duminică, 7 iunie 2015

Demisia lui Victor Ponta o necesitate morală

     Un membru PSD, consilier zonal al lui Victor Ponta întreba, sonda, internauţii, dacă este oportună ieşirea în stradă pentru susţinerea lui Victor Ponta. Eu sunt convins că acest lucru ar fi cea mai proastă mişcare, chiar recomand prudenţă în manifestările publice.
D-l Ponta este un lider marcant al vieţii politice, pot spune, fără să greşesc, că este cel mai important lider de partid. Singurul care poate lua o hotărâre în legătură cu situaţia domniei sale, este el însuşi. Pregătirea domnului Prim Ministru este aceea de jurist, a profesat câţiva ani ca procuror, din această postură ştie foarte bine dacă a încălcat, ori nu legea. Eu nu îi cer să îşi pună cenuşă în cap, dacă procurorii au probe, nu au decât să îi toarne ei cenuşa, Ponta să facă cum crede că este mai bine. Numai că, domnul Victor Ponta nu este o persoană particulară, este Primul Ministrul României, din această postură ar trebui să privească lucrurile.
    Pentru a nu se abate nicio o umbră asupra guvernului şi a lui personal, căciîn ciuda învinuirilor aduse de către DNA (asupra acestor învinuiri am mari rezerve), rămâne în fruntea guvernului pentru, a intimida organele de anchetă penală, ar trebui să îşi dea demisia. Alianţa de la guvernare se poate păstra şi Ţara ar fi guvernată mai departe de această alianţă, cu un alt Prim Ministru (dacă cele spuse de mine coincid cu ordinelor primite de DNA).
Victor Ponta se poate apăra şi dacă lcrurile sunt precum spune, poate reveni mult mai întărit. Rămânerea în fruntea guvernului pe mai departe, ar fi un semnal prost pentru exteriorul Ţării, asta în măsura în care hotărârile în legătură cu acuzarea lui Ponta nu vin chiar din exterior.
Un Prim Ministru ca şi un Preşedintele, sunt vremelnici în aceste funcţii, de aceea consider că nu trebuie să se cramponeze nimeni de funcţie, şi unul şi celălalt trebuie să fie pregătiţi pentru a părăsi oricând postul, dacă intervine vreo suspiciune asupra cinstei şi moralităţii lui.
După exemplul unui Preşedinte demis de popor care, a căutat fel de fel de subterfugii pentru a rămâne în funcţie, să se repete acum cu un Prim Ministru, nu sună bine.
    Domnule Ponta, demonstraţi că sunteţi un mare om, un mare caracter, demisionaţi. Faceţi-o pentru familia dvs., pentru copiii dvs. şi de ce nu, pentru noi toţi, arătându-ne că atunci când v-am votat, nu am greşit şi că Victor Ponta poate fi un titan al politicii româneşti. Nu aplicaţi politica râmei, nici a şarpelui, aplicaţi politica omului drept care, nu are nimic de ascuns. Mai mult decât funcţia, este verticalitatea dvs., nu vă ungeţi cu mir, luptaţi cu sistemul pe care l-aţi creat şi dvs. Dacă se dovedeşte că sistemul este o hidră, doborâţi-o, tăiaţi capul hidrei, dar acest lucru îl puteţi face numai demisionând. Rămânând la putere veţi fi zilnic contestat, viaţa dvs. va fi un calvar, demisionând veţi rupe gura târgului. Faceţi acum dvs. ce îi cereaţi lui Băsescu, sunteţi avocat, aveţi din ce trăi, rezolvaţi-vă afacerile cu DNA-ul şi veţi reveni călare pe un cal alb, rămânând, veţi călări o gloabă.
Încă ceva domnule Ponta, dacă veţi demisiona, acuzaţiile DNA se vor nuanţa, se vor dilua, rostul acuzaţiilor este să vă scoată din politică acum, la această oră sunteţi pe cai mari, asta nu convine multora. Aveţi ocazia să intraţi în istorie pe uşa din faţă, dacă veţi demisiona şi evident nu sunteţi vinovat, ori să intraţi pe uşa din dos, ca unul ce a pus interesele sale şi ale camarilei sale, mai presus decât Ţara.
În ce priveşte mitingurile de susţinere, ar fi o mare prostie, una că ar semăna cu telegramele de susţinere de pe vremea lui Ceauşescu şi doi, s-ar creea un precedent periculos. Este posibil să se organizeze chiar contra manifestaţii ceea ce nu ar da deloc bine şi nu ar fi sănătos pentru bolnava noastră Ţară.
    Alegerea vă aparţine, nu vă aplecaţi urechile şi îndoi voinţa din cauza unor mici vieţuitoare ce trăiesc acum de pe urma stipendiilor dvs., ori, odată cu plecarea de la Palatul Victoria, aceste mici târâtoare ar pierde osciorul din care rod. Nu vă uitaţi în jos la aceste mici insecte, ce bâzîie în jurul dvs., priviţi în sus, unde se întrevede viitorul dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...