dacă vedeţi că se enervează rău românii, apăi să vă opriţi, că va fi bai mare. Nu vă caliciţi, să cereţi multe drepturi odată, cereţi câte puţin dar continuu, aşa să faceţi.”
Astea au fost cuvintele de învăţătură, ale baciului meu pe patul de moarte. Vrem Ţinutul Secuiesc, ce să facem noi în enclava asta? Numai un nebun ar merge cu această idee până la capăt.
Ce avem noi cel mai de preţ în această zonă? Pădurile domnilor, pădurile, acest aur verde, ei bine, vom face ca acest aur să ne umple buzunarele. Fratele Verestoy, supranumit şi „Drujba lui Dumnezeu”, ştiţi bine cât munceşte pentru aş lua partea lui din Ţinutul nostru şi al duce peste graniţă, acolo unde ne putem bucura din plin de partea noastră.
De aceea domnilor, vă rog ca, în numele Sf. Ştefan protectorul Ţării Mamă, fiecare după puterea sa, să îşi ia partea lui de lemn verde. Nu vă faceţi probleme de conştiinţă pentru cei ce vor rămâne aici şi vor suferii din cauza lipsei pădurilor. Românii să sufere, pentru că nu au votat alături de noi, iar ungurii ce vor rămâne, asta este, întodeauna sunt victime colaterale.
     Am luat legătura cu o firmă austriacă Holzindustrie Schweigner care, s-a angajat că va face o fabrică de fasonat buşteni şi va veni cu utilaje ultra performante pentru a reuşi să despădurim o suprafaţă cât mai mare de pădure. Deşi este o firmă mare şi puternică va accepta orice fel de lemn, fie el cu acte, fie fără, lemn să fie.
      Pentru fiecare dintre noi această acţiune va fi una patriotică, sigur, nu voluntară, ne vom umple buzunarele de bani. Până se vor dezmeticii fraierii de români, în paranteză fie spus, nici nu vor să se dezmeticească, au şi ei destule astfel de iniţiative, aş aminti numai chestia lui Hrebenciuc cu acel Prinţ Paul, unde se vorbea de câteva mii de ha de pădure ce urma a fi retrocedate şi apoi tăiate, aşa că, la treabă domnilor!
Toţi cei care se găsesc în această cameră vor beneficia de profitul creat, toţi vor avea partea lor. Nu cred că este nevoie să vă mai spun că acţiunea este ultra secretă, nimeni în afara noastră nu trebuie, să mai afle despre cele discutate aici. Acţiunea secretă are ca titlu : „ne luăm ţinutul secuiesc înapoi, copac cu copac”.
     Nu uitaţi că Preşedintele ales este un minoritar ca şi noi, iar firma este austriacă, aproape germană ca şi el. Ce să le facem la bieţii români ,dacă de 25 de ani nu pot guverna fără noi, a trebuit să plusăm de fiecare dată, să măi găsim ceva să le cerem, altfel nu intram la guvernare. Fraierii, am fi intrat oricum, unul dacă era ministru din UDMR, îi ajuta pe toţi. Să nu uit, faceţi porţie şi amărâtului de Zolt Naghy, acum e la închisoare, dar cât a fost ministru ne-a ajutat destul. Trebuie să fim uniţi, noi ăştia de aici. La treabă, să ne mişcăm repede, banii şi insulele exotice ne aşteaptă domnilor, lumea este a celor îndrăzneţi, nu aveţi milă, gândiţi-vă la buzunarele voastre, nimeni în afară de voi, nu vă vrea binele.
        Succes domnilor!
        P.S. Faceţi-vă conturi în străinătate prin firma HS. Nu vă temeţi de servicii, mă ocup eu de ele, ştiu ce le trebuie, le voi da din plin.

3 comentarii:

  1. Pentru fiecare dintre noi această acţiune va fi una patriotică, sigur, nu voluntară, ne vom umple buzunarele de bani. Până se vor dezmeticii fraierii de români, în paranteză fie spus, nici nu vor să se dezmeticească, au şi ei destule astfel de iniţiative, aş aminti numai chestia lui Hrebenciuc cu acel Prinţ Paul, unde se vorbea de câteva mii de ha de pădure ce urma a fi retrocedate şi apoi tăiate, aşa că, la treabă domnilor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bulversant ceea ce aţi scris aici. Poate exista o evidenţă mai clară? Că nu mai sunt mulţi să creadă ,,pe cuvânt" pe vorbe doar...

    RăspundețiȘtergere
  3. o sa luati .opinca ....de la m...e in jos!!!

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...