miercuri, 3 iunie 2015

Scrisoarea unui ţăran fără facebook către K.W.Iohannis

 
Am primit de curând o scrisoare de la un cetăţean, care mă ruga să o public pe blogul meu, sperând că ,astfel va putea lua legătura cu Preşedintele său, Klaus Werner Iohannis. I-am promis că voi posta scrisoarea pe blog, dar nu ştiu în ce mod domnul Preşedinte va fi încunoştinţat de existenţa ei. Redau mai jos scrisoarea cu pricina, încerc să nu schimb nimic din ea :
                          Excelenţă,
Mă numesc, nu are importanţă numele meu, sunt eu, Cetăţeanul. Stau cu ochii în televizor aşteptându-vă să veniţi cu acele măsuri promise în timpul campaniei. Am văzut că aţi făcut primul pas, apoi încă un pas, fără să ne spuneţi nimic. Într-o seară, aflându-mă eu în cârciumă să beau şi ultimii 10 lei din pensie, mă inrterpelează, aşa se spune prin Parlament, un cetăţean care se insinuiează în sufletul meu şi  îmi spune că, Preşedintele a „postat” pe „fisbuc”. Ne ştiind prea multe despre ce vorbea cumătrul, am alergat acasă să o întreb pe nepoţica de 10 ani, ce este cu fisbucul. Micuţa încercă să-mi explice, dar cum eu mă uitam cam tâmp la ea,  înţelege că nu are şanse cu mine şi mă lasă în plata Domnului.
Supărat, că nu pot afla ce ne scrie domn Preşedinte pe fisbuc şi rămânând eu neinformat, m-am pus să scriu prezenta scrisoare.
     Domnule Preşedinte, vorbiţi şi cu noi ăştia fără fisbuc, este adevărat că nu suntem din diaspora, poate nici nu v-am votat, nu contează, conform Constituţiei sunteţi Preşedintele tuturor românilor. În această situaţie mă consider pus în minoritate şi discriminat de modul dvs. de comunicare. În condiţiile în care nu reveniţi la o comunicare cu tot poporul prin mijloacele media, aşa să pot şti şi eu ce vreţi pentru Ţară şi pentru noi, îmi rezerv dreptul să fac plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD)
Am ghinionul de a trăi într-o Ţară în care se vorbeşte de separaţia puterilor în stat, iar eu nu înţeleg cum vine asta, de aceea am să vă redau ce înţeleg eu, iar dvs. prin media să îmi daţi răspunsul, vă rog, nu pe fisbuc, că eu nu am. Dacă un parlamentar zice ceva, despre o măsură luată de un procuror, ori despre o hotărâre judecătorească, înseamnă că se amestecă în treburile justiţiei, mi se pare corect, atât Parlamentul cât şi Justiţia sunt puteri separate şi independente una de cealaltă. Dacă guvernul, ori Preşedintele zice ceva de procuratură şi justiţie înseamnă că se amestecă în treburile lor, iar mi se pare corect, guvernul şi preşedinţia fiind cea de-a treia putere în stat la fel de independentă. Pe acelaşi principiu Parlamentul nu se poate amesteca în treburile guvernului şi Preşedinţiei. Toate bune, numai că, hotărârile Parlamentului sunt comentate şi desfiinţate atât de procurori cât şi de Preşedintele ales, adică dvs. Excelenţă. Asta nu înţeleg eu, cum dracu într-o direcţie se poate şi în alta nu. Vă rog să observaţi domnule Preşedinte, dacă nu puteţi dvs., din motive scriitoriceşti, puneţi un consilier să observe că, Parlamentul a ajuns un fel de scuipătoare în care, dvs. ca Preşedinte, Kovesi ca Procuror şef DNA şi alţi neaveniţi scuipaţi ori de câte ori vreţi. Parlamentul prin hotărârile cele adoptă exprimă o voinţă a aleşilor neamului. Aceşti oameni, buni, răi, sunt trimişi de noi în Parlament, că îşi fac treaba bine, ori mai puţin bine, îi vom analiza şi eventual nu vor mai fi votaţi. Un singur lucru cred că trebuie spus, votul parlamentarilor nu trebuie să fie sub presiunea organelor de anchetă.
Consider că un parlamentar poate fi anchetat, trimis în judecată şi condamnat chiar dacă este membru în Parlament. Chestiunea cu obstrucţionarea justiţiei, este pentru proşti. Atâta timp cât se procedează sub egida legii, nimeni nu poate contesta votul, iar cel care o face, încalcă principiul separaţiei puterilor în stat.
     Dacă nu vreţi să mai lucraţi cu acest Parlament, faceţi-vă altul pe fisbuc, că altceva nu puteţi face. Ştiţi ceva Excelenţă, scrieţi cărţi, oricum de vorbit nu vorbiţi şi sincer să fiu am început să-mi placă cum tăceţi, tăceţi aşa de inteligent, că mă şi întreb, cum de nu aţi scris şi cea de-a treia carte până acum? Numai postaţi pe fisbuc, că spun ăştia că scrieţi prostii, eu nu-i cred, dar nu ştiu nici ce scrieţi. Încă ceva domn Preşedinte, cu asta închei, mergeţi la un chirurg să vă scoată morcovu' din...poate veţi fi mai elastic puţin, acum prea sunteţi greoi şi rigid. Încercaţi!
Acest articol este un pamflet

         Mulţumesc pentru poză sareinochi.com

6 comentarii:

  1. Excelenţă,
    Mă numesc, nu are importanţă numele meu, sunt eu, Cetăţeanul. Stau cu ochii în televizor aşteptându-vă să veniţi cu acele măsuri promise în timpul campaniei. Am văzut că aţi făcut primul pas, apoi încă un pas, fără să ne spuneţi nimic. Într-o seară, aflându-mă eu în cârciumă să beau şi ultimii 10 lei din pensie, mă inrterpelează, aşa se spune prin Parlament, un cetăţean care se insinuiează în sufletul meu şi îmi spune că, Preşedintele a „postat” pe „fisbuc”. Ne ştiind prea multe despre ce vorbea cumătrul, am alergat acasă să o întreb pe nepoţica de 10 ani, ce este cu fisbucul. Micuţa încearcă să-mi explice, dar cum eu mă uitam cam tâmp la ea, înţelege că nu are şanse cu mine şi mă lasă în plata Domnului.
    Supărat, că nu pot afla ce ne scrie domn Preşedinte pe fisbuc şi rămânând eu neinformat, m-am pus să scriu prezenta scrisoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. buna scrisoarea !!! felicitari celui care a compuso si in asentimentul meu !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. POATE O SA DISCUTAM DESPRE EA LA RADIO. SUNATI-MA LA 0771742398

    RăspundețiȘtergere
  4. Johannis este un Basescu mai putin guraliv....Daca tot se dezgroapa mortii, de ce nu incepe o ancheta si cu cele 6 case ale lui Johannis? Cum a ajuns in posesia lor si din ce bani. Apoi sa se verifice treaba cu acele autoturisme pe care le-a primit cadou. Pentru ce i s-au dat? Nu cred ca pentru frumusete.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...