luni, 29 iunie 2015

Eu, Gabriel Oprea, sunt trădător de meserie.

       „De principiu, l-am susţinut pe T. Băsescu, la fel fac acum cu Iohannis”, spune generalul izmenar G. Oprea, care va vota împreună cu UNPR, pentru numirea lui MRU la SIE.
„Trădare să fie, dar să o ştim şi noi”, spunea unul din personajele lui Caragiale. Din principiu, d-le Oprea, ar trebui să vorbeşti aceiaşi limbă cu cei din coaliţia de guvernare, cu atât mai mult cu cât eşti şi Prim Ministru interimar. Sunt deacord să susţii ideile preşedintelui pe teme de apărare, mai ales că DVS. sunteţi ditamai generalul cu 4 stele (în rezervă), dar nu trebuie susţinut necondiţionat, când este vorba de numirea unor oameni în funcţii cheie. Corectă a fost susţinerea pentru alocarea a 2% din PIB armatei, dar când e vorba de numirea unui om ca Mihai Răzvan Ungureanu (MRU), ar trebui să votaţi precum ceilalţi din alianţă, altfel veţi fi considerat, pe bună dreptate, un trădător. După momentul în care UNPR va vota alături de PNL, pentru numirea lui MRU la şefia SIE, coaliţia de guvernare trebuie să-l ejecteze pe Oprea cu UNPR cu tot, din coaliţie, iar dacă guvernul nu va mai avea majoritate parlamentară să demisioneze. Cine a trădat odată, o va mai face, UNPR-ul, nu are forţă pentru a participa singur la alegeri, de aceea va căuta să găsească o gazdă pentru a se lipi de ea, ca apoi să fie cărată în Parlament.
      În ce priveşte PSD-ul şi hotărârea luată în ultimul moment, de a nu participa la şedinţă, o consider greşită. Parlamentarii sunt mandataţi de popor să meargă în Parlament şi să dezbată toate problemele ivite, iar apoi să voteze în funcţie de convingeri, sau în funcţie de hotărârile luate în cadrul partidului. Din acest motiv consider că şi la votul moţiunii de cenzură s-a greşit atunci când parlamentarii PSD nu au votat. Domnilor parlamentari PSD şi ceilalţi de la celelalte partide, bătălia politică este în sălile Parlamentului şi nu pe treptele de la intrarea în Parlament, pe holurile, ori toaletele acestuia. Mergeţi în sală, participaţi la discuţii, spuneţi-vă părerea, apoi votaţi, aşa veţi putea observa dacă sunt toţi parlamentarii PSD, loiali soldaţi ai partidului, nu vă temeţi de trădare, un buboi apărut, nu-l bandajaţi, extirpaţi-l, altfel infecţia se extinde.
        Despre MRU, nu voi scrie prea mult, s-a scris deja mai mult decât era nevoie, voi puncta numai câteva probleme ale lui.
Fundaţia Gojdu, nu a răspuns pentru ea, Tezaurul din Rusia, conform spuselor marelui D. Prunariu, ar fi dat ordin, ca Ministru de Externe, să nu mai abordeze subiectul cu partea rusă, neinformarea Primului Ministru Tăriceanu cu privire la luarea unor ostateci români în Irak, l-a informat numai pe T.Băsescu, în cele 78 de zile de guvernare a avut rezultate foarte proaste, reuşind, totuşi, să fie românul cu cea mai mare cantitate de vită kobe consumată şi cea mai mare cantitate de unguent.
Nu contează ce a făcut MRU, el va fi votat de PNL şi alţi sateliţi pentru că ăsta e ordinul transmis de K.W.Iohannis, ordin pe care şi bietul Iohannis l-a primit, de la cei care conduc destinele României.
De aceea era cu atât mai necesar că PSD-ul să participe la dezbateri şi la vot, pentru a transmite un semnal clar celor care conduc din umbră România. Mă tem că prin lipsa de la vot a celui mai mare partid din Parlament (şi din Ţară), mesajul transmis va fi unul de slugărnicie şi abandon al României în ghearele celor din spatele facebook-ului.
        Sper ca în ultimul moment, parlmentarii PSD să se prezinte-n plen şi să participe atât la discuţii cât şi la vot, iar UNPR-ul, de va vota împotriva hotărârii luate de coaliţia de guvernare, să fie scos de la guvernare, iar de nu vor mai avea majoritatea să demisioneze. Nu poţi dormi în acelaşi pat cu un trădător.

2 comentarii:

  1. Domnilor parlamentari PSD şi ceilalţi de la celelalte partide, bătălia politică este în sălile Parlamentului şi nu pe treptele de la intrarea în Parlament, pe holurile, ori toaletele acestuia. Mergeţi în sală, participaţi la discuţii, spuneţi-vă părerea, apoi votaţi, aşa veţi putea observa dacă sunt toţi parlamentarii PSD, loiali soldaţi ai partidului, nu vă temeţi de trădare, un buboi apărut, nu-l bandajaţi, extirpaţi-l, altfel infecţia se extinde.

    RăspundețiȘtergere
  2. Principala cauză a conflictelor politice românești MIȘCAREA FINANCIARĂ GLOBALĂ ÎN ACTUALITATE - http://icepaliga.blogspot.ro/2015/06/miscarea-financiara-globala-in.html

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...