vineri, 8 mai 2015

Reeducarea prin arestul la domiciliu.

     
Elena Udrea a fost eliberată din Penitenciar şi trimisă în arest la domiciliu. Cred că arestul la domiciliu este cel mai înfricoşător lucru ce li se putea întâmpla  marilor corupţi cu conturile burduşite cu euro. Spun burduşite căci am observat că nu prea se omoară procuratura cu punerea sechestrelor asiguratorii pe bunurile suspecţiilor (învinuiţilor), celor ce sunt ţinuţi legaţi cu lanţuri din aur în vilele de zeci de camere.
În această obscură situaţie se află şi E.Udrea, proaspăt ieşită din Penitenciarul Târgşor şi încarcerată în mizera ei locuinţă de 170 de mp, plus un lac numit piscină şi alte acareturi.
Un învinuit ţinut în arest la domiciliu până se termină procesul, care proces în România durează cca. 2 ani, numai bine, la momentul sentinţei definitive şi irevocabile pentru condamnare, inculpatul va fi încarcerat numai pentru a se constata că şi-a ispăşit pedeapsa şi i se poate întocmi formele de eliberare. Bietul de el, a efectuat pedeapsa în condiţiile mizere din apartamentul de lux, asta zic şi eu pedeapsă. Cu siguranţă, ceilalţi posibili infractori, văzând condiţiile inumane în care şi-au efectuat ăştia pedeapsa, vor fugii ca dracu de tămâie când vor avea ocazia să corupă, ori să se lase corupţi. Nu mai aduc în discuţie că sechestrele asiguratorii în cele mai multe cazuri au uitat să se facă, iar acolo unde s-au făcut, s-au făcut cu întârziere voită, pentru a da timp prăpăditului de infractor să-şi dosească bănuţii. Şi pe bună dreptate, dacă îl ţi 2 ani în arest la domiciliu, din ce trăieşte? Aşa, având acolo câteva milionaşe de euro, poate omu' să îşi cumpere o bucată de brânză şi-o legătură de ceapă.
Că de, dacă era arestat, trăia pe cheltuiala statului, în arest la domiciliu trebuie să cumpere dero, să-şi spele rufele murdare, să plătească curentul, apa, îngrijitorul pişcinei, menajera, etc.
      Arestul la domiciliu apare şi că o primă pentru hărnicia învinuitului în a da cu clanţa, aş vărsa guşa, a turna, pe tovarăşi de faptă.
Este criminală măsura arestului la domiciliu, să ne gândim la d-na Udrea, de acum nu vom mai şti nimic despre ea. Când era în arestul poliţiei capitalei, în fiecare vineri d-na Ruxandra Dragomir ne spunea cât de frumoasă şi bine conservată este prietena Elena, este minunată, acum nu vom mai avea ştiri despre minunata Elena, plus că s-ar putea, să nici nu se mai conserve aşa de bine.
Îi va face scene şi urâtul de Băsescu, e imposibil să nu o viziteze, sigur că ea se va opune, dar te poţi înţelege cu Traian? Vor avea şedinţe lungi, despre noua strategie ce trebuie aplicată ca, nu cumva să-l atingă DNA-ul şi pe el.
Nu este vorba numai de Elena Udrea, în aceiaşi situaţie se află Alina Bica, Cocoş şi mulţi alţii.
E bun acest arest, nu destramă familia, nu aduce prejudicii statului, prin întreţinerea deţinutului, sigur prejudiciul cel mare şi gros, ăla rămâne la beneficiar, doar nu s-o apuca procuratura să lase omul cu mâna la burtă.
Lăsând gluma la o parte, de ce după eliberarea din arest, pe perioada judecării procesului, inculpatul nu este ţinut sub „control judiciar”, astfel nu ar mai fi cazul să fie scăzute din pedeapsă nişte zile, care, pentru unii ar putea fi considerate un concediu minunat?
Pedeapsa trebuie să fie pentru toţi la fel şi trebuie să aibă ca ţintă atât reeducarea celui care a comis fapta, cât şi o atenţionare a posibilului viitor infractor, adică o prevenţie.
    Reeducarea prin arest la domiciliu nu va fi făcută niciodată, din contră, va fi ca o invitaţie la comiterea de noi infracţiuni.
           Mulţumesc pentru poză:max-media.ro


Un comentariu:

  1. În această obscură situaţie se află şi E.Udrea, proaspăt ieşită din Penitenciarul Târgşor şi încarcerată în mizera ei locuinţă de 170 de mp, plus un lac numit piscină şi alte acareturi.
    Un învinuit ţinut în arest la domiciliu până se termină procesul, care proces în România durează cca. 2 ani, numai bine, la momentul sentinţei definitive şi irevocabile pentru condamnare, inculpatul va fi încarcerat numai pentru a se constata că şi-a ispăşit pedeapsa şi i se poate întocmi formele de eliberare. Bietul de el, a efectuat pedeapsa în condiţiile mizere din apartamentul de lux, asta zic şi eu pedeapsă. Cu siguranţă, ceilalţi posibili infractori, văzând co

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...