luni, 1 iunie 2015

Băsescu este supărat că nu este pe lista neagră a ruşilor

    
Într-o postare pe blogul său, Ion Cristoiu se întreabă de ce nu este şi Traian Băsescu scris pe lista neagră a ruşilor. Nu-l cred naiv pe Cristoiu, este un băsist în retragere, nu a vrut să pună eticheta care, îl dezavantaja pe fostul lui idol.
După părerea mea, persoanele desemnate indezirabile sunt luate la întâmplare, T. Băsescu pus pe lista neagră a ruşilor, ar fi însemnat ca Putin şi Lavrov să dea importanţa cuvenită fostului nostru şef de stat. Dar cum ruşii nu sunt proşti, au minimalizat până la anulare, toate zicerile lui Băsescu împotriva lor, practic s-au făcut că nu au auzit, că nu iau în seamă toate bâzâiturile micilor gângăniilor. Mă doare să scriu aceste constatări, este vorba de fostul Preşedinte al României, este vorba de cel care timp de 10 ani, ar fi putut printr-o politică adecvată, să aibă un cuvânt de spus în regiune. Ceauşescu care nu avea carte, a fost un mediator de excepţie între marile puteri, mă refer la medierea dintre URSS şi China, dintre SUA şi China, dintre Egipt şi Israel şi multe altele. Băsescu în lungul său mandat a preferat să se lupte cu propriul guvern, cu propriul popor. România în cei 10 ani a ratat posibilitatea de a ajunge acolo unde ar fi putut să-i fie locul, toate acestea din cauza lipsei unei politici bine gândite a preşedinţiei pe segmentul extern. Preşedintele şi Primul Ministru ar fi trebuit şă-şi dea mâna atunci când, interesele românilor şi României o cereau. Un Preşedinte care nu vorbeşte aceeaşi limbă cu guvernul său, cu poporul său, nu poate fi luat în seamă de puternicii lumii. Politica externă a unui stat este, examenul suprem dat de şeful acelui stat.
    Mi-ar fi plăcut ca Lavrov să anunţe că T. Băsescu se află pe lista persoanelor indezirabile, asta însemna că Rusia ar fi dat importanţă zicerilor fostului Preşedinte al României, ar fi însemnat că Rusia pune preţ pe cuvântul fostului nostru Preşedinte. Procedând aşa, Rusia arată că este o mare putere care, nu ia în seamă toate miorlăiturile.
T. Băsescu a avut şi mai mult de pierdut, prezenţa lui pe lista neagră a ruşilor, iar fi dat posibilitatea să se martirizeze, să se autovictimizeze. Invitaţiile la televiziuni ar fi curs, iar el şi-ar fi arătat muşchii, spunând cât a luptat pentru Ţară, iar rezultatele uite care sunt, sunt declarat duşmanul Rusiei. Ar fi avut un motiv pentru a cere suplimentarea SPP-iştilor din gardă şi o casă transformată în fortăreaţă pentru a putea fi păzit de eventualii asasini trimişi de Moscova. Toate astea le-au simţit cei din Rusia şi nu au vrut să-l facă erou.
Aseară, 31 mai, auzeam o ştire potrivit căreia, Băsescu este în ultima zi în care mai poate locui în Palatul de la Scroviştea, dacă nu se va muta în noua locuinţă, renovată proaspăt, din Cartierul Primăverii, str. Gogol nr.2, guvernul îl va evacua forţat cu mascaţii.
Apăi dragilor, dacă asta veţi face, v-aţi găsit omul, Băsescu nu va pleca până nu îl veţi scoate voi cu mascaţii. Încă nu aţi învăţat că fostul nostru Preşedinte cu asta se hrăneşte, din asta trăieşte, adică din victimizare. La asta se pricepe cel mai bine, scoateţi-l voi cu mascaţii şi îl veţi duce pe primul loc în sondaje. După toată această tevatură, va veni în faţa naţiunii, plângând, că suferă opresiunile unui Prim Ministru pe care, el, l-a denunţat ca fiind corupt, acum suportă răzbunarea lui. Cum a ajuns un fost şef al statului, sintagma îi aparţine, să fie evacuat ca un ultim om şi, toate acestea pentru că a ocrotit justiţia pentru a închide îmuibaţii social-democraţi şi nu numai. Asta este plata, va spune el, pentru faptul că am clădit structuri solide în această Ţară. Şi lamentările pot continua.
     Lăsaţi-l în plata Domnului, căci singur va pleca. Uitaţi-l pe Băsescu, nu-l băgaţi în seamă, asta-l va durea, pomenirea numelui său, fie de bine (?), fie de rău, îl ţine viu, gata să răspundă, ignorarea îl va termina. Promit să fie ultimul articol scris despre acest om. Un altul va mai putea fi scris numai în condiţii cu totul şi cu totul speciale.
                   Mulţumesc pentru poză: cotidianul.ro

Un comentariu:

  1. T. Băsescu a avut şi mai mult de pierdut, prezenţa lui pe lista neagră a ruşilor, iar fi dat posibilitatea să se martirizeze, să se autovictimizeze. Invitaţiile la televiziuni ar fi curs, iar el şi-ar fi arătat muşchii, spunând cât a luptat pentru Ţară, iar rezultatele uite care sunt, sunt declarat duşmanul Rusiei. Ar fi avut un motiv pentru a cere suplimentarea SPP-iştilor din gardă şi o casă transformată în fortăreaţă pentru a putea fi păzit de eventualii asasini trimişi de Moscova. Toate astea le-au simţit cei din Rusia şi nu au vrut să-l facă erou.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...