marți, 9 iunie 2015

Soarta lui Ponta se decide astăzi în Camera Deputaţilor

     Astăzi Camera Deputaţilor este chemată să aprobe urmărirea penală în cazul Ponta. Foarte bine! Dacă vor spune nu, cererii DNA, deputaţii vor în călca vreo lege? Nu, este dreptul lor. Dacă vor spune da, în sensul că dau undă verde cererii DNA, de anchetare a lui Ponta, vor încălca vreo lege? Nu, nu vor încălca nici o lege. Perfect, în acest caz, deputaţii pot lua orice măsură consideră a fi bună. Indiferent de măsura luată de deputaţi, poate fi aceasta contestată de vreo instituţie a statului, inclusiv de DNA? Nu, nu poate fi contestatată, parlamentarii, buni, răi sunt trimişi în Parlament prin vot democratic, ei exprimă voinţa populară.
Acuzaţia de conflict de interese pentru care este acuzat Victor Ponta, Primul Ministru al României, este trasă de păr. Miniştrii unui cabinet guvernamental sunt aleşi de candidatul la funcţia de Prim Ministru, în funcţie de abilităţile profesionale şi de încrederea ce o poate avea în viitorul ministru în sensul că va urmării să ducă la îndeplinire sarcinile trasate de Premier prin actul de guvernare. Orice rateu al viitorului ministru va fi încasat de şeful guvernului. Cred că Ponta trebuie cercetat pentru conflict de interese şi în cazul celorlalţi miniştrii, criteriile de alegere a lor fiind aceleaşi ca în cazul Şova. Iar pentru a avea de lucru, DNA ar trebui să ancheteze toţii prim miniştrii din dec '89 şi până astăzi. Sigur că televiziunile alimentează aceste conflicte, unele sunt pro V. Ponta, altele din contră anti V. Ponta. Pentru retingul televiziunilor este bine să sară sânge pe pereţi, să cadă guvernul, odată, de două ori, de trei ori, adjudecat, avem alegeri anticipate. Cotele de piaţă ale clipurilor publicitare vor creşte, iar mogulii vor prospera.
     DNA-ul, acest erou al luptei împotriva corupţie, va plânge, se va jeli, că nu pot face cercetări, nu poate opri hoţia în România din cauza Parlamentului care, se pune de-a curmezişul actului de justiţie. Aproape aş putea crede aceste lamentări, dacă prin faţa ochilor nu mi-ar trece zeci de dosare cu nume grele din politica românească care au zăcut în sertarele DNA ani de zile până ce au fost scoase la lumină, alte dosare şi acum zac în întuneric.
Să luăm cazul Ponta. Acesta este acuzat de conflict de interese, fapta s-a petrecut în 2012, noi suntem în 2015. Timp de 3 ani, de ce nu a zis nimeni nimic? Cum de a apărut acest dosar tocmai acum când liberalii depun moţiunea de cenzură? Curios este că ,s-a inflamat din nou facebook-ul, nu pot crede că oamenii normali la cap, pot lupta împotriva celor care le-au ieftenit carnea şi pâinea şi lăuda pe cei care le-au tăiat din salarii. Dacă acceptăm acest lucru ca normal, atunci ne întrebăm cine este în spatele facebook-ului. Este clar că dosarul lui Ponta are rolul de a dărâma guvernul, ordinele transmise de Preşedinte şi serviciile secrete către DNA, sunt clare, pleacă guvernul Ponta, instalăm guvern liberal. Păpuşarii de peste gârlă şi-au dat OK-ul pentru acest lucru, păpuşile s-au pus pe treabă, DNA-ul execută. Numai că este foarte probabil ca această manevră să nu le iasă.
   Liberalii anunţă formarea unui lanţ uman în jurul Parlamentului menit să intimideze votanţii anti moţiune. Ce se va întâmpla dacă şi PSD-ul va face un lanţ uman în jurul Parlamentului. Presiunea străzii pe deciziile politice nu este o rezolvare. Sunt deacord cu manifestaţiile de protest atunci când avem probleme de ordin administrativ şi de decizii politice împotriva libertăţiilor cetăţeanului şi a integrităţii sale. Altfel riscăm să avem un lanţ uman cu carte e muncă continuu în jurul Parlamentului. Nefericită a fost decizia Procurorului de caz de a-l cita pe Primul Ministru la DNA în ziua când opoziţia depunea Moţiunea de Cenzură împotriva guvernului. A merge cap la cap cererea DNA prin care este solicitată Camerei Deputaţilor ridicarea „imunităţii” deputatului V.Ponta, pentru a fi cercetat penal şi moţiunea de cenzură, este o îngerinţă a procuraturii în actul politic. DNA-ul ştia de la început că, nu va primi dezlegare de la Camera Deputaţilor pentru ca Ponta să fie cercetat penal. Cererea a fost făcută pentru a tulbura apele, pentru a incita masele împotriva guvernului şi a lui Ponta personal, pentru a da apă la moară celor doi copreşedinţi, spălaţi cu Ariel, ai noului PNL.
Doamne apără şi păzeşte! Am ajuns să-l văd pe Blaga, Vasile, nu Lucian, cerând demisia unui lider de partid, pe motiv de corupţie, bre nea Vasile, zi bre mersi, că nu-ţi veni rândul la anchetare, că fie vorba între noi, la bubele pe care le ai ,nu te face bine toate unguentele lui MRU.
Chiar şi silfida Alinuţa ştie că nu este atât de curată, da vorba lui nenea Iancu :” ...luptă, luptă şi dă-i şi luptă...”.
    Ştiu care va fi soluţia Camerei Deputaţilor în ce priveşte cazul Ponta, va fi una de neîncuvinţare a cercetării penale. Poate în viitor DNA-ul îşi va alege mai bine momentul unui atac.
Indiferent care va fi soluţia Camerei, ea trebuie respectată, respectul faţă de soluţia dată, înseamnă respect faţă de statul de drept, altfel, închidem Parlamentul şi aşteptăm ca Ţara să fie condusă de DNA, SRI, etc. şi o transformăm într-un stat de drepţi.
   Nu iau apărarea posibililor infractori, toţi, indiferent de culoarea politică, dacă au greşit trebuie să meargă unde le este locul, dar nici nu vreau ca deciziile Parlamentului să fie luate sub presiunea procurorilor.

Un comentariu:

  1. DNA-ul ştia de la început că, nu va primi dezlegare de la Camera Deputaţilor pentru ca Ponta să fie cercetat penal. Cererea a fost făcută pentru a tulbura apele, pentru a incita masele împotriva guvernului şi a lui Ponta personal, pentru a da apă la moară celor doi copreşedinţi, spălaţi cu Ariel, ai noului PNL.
    Doamne apără şi păzeşte! Am ajuns să-l văd pe Blaga, Vasile, nu Lucian, cerând demisia unui lider de partid, pe motiv de corupţie, bre nea Vasile, zi bre mersi, că nu-ţi veni rândul la anchetare, că fie vorba între noi, la bubele pe care le ai ,nu te face bine toate unguentele lui MRU.
    Chiar şi silfida Alinuţa ştie că nu este atât de curată, da vorba lui nenea Iancu :” ...luptă, luptă şi dă-i şi luptă...”.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...