duminică, 28 iunie 2015

Cu ce a greşit Victor Ponta?

 
       Nici nu conta dacă guvernul Ponta mergea bine, ori nu, Preşedintele Iohannis vroia guvernul său. Nuanţa asta m-a pus pe gânduri :”guvernul meu”, nu vroia un alt guvern,  vroia un guvern al lui. Asta m-a dus cu gândul la T. Băsescu care, la fel a vrut un guvern al lui, odată în 2004, când a folosit „soluţia imorală” PUR (atunci de fapt, alegerile parlamentare au fost câştigate de PSD în alianţă cu PUR, Băsescu a reuşit să scoată pur din alianţa cu PSD şi să să-l aducă la guvernare alături de alianţa DA), este adevărat că Primul Ministru de atunci, C. P. Tăriceanu, a fost o nucă tare pentru Băsescu; a doua oară a avut guvernul său cu adevărat cu un Prim Ministru de paie, Emil Boc, în care a făcut ce a vrut, iar ce a vrut, nu a fost bine pentru Ţară. Un guvern poate greşi, intenţionat, ori nu, dacă Preşedintele este de altă culoare politică, îi poate atrage atenţia, dar atunci când fac parte din acelaşi partid, hotărârile le iau împreună, iar greşelile ajung în legi. Cârcotaşii vor spune că, Preşedintele nu mai are culoare politică, prin demisia dată, să fim serioşi, s-a demonstrat că Preşedintele rămâne tributar, celor care l-au sprijinit, pentru a ajunge la Cotroceni.
Nu este o idee bună cu un guvern şi un Preşedinte din aceeaşi familie politică. Personal îmi doresc ca alianţa din jurul PSD-ului să demisioneze şi să lase guvernarea pe mâna liberalilor. Asta  presupune ca până la viitoarele alegeri PNL-ul s-ar eroda, ori, s-ar îneca, în propriile spume făcute, pentru a găsi soluţii de a duce guvernarea mai departe.
      Să revin la Ponta, de ce toată lumea îl vrea îndepărtat de guvernare? Nu-l vrea arestat, îl vrea demisionat. Să ne amintim de guvernul Boc, atunci când au fost tăiate pensiile, salariile, laptele praf al bebeluşilor (să nu mă audă Băsescu) şi a fost contractat un împrumut de 20 de miliarde de euro de la FMI, BM, şi UE, nu am auzit nici o ambasadă luând apărarea poporului român, Ţara se afunda continuu, ambasadele tăceau, de ce oare? Acum, când datele statistice oficiale arată că România se află pe un drum ascendent, are oarece creştere economică, a fost diminuat TVA-ul, ambasadele (mai ales cea americană, dar şi cele din UE), au tot timpul ceva de reproşat guvernului şi Parlamentului. De altfel, Parlamentul este un fel de scuipătoare publică, ce colectează mizeriile aruncate de Preşedintele Ţării, de şefii unor instituţii de forţă, de ambasade.
Victor Ponta a avut câteva vizite în China, a fost criticat pentru asta, de ce? Germania, Franţa, SUA, au relaţii foarte apropiate cu China, mai ales, au datorii mari la chinezi. De ce ei pot şi noi nu? Trebuie să rămânem încorsetaţi numai în interiorul UE, am mai fost aşa pe vremea CAER, dar am ştiut atunci, să căutăm şi alte pieţe şi una din ele a fost cea Chineză.
Mai avem o mare piaţă de desfacere aproape de noi, în Rusia. Am lăsat-o nefolosită, în loc să lătrăm la ei precum căţeluşii şi să ne jucăm cu băţul prin gardul lor, mai bine ne-am aşeza la masa discuţiilor şi am vedea, ce e bine pentru ambele popoare, aşa am transmite semnale clare de intenţiile noastre paşnice.
Ţările dezvoltate ale UE folosesc banii chinezilor, SUA foloseşte banii chinezilor, Germania este acţionară la noua bancă ce va rivaliza cu FMI-ul şi va avea sediul în China, noi suntem atacaţi pentru că vrem să avem strânse legături comerciale şi investiţionale cu China. Această oportunitate deschisă de Ponta îl va costa, probabil că va trebui să demisioneze, pentru că a mişcat în front.
