marți, 28 iulie 2015

În România curge lapte şi miere, iar câinii umblă cu covrigi în coadă.

       A început să mă îngrijoreze dărnicia actualului guvern, parcă am fi într-o Ţară în care curge lapte şi miere. Creşterea asta economică, nu ştiu cât este de rezistentă în timp, industria nu văd să se dezvolte, agricultura nici atât, băncile, ce bruma industrie mai avem, transportul gazelor în casele noastre, transportul curentului la beneficiari; exploatările petroliere, a gazului metan, a altor minerale, sunt făcute de firme străine. Telefonia, semnalul TV, toate sunt firme străine. Creşterea economică din ce provine, din comerţ? Comerţul aparţine şi el, tot unor firme străine. Atunci de unde sunt banii care vin la buget în plus, şi pentru care guvernanