miercuri, 17 iunie 2015

Discursul unui parlamentar dornic de pensie suplimentară


                              
                Dragi colegi parlamentari,
     "Astăzi 16 iunie 2015, zi ce va scrie istorie în parlamentarismul românesc, declar că, prin votarea acestui proiect de  lege, ne vom lua Parlamentul înapoi. Nu trebuie să ne ruşinăm a vota o lege prin care ne vom rotunji veniturile la pensie, nu trebuie să roşim că vom luat până la 5 pensii medii în plus la pensia de drept fiecare parlamentar. Noi suntem cei ce asudăm 4 zile pe săptămnă timp de 6 luni dintr-un an, sigur, unii Gică Contra vor zice că e puţin, poate că este, dar aici trebuie adăugat şi stresul. Noi suportăm înjurăturile electoratului, în capul nostru se răstoarnă zoaiele societăţii nemulţumite.
                                Dragi tovarăşi,
     Nu trebuie să râdeţi, noi suntem tovarăşi în ale suferinţei, a venit vremea să trăim cinstit, voi vedeţi ce se întâmplă cu cei care au mai pus ceva ilicit la venitul lor? Ei bine tovarăşi, a venit vremea să trăim din munca noastră, din pensia noastră, de aceea vă propun să votaţi prezentul proiect de lege. Dacă voi guvernanţii nu ne daţi, ne vom lua singuri, ne vom face noi salarii şi pensii cât cuprinde, electoratul va cârâi, va mârâii, dar până la urmă o va înghiţii. O va înghiţii si pe asta, cum a mai înghiţit şi altele. Îmi curgeau balele, când am votat salariile procurorilor, judecătorilor şi a altor categorii sociale. Trebuie să punem lucrurile pe făgaşul normal, nu mai fur, dar îmi iau cu acte, nu e de colea domnilor ca, pe lângă pensia ce îmi va reveni de la asigurările sociale şi care va fi în cuantul de 25-3000 de lei să mai am şi o pensie de 4000 de lei suplimentară, astfel că un venit de 7-8000 de lei pe lună e bunicel. Nu trebuie să ne fie ruşine să avem pensii, unii ar putea spune că sunt nesimţite, nu contează ce spun ei, important este să ne fie nouă bine. Mă uitam la un tovarăş de-al nostru, liberal, nu vrea să fie adoptată această lege, sigur că nu vrea, penru că el mai are până la pensie şi se gândeşte că este timp pentru adoptarea ei, dar eu, dar noi care, suntem în prag de pensionare, ce facem? Aşteptăm încă 10 ani, nu domnilor colegi, acum e momentul să scriem istorie, acum e momentul să demonstrăm opiniei publice că putem trăi fără să furăm, că putem fi oameni cinstiţi, dacă avem venituri ceva mai mult decât decente.
Viaţa îmi va da dreptate, dealtfel ştiu, că voi toţi care sunteţi în această sală, gândiţi ca mine, numai că din teama faţă de şefi voştri de partid vă veţi opune votării acestei legi. Nu contează, oricum legea va trece, iar dacă va trece, ne vom vota şi indemnizaţii duble. Adică pentru copii am putut dubla alocaţiile, iar pentru noi, pentru familiile noastre, nu putem duce câteva mii de lei în plus pentru a întregi veniturile noastre. Putem domnilor, mai ales dacă ,suntem uniţi.
      Trăiască lupta pentru pace! Asta era pe vremea comuniştilor, dar merge şi acum”.Ăsta a fost discursul din Parlament al unui parlamentar, nu contează partidul, toţi gândeau la fel.
Aş putea spune ca într-o şedinţă de partid, am ascultat cu toţii...etc.,etc., o frază mi-a atras atenţia, ne luăm Parlamentul înapoi. Ce dracu se întâmplă cu noi? Unii îşi iau Ţara înapoi, alţii îşi iau Parlamentul înapoi. Băi, dar noi, noi ăştia de rând, noi ce luăm, a, noi o luăm, o luăm ca de fiecare dată... Mă bucur pentru parlamentari, s-au aşezat la casa lor, au Parlamentul lor, au pensia lor, îndemnizaţia lor, un singur lucru nu au, motivul pentru care sunt în Parlament. Asta au uitat, cine ia trimis acolo şi mai ales pentru ce. Când este vorba de legi, ba sunt în vacanţă, ba nu îi lasă opoziţia să facă ce legi trebuie, ori cine ştie ce ambasadă, le bate obrazul că vezi Doamne, încalcă principiile de drept.
600 de parlamentari, prea mulţi pentru o Ţară aşa de săracă, noroc că ia mai rărit DNA-ul.
       Cred că Ţara ar merge la fel şi dacă ar fi 300 şi dacă ar fi 30, nu numărul contează, ci interesul de a munci cu adevărat pentru cei care au votat pentru ei. Trei sferturi dintre senatori şi deputaţi nu au luat vreodată cuvântul în Parlament, nu au făcut un proiect de lege, nu au făcut interpelări, ori declaraţii politice, dacă îi întreb care este rostul lor în Parlament, habar nu au să răspundă. Sunt cuminţi precum elevii ce nu au învăţat lecţia şi caută să nu fie văzuţi şi ascultaţi de profesor.
Mă întreb şi îi întreb, pentru ce dracu vor 4000 de lei în plus la pensie dacă tot nu au făcut nimic în Parlament? Ţara noastră trebuie numai să plătească nemunca? Cred că a venit timpul să fie toată lumea plătită, pentru munca depusă. Chiar şi parlamentarii pot fi normaţi.
Mulţumesc justiţiarul.ro

Un comentariu:

  1. "Astăzi 16 iunie 2015, zi ce va scrie istorie în parlamentarismul românesc, declar că, prin votarea acestui proiect de lege, ne vom lua Parlamentul înapoi. Nu trebuie să ne ruşinăm a vota o lege prin care ne vom rotunji veniturile la pensie, nu trebuie să roşim că vom luat până la 5 pensii medii în plus la pensia de drept fiecare parlamentar. Noi suntem cei ce asudăm 4 zile pe săptămnă timp de 6 luni dintr-un an, sigur, unii Gică Contra vor zice că e puţin, poate că este, dar aici trebuie adăugat şi stresul. Noi suportăm înjurăturile electoratului, în capul nostru se răstoarnă zoaiele societăţii nemulţumite.
    Dragi tovarăşi,

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...