     Politica UE în raport cu statele distruse cum este România, este una de control absolut, noi trebuie să fim containerul în care Ţările UE aduc produsele de cea mai slabă calitate, trebuie să consumăm numai ce ne dau ei, trebuie ca în România să investească numai investitorii agreaţi de ei. FMI-ul ( cu evreii din conducerea sa) împreuna cu Consiliul Europei trebuie să semneze ordinul de deplasare şi tema discuţiilor pentru Primul Ministru. De Preşedinte nu vorbesc, el oricum îşi ia binecuvântarea de la Merkel.
În loc să găsim soluţii pentru a sălta şi mai mult economia Ţării, ducem o luptă intestină, de uzură şi neîncredere între Preşedinte şi Primul Ministru. Asta se întâmplă pentru că fiecare îşi ia România înapoi, România lor, dar eu vreau România noastră. România lui Iohannis este la Berlin, în aceste condiţii e greu să vorbească (oricum mai mult tace), pe aceeaşi limbă cu Premierul, a cărui Românie este totuşi aici, în Ţara noastră. Pe vatra veche a ei, a Daciei.
Ce rău va făcut Ponta? Este dinamic şi imprevizibil, pripit uneori, spune lucruri pe care le regretă a doua zi, dar a mişcat economia Ţării, asta e un fapt. Poate se putea mai mult şi mai bine, nu a găsit acele soluţii,  privind retrospectiv, dintre toate guvernele de după revoluţie ăsta a mers cel mai bine. Dacă economia s-ar fi prăbuşit şi mai mult decât în 2012, sunt convins că Ponta ar fi fost dorit să rămână în continuare la guvernare şi de către FMI, BM şi UE.
      Îi reproşez lui Victor Ponta modul în care a ales să comunice poporului despre plecarea lui pentru operaţie în Turcia. Poate se putea opera în ţară, ar fi fost un semnal bun pentru vitregitul nostru sistem de sănătate, fugind fără prea multe explicaţii, din postura lui de Premier, nu a dat încredere în sistemul nostru de sănătate, îi va trebui mult timp, să repare, ce a greşit acum.
Ca Prim Ministru trebuia să aducă la cunoştinţa populaţiei, motivele care l-au determinat să aleagă ca operaţia să fie făcută în Turcia.
         Ca om îl înţeleg, ca politician şi şef de guvern a greşit, a dat dovadă de slăbiciune.
  1. Ponta încearcă să repari ce ai stricat, dacă mai poţi.
    Până vom avea altă metodă de a guverna Ţara, din care politicienii să lipsească, cred că actualul guvern  a făcut lucruri bune.

2 comentarii:

  1. Politica UE în raport cu statele distruse cum este România, este una de control absolut, noi trebuie să fim containerul în care Ţările UE aduc produsele de cea mai slabă calitate, trebuie să consumăm numai ce ne dau ei, trebuie ca în România să investească numai investitorii agreaţi de ei. FMI-ul ( cu evreii din conducerea sa) împreuna cu Consiliul Europei trebuie să semneze ordinul de deplasare şi tema discuţiilor pentru Primul Ministru. De Preşedinte nu vorbesc, el oricum îşi ia binecuvântarea de la Merkel.

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt întru-totul de acord cu dumneavoastră,Ponta trebuie să revină și să continue ce-a început,tară este pe un drum bum,guvernul a reușit să repare ce a stricat Băsescu și chiar să aducă ceva nou,scăderea tva și dublarea alocațiilor,să vedem poate și legea pensiilor militare,și-a tinut promisiunile din campanie

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...