sâmbătă, 23 mai 2015

Sindromul mioritic, sau somnul naţiunii.

    Partidele nu vor să înveţe din greşelile trecute. Păstrează aceiaşi membrii în conducere, în prim planul vieţii politice. Numai atunci când, instanţa de judecată, condamnă un membru de partid, acesta cu mare greutate îşi prezintă demisia, apărând în faţa naţiunii drept un mare erou, un martir ce se sacrifică pe altarul onoarei. Nu este un martir, este un hoţ descoperit. Să încetăm cu pitirea după dosarele politice, averile cele mari s-au făcut prin furt. De ce nu au puterea sutele de îmbuibaţi şi hoţi din averea Ţării să îşi prezinte demisia acum, înainte de a fi citaţi la DNA, ori alte structuri ale procuraturii.
A venit timpul pentru o epurare a membrilor de partid, pentru o verificare a conştiinţei lor de bandiţi. Partidele trebuie să se reclădească, să se redefinească, să caute alte modalităţi de a guverna Ţara. Porţile acestor formaţiunii politice, compromise până în măduva oaselor, trebuie să se deschidă pentru a primii noi membrii, ori, poate şi mai bine, să se închidă definitiv, lăsând locul liber altor partide, ce ar putea să se înfiinţeze. Politologii pot consilia constituirea unor organisme care, în final ar duce la formarea unor structuri viabile de conducere a Ţării.
   În acest moment România este pe marginea prăpastiei, o guvernare în care ar predomina tot hoţii, ar însemna sfârşitul ei. Eu sper ca aceşti bandiţii, aceste hiene, aceşti impostori îmbrăcaţi în piei de oaie, să sfârşească acolo unde le este locul, dar nu înainte de a returna toţi banii furaţi.
Circul făcut de DNA, în care ne sunt prezentaţi politicieni, ori bandiţi de afaceri, cu cătuşe la mâini, ce sunt introduşi pe o uşă şi scoşi pe alta, fără să fie puse sechestre asiguratorii pe marile lor averi, nu convinge pe nimeni. Tot acest circ, are rolul de a ridica retingul televiziunilor, probabil că DNA-ul are încheiate contracte de exclusivitate cu anumite televiziuni.
   Îmi persistă în cap o întrebare, spun eu, legitimă, cine anchetează pe acei procurori care au ţinut în sertar zecile de dosare de urmărire penală, până la plecarea lui Băsescu de la Cotroceni?
Dar pentru faptul că Băsescu a beneficiat de o imunitate inexistentă pe timul mandatului? Nu trebuie să fim mai catolici decât Papa, dar nici indiferenţi la prostelile unor instituţii aflate în slujba dreptăţii. Dacă a sosit ziua judecăţii, atunci toţi să plătească, de la opincă până la vlădică.
Parlamentarii, ceilalţi politicieni rămaşi, nu înseamnă că dacă sunt liberi acum, sunt nevinovaţi, la unii nu le-a venit rândul, alţii mai au câte o mână protectoare deasupra capului. Caracatiţa mafiei este transpartinică, este peste tot, de la ministru, judecător, procuror, până la ultimii comisari din poliţie, ori ANAF.
  Cum să cred într-un PNL care nu-l îndepărtează pe Blaga, Negoiţă, Athanasiu, etc., ori într-un PSD care îl păstrează pe Ilie Sârbu şi pe mulţi alţii ca el. Nu ştiu dacă aceşti oameni sunt vinovaţi, dar faptul că numele lor au fost legate de anumite acţiuni cu iz penal, ar fi fost suficient pentru a face un pas înapoi. Cum să cred în acea parte a noului PNL provenită din PDL care, pentru a putea fura, a pus povara crizei pe umerii sugarilor, handicapaţilor, şomerilor, bolnavilor de boli incurabile, etc.?
Cum pot să cred în Predoiu care a avizat toate aceste tăieri, susţinând în acest fel, bandiţii care jefuiau Ţara, poate a fost chiar tovarăş de jaf, lucrurile nu sunt elucidate pe deplin. Partidele, fie găsesc soluţii pentru alungarea leşurilor aflate în putrefacţie în interiorul lor, fie subcombă din cauza propriilor mizerii. Peste un an, vor fi chemaţi oamenii la vot, ce minciuni mai pot spune, cum dracu poţi să spui oamenilor că vei face ceva penru Ţară, când timp de 25 de ani s-a furat continuu?
Există câteva idei de revoluţionare a modului de a conduce Ţara, unele sunt fanteziste, iar altele sunt greu de implementat.Totuşi va trebui găsite soluţii.România trebuie scoasă din ghearele acestor bandiţi, trebuie curăţată de puroiul ce tinde să cuprindă toate instituţiile, trebuie să iasă din ghearele nefaste ale resemnării „mioritice”, trebuie să devină o Vitoria Lipan şi să pedepsească pe cei care au omorât „ciobanul pentru a îi fura oile”. De noi depinde să se întâmple aceste lucruri.
  Nepăsarea noastră, a cetăţenilor, va duce la distrugerea definitivă a României ca stat unitar şi independent. Trezirea noastră, fie şi în al 15-lea ceas, poate să salveze Ţara noastră de la alte jafuri şi distrugeri, somnul nostru, înseamnă libertate pentru hoţi la jecmănirea şi ultimelor bogăţii rămase.
Indolenţa noastră, a celor ce vieţuim astăzi, poate să însemne distrugerea viitorului celor ce se nasc acum. Sigur, acestea pot fi considerate lozinci, dar, dincolo de lozincă, există adevărul. Pentru el trebuie să luptăm.

3 comentarii:

  1. Nepăsarea noastră, a cetăţenilor, va duce la distrugerea definitivă a României ca stat unitar şi independent. Trezirea noastră, fie şi în al 15-lea ceas, poate să salveze Ţara noastră de la alte jafuri şi distrugeri, somnul nostru, înseamnă libertate pentru hoţi la jecmănirea şi ultimelor bogăţii rămase.
    Indolenţa noastră, a celor ce vieţuim astăzi, poate să însemne distrugerea viitorului celor ce se nasc acum. Sigur, acestea pot fi considerate lozinci, dar, dincolo de lozincă, există adevărul. Pentru e

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. trezirea romanului este mereu tardiva, pe astia nu i poti satura decat cu ghilotina

      Ștergere
  2. Cat ADEVAR in lumea noastra FALSA !

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...