sâmbătă, 13 iunie 2015

Cei puşi să păzească averea Ţării, ţineau de şase pentru hoţi.

    
Domnu' politician, alo, domnu'..., cum care politician, orice politician, indiferent de culoare, nu contează că e de stânga, de dreapta, de sens giratoriu. Când spun domnu' Politician, să spui : da să trăiţi, aşa cum făcea Pristanda, când îl întreba Prefectul de steaguri. Cum adică, tu nu ai treabă cu steagurile? Bine, am să te întreb altfel: şti ceva de uzinele pe care le aveam în '89? Nu şti, de ce nu ştii? Nu erai politician în acea vreme? Erai în opoziţie? Şi ce dacă? Nu ai văzut cum dispăreau uzinele, nu ai văzut cum a dispărut colosul ăla de 23 August? Ăla mare mă care înghiţea, ca un balaur, în fiecare dimineaţă câteva zeci de mii de muncitori. Nici Semănătoarea? A, ai văzut, da nu ai putut face nimic. De ce nu te-ai legat cu lanţul de poarta uzinei, când au vrut să o demoleze? Nu ai putut, înţeleg, nu ai avut lanţ, nu ai găsit lacăt, care a fost motivul, de nu ai făcut acest gest extrem? Cu un an înainte şi tu vânduseşi o uzină şi nici ăsta, nu protestase la vânzarea ta. Spune nene aşa. Ca într-o frăţie adevărată, fiecare vindea când îi venea rândul. Bun, de aceea stătea unul 4 ani, după care se schimba ,venea celălat. Bravo, v-aţi înţeles!
     Auzi mă, da nu vă era frică, aveam şi noi poliţie, procuratură, servicii secrete, nu vă deranja nimeni? Vă mai deranjau, când veneau după drept. Nu vă lăsau în pace, încercaţi voi să vă eschivaţi, cum că voi politicienii răspundeţi de ce vindeţi, ei nu, că de nu ţineau de ei de "şase", nici voi nu puteaţi fura. Păi de cine vă păzea dacă furaţi toţi, de cei din opoziţie, aha, am înţeles, erau nerăbdători, vroiau să intre peste rând, şmecherii. Nu le mergea cu organele, vigilente domle, atât de vigilente că, nu mai avem nimic în ziua de azi. Băi nea Politicianule, aţi furat tot, nu aţi mai lăsat nimic. Cum adică a mai rămas, ce dracu mai este de furat? Ar mai fi oleacă de pădure şi nişte drumuri de făcut? Bă, da de DNA, nu vă e frică? Nu? Păi văd că, vă cam adună ca pe muşte. A, e un fel de înţelegere, ei vă arestează, vă judecă, vă condamnă, faceţi acolo câteva luni, un an, doi maxim, apoi veniţi acasă şi trăiţi din banii furaţi. Înţeleg, vă condamnă dar, nu vă iau banii. E bună înţelegerea. Şi merge, merge treaba, bravo mă , vă descurcaţi.
     Băi, dar dacă te întreb eu aşa, pe tine politician, cum îl întreba Prefectul Tipătescu pe Ghiţă Pristanda, unde sunt cele 44 de steaguri, ai şti să-mi răspunzi? Am uitat, tu nu ai avut steaguri, da uzinele, combinatele de oţeluri, fabricile, fermele zootehnice, şti ceva de ele? Nu şti, s-au privaţizat, da banii, unde sunt banii din vânzarea lor? Păi băi polticianule, au fost grămezi de bani, unde sunt? Ce zici, că nu vă venea prea mult de fiecare, eraţi prea mulţi? Da, e posibil. Deci nu şti să-mi răspunzi ce s-a făcut cu industria, nici cu banii. A, am înţeles, pe scurt, unităţile economice le- aţi vândut şi banii i-ati împărţit frăţeşte. Banii i-aţi împărţit între voi politicienii şi ceilalţi, adică servicii, poliţie, procuratură, mă rog nu-i mai număr pe toţi. Am înţeles bine, da? OK. Ăsta este şi motivul de nu prea s-au făcut dosare penale două zeci şi ceva de ani. A mai picat câte un prost care, nu ştia să negocieze. Bă, v-aţi descurcat, aveţi şi şansa să rămâneţi cu banii. Te bucuri Politicianule.
      Poate ai dreptate, da tot îmi vine să vă împuşc pe toţi.
Acesta este un pamflet, sau poate nu.
Mulţumesc pentru poză: trezirealarealitatea.ro

6 comentarii:

  1. Auzi mă, da nu vă era frică, aveam şi noi poliţie, procuratură, servicii secrete, nu vă deranja nimeni? Vă mai deranjau, când veneau după drept. Nu vă lăsau în pace, încercaţi voi să vă eschivaţi, cum că voi politicienii răspundeţi de ce vindeţi, ei nu, că de nu ţineau de ei de "şase", nici voi nu puteaţi fura. Păi de cine vă păzea dacă furaţi toţi, de cei din opoziţie, aha, am înţeles, erau nerăbdători, vroiau să intre peste rând, şmecherii. Nu le mergea cu organele, vigilente domle, atât de vigilente că, nu mai avem nimic în ziua de azi. Băi nea Politicianule, aţi furat tot, nu aţi mai lăsat nimic. Cum adică a mai rămas, ce dracu mai este de furat?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ati pus degetul pe cele mai dureroase aspecte ale societatii post-decembriste croite de binomul Iliescu-Nastase, cu care a incercat sa lupte frontal Traian Basescu Presedintele cel mai performant al Romaniei, acum dupa doua mandate in care a trebuit sa suporte doua suspendari marsave, regizate de binomul Iliescu-Voiculescu. pentru salvarea lor si a penalilor din camarilele lor, sufera in continuare atacurile muribunde ale ziaristilor aserviti intereselor actualei clase polititice, si lipsit de cele mai elementare sentimente patriotice, cu toate ca isi inchee emisiunile cu "iubiti Romania" - maxima perversitate profesionala. . Aceastea sunt motivele, care m-au determinat sa propun o resetare fundamentala, a actualei clasei politice, pentru ca, daca "stupid people" a fost inselat, astfel incat sa renunte la pct.8 din Declaratia de la Timisoara, are acum singura sansa pentru, schimbarea fundamentala a sistemului politic, recurgandu-se, la Monarhie si Constitutia din 1923, fara adaptari. Aceasta Constitutie a apermis obtinerea performantelor economice si sociale, ale anilor 1938, cu toate neajunsurile inerente oricarei democratii. Va amintesc ca Chiurchill, a afirmat ca " democratia nu este perfecta, dar pana acum, nu s-a desco[perit un alt sistem mai bun" !.. ! Prof.dr.ing. Terzi Petre - In 2009 desemnat " Man of Year 2009 -for Romania " , de cate American Biografical Institute, Inc. - Host of The Worl Forum, University of CAMBRIDGE, England.

    RăspundețiȘtergere
  3. bine ca va dati cu parerea dar nu aduceti o idee mai buna.oricum ce a zis Anonimul e de mii de ori mai valabil decat ce se intampla acum

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca nu exista, la romani lucrurile nu se vor îndrepta niciodata doar din cauza lor, lipseste etica sar au in schimb gena hotiei si principiul “sa fure dar sa ne dea si noua”.
      Poate sa se intample orice, dar sa li se dea si lor.

      Ștergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...