sâmbătă, 13 iunie 2015

Dictatura forţei, ca forţă a dreptului.

     Mă gândeam zilele astea şi îmi puneam fel de fel de întrebări, dintre toate una a fost mai pregnantă :domle, pentru ce ne trebuie Parlament? Pentru ce să plătim cu sume colosale de bani 5oo de oameni, numai aşa, să dăm bine peste hotare, să arătăm ca un stat democratic?
Oricum, hotărârile Parlamentului, sunt contestate de toate instituţiile. Să dau un exemplu : Procuratura face o cerere către una din camere prin care solicită ridicarea imunităţii parlamentare, unui parlamentar. Dacă hotărârea Parlamentului, este de respingere a cererii, Procuratura, DNA-ul, CSM-ul, ambasadele, intreprinderile de salubritate, toate sar în capul Parlamentului. Asta presupune din start că el, Parlamentul avea o singură obţiune, să admită cererea cu pricina. Atunci, de ce mai trebuie trimisă uneia din cele două Camere, când DNA-ul putea să facă şi ridicarea imunităţii, numai aşa să dăm impresia de democraţie? Unde naiba este separaţia puterilor în stat. Dacă o lege nu convine opoziţiei, o contestă la Curtea Constituţională, aici, judecătorii dau soluţia în funcţie de cine ia făcut judecători ai Curţii. Nu există nici un fel de criteriu constituţional, ci numai subiectiv. E logic să fie aşa, nici unul din cei 9 judecători nu este constituţionalist. Atunci să facă Curtea legile.
    A fost o moţiune de cenzură introdusă în Parlament de PNL, moţiunea a fost respinsă, d-na Gorghiu spunea ritos că, Ponta tot va pica. Cum d-nă Gorghiu, dacă alianţa de la guvernare a validat încă odată guvernul, prin respingerea moţiunii? Nu cumva aveţi ştiri de la DNA, potrivit cărora lui Ponta i se mai pregăteşte ceva? Băi DNA, lăsaţi-o încolo de treabă, când faceţi un dosar unui Prim Ministru în funcţie (pentru mine este numărul 1 în stat, ca importanţă), faceţi-l beton şi cu infracţiunii care să zdruncine din temelie şi partidul şi societatea în ansamblul ei. Ce aţi făcut acum este o joacă de copii, o spun specialiştii, nu eu.
Nu este bine ca Procuratura în ansamblul ei să se interfereze cu politicul, mă refer la Parlament.
Parlamentul, prin aprobarea unei cereri de anchetare penală venită de la Procuratură(DNA), ori prin respingerea acelei cereri, nu încalcă nici o lege, hotărârea Parlamentului în oricare din cele două situaţii este licită, atunci mă întreb şi întreb, pe cei care mormăie, de ce contestaţi hotărârea Parlamentului? Cine vă dă acest drept? Stau dosarele 7-8 ani în sertare şi dintr-o dată cereţi arestarea suspectului, care este motivul? Arestarea trebuia să fie, în infracţiunile economice, excepţie, nu regulă, ori noi aici vorbim de o regulă. Nu trebuie să se grăbească nimeni cu reţinerea şi apoi arestarea, ne putem trezi ca în cazul Rarinca cu o situaţie de abuz. Chiar dacă i se va plăti despăgubire pentru acea perioadă petrecută în arest, cine îi dă zilele înapoi, cine îi poate da sănătatea înapoi, sănătate zdruncinată prin zilele petrecute în arest ştiindu-se nevinovată, cine îi va şterge ruşinea păţită atunci când era plimbată prin faţa camerelor de luat vederi cu cătuşele la mâini? Nu am văzut nici un procuror ieşind pe post şi cerându-şi scuze pentru greşeala intenţionată făcută. În loc de asta se DNA-ul face presiuni asupra judecătorilor care au achitat-o pe Rarinca Mariana, admitem cazul că acei judecători, de frică, îşi vor pune cenuşă în cap şi vor da altă soluţie, vor anula propria lor hotărâre judecătorească. Alţi judecători vor da, apoi, o sentinţă de condamnare a M.Rarincă, cine dracu va mai înţelege ceva din justiţia din România. Sper ca DNA-ul, fie să-şi retragă cererea, fie ea să fie respinsă.
   Un dosar de urmărire penală, început de una din structurile procuraturi, nu ţine loc de hotărâre judecătorească. E rău că judecătorii de „drepturi şi libertăţi”, nu analizează cu atenţie solicitările venite de la DNA de arestare a unor suspecţi şi ne trezim cu situaţii de reţinere şi arestare a unor oameni nevinovaţi. Vreau să precizez că, nu toţi judecători (de altfel s-a văzut şi în cazul Rarinca), pot fi controlaţi, după cum sunt şi procurori cu verticalitate şi nu răspund la comenzi, vezi cazul Iacobescu şi mulţi alţii.
Unde se lucrează cu viaţa oamenilor, sănătate, justiţie, e bine să fim riguroşi în luarea unor decizii.
Să-l lăsăm pe Dumnezeu să dispună de soarta noastră, El fiind cel ce ne-a creat, oamenii nu e bine să se joace de-a Dumnezeu, ei trebuie să rămână oameni şi să respecte nişte norme şi legi care, au fost făcute pentru a ne călăuzi pe drumul fără obstacole.
     O informaţie de ultimă oră, C. Preda a cerut Parlamentului European, invitarea Premierului român pentru a fi audiat în cadrul PE. Pâra la Înalta Poartă funcţionează, nu ştiu peşcheşul cât a fost de mare. Ponta va fi un Brâncoveanu în variantă modernă. Se caută pe toate căile îndepărtarea lui Ponta de la guvernare, de ce, pe cine a călcat pe bătături? Să fie americanii, vest europenii, ori cei de pe Marte?

Un comentariu:

  1. Nu am văzut nici un procuror ieşind pe post şi cerându-şi scuze pentru greşeala intenţionată făcută. În loc de asta se DNA-ul face presiuni asupra judecătorilor care au achitat-o pe Rarinca Mariana, admitem cazul că acei judecători, de frică, îşi vor pune cenuşă în cap şi vor da altă soluţie, vor anula propria lor hotărâre judecătorească. Alţi judecători vor da, apoi, o sentinţă de condamnare a M.Rarincă, cine dracu va mai înţelege ceva din justiţia din România. Sper ca DNA-ul, fie să-şi retragă cererea, fie ea să fie respinsă.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...