joi, 25 iunie 2015

În 25 de ani România a pierdut peste 1500 de miliarde de dolari, reprezentând active ale statului (fabrici,uzine, combinate siderurgice, etc.) Cine anchetează această megafraudă?

    
DNA-ul ne plimbă prin faţa ochilor, nişte posibili infractori care, au furat nişte multe milioane de euro. Toate bune şi frumoase, numai că, nu am auzit de nişte sechestre asiguratori, puse pe averile acestor posibili infractori. Stăm cu ochii căscaţi în televizoare, aşteptând să auzim ce s-a mai întâmplat cu Udrea Elena, mai este în arest la domiciliu, ori a plecat la băi cu unu T.Băsescu? Din când, în când, mai apare în prim plan Alina Bica, totuşi, în ultimul timp toţi sunt eclipsaţi de Victor Ponta. Acesta plecat la turci să se opereze, a lăsat guvernul pe mâna unui interimar. De aici au plecat sute de speculaţii, unele mai hazardate decât altele.Multă sănătate domn Ponta, te aştept să revii, mulţi spun că ai fugit, eu nu cred asta, drept dovadă sunt gata să spun :”bine ai revenit!”
     Despre altceva vreau să scriu, despre miile de miliarde de dolari (după unele surse peste 1600 de miliarde de dolari), care au fost pierduţi de statul român în 25 de ani. Este vorba de activele statului formate din fabrici, uzine, combinate siderurgice etc. Suma aceasta este mai mare decât pierderile suferite de România în cele două războaie mondiale, la care mai putem adăuga şi tezaurul trimis cadou ruşilor, de către factori politici iresponsabili.
Şi despre aceste lucruri aş dori să se facă anchete. De fapt astea sunt cele mai importante fapte ce trebuie cu celeritate anchetate. Infracţiunile comise de Udrea, Sandu, Bica, Cocoş etc. sunt efectele distrugerii economiei româneşti. Cauza adevărată a instaurării corupţiei la nivel înalt se află, în felul în care a fost gestionat furtul activelor din economia românească. Descoperind modul în care au fost devalizate uzinele, combinatele, fabricile etc., vom vedea şi ascensiunea spre vârful conducerii statului, a corupţiei şi apoi a stabilirii ei ca politică de stat.
    
  Rezolvarea acestui deziderat ar însemna începerea asanării vieţii politice din România. Plecarea de la baza corupţiei spre vârful ei cu ancheta, va putea conduce la găsirea unor soluţii de eradicare a corupţiei. Ciupirea dintre posibilii infractori, pe sărite, nu va rezolva problema corupţiei în România. Nu există soluţii miraculoase, ci numai o muncă temeinică a organelor de anchetă penală. Va fi greu să se procedeze aşa cum menţionez eu aici, asta ar presupune ca anchetele să producă un seism puternic pe scara socială şi politică şi nu cred că se va dori acest lucru. Poate este nevoie să se facă ancheta începând cu primii ani de după revoluţie, dacă vrem să avem o societate vindecată de boala corupţiei. Asta presupune un volum mare de muncă, o dorinţă puternică de aflarea adevărului, de a afla, cum s-a distrus tot ce a fost construit pe vremea comuniştilor şi mai ales, ce s-a făcut cu banii proveniţi din lichidarea industriei româneşti.
Trebuie să oprim circul de la televiziuni şi să se pornească într-o cruciadă adevărată împotriva hoţiei şi corupţiei din Ţară, cu precădere, a corupţiei din faza embrională, pentru a se putea merge pe urmele ei, până în aceste zile când corupţia a ajuns politică de stat. Nu va fi uşoară munca de investigare a începerii fenomenului de corupţie şi a urmării dezvoltării lui, va fi o muncă periculoasă, va fi o anchetă care va avea printre protagonişti prim miniştrii, miniştri, şefi de stat, agenţi ai serviciilor secrete, înalţi funcţionari ai statului, poliţişti, procurori, judecători, politicieni. Aceştia nu se vor lăsa uşor înfrânţi, doborâţi de tăvălugul legii, vor lupta cu arme necinstite, vor pune în acţiune maşina infernală a coruperii, greu va fi oamenilor legi să reziste unor asemenea atacuri. Vor fi unii care vor ceda, dar, îmi place să cred că în final, legea va învinge.
     O societate coruptă este o societate bolnavă, nu putem clădi ceva durabil, dacă nu avem instituţii curate, necompromise. Procurorii, poliţiştii, judecătorii, au în faţă o mare provocare, aceea de a aşeza România pe altă fundaţie, pe o temelie în care corupţia şi hoţia, la nivel guvernamental şi instituţional, au fost eradicate.
Organele de anchetă, nu trebuie să fie instrumente în mâna factorilor politici, trebuie să vegheze la respectarea legilor şi legalităţii în stat. Împlicarea politicului în actul de justiţie şi nesancţionat de acesta, duce la pervertirea societăţii. Justiţia, în ansamblul ei, trebuie să fie egală cu legea, nu trebuie să fie nici deasupra ei, dar nici mai jos de ea. Ochiul vigilent al organelor de cercetare penală trebuie, să sancţioneze, orice derapaj de la respectarea legii. Anchetele la ordin politic trebuie să înceteze. Toţi cei ce vor fi arestaţi şi condamnaţi să fie în baza unor anchete minuţioase şi bine documentate, de aşa fel încât să numai existe dubii asupra sentinţei. Cazuri, precum Rarinca, Ţundrea şi mulţi alţii, să numai existe. Greşelile sunt inerente, dar ele să fie cu adevărat erori şi nu intenţii, vezi cazul Rarinca, iar procentul acestor erori, să fie infim, în raport cu numărul de dosare soluţionate.Sper să apuc acele zile când, Procuratura, Poliţia şi Instanţele de judecată vor fi cu adevărat în slujba legii.

2 comentarii:

  1. Poate este nevoie să se facă ancheta începând cu primii ani de după revoluţie, dacă vrem să avem o societate vindecată de boala corupţiei. Asta presupune un volum mare de muncă, o dorinţă puternică de aflarea adevărului, de a afla, cum s-a distrus tot ce a fost construit pe vremea comuniştilor şi mai ales, ce s-a făcut cu banii proveniţi din lichidarea industriei româneşti.
    Trebuie să oprim circul de la televiziuni şi să se pornească într-o cruciadă adevărată împotriva hoţiei şi corupţiei din Ţară, cu precădere, a corupţiei din faza embrională, pentru a se putea merge pe urmele ei, până în aceste zile când corupţia a ajuns politică de stat. Nu va

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum dracu putem sa pornim cruciada impotriva cotuptiei ,si circul de la televiziuni cand nu avem un parlament responsabil ,in special ma refer la pregatire ,educatie si in primul rand cinste si corectitudine....majoritatea parlamentarilor au candidat ptr. avantaje prin mijloace nu prea ortodoxe...Privind canalele tv . ''canta''dupa incasari grase

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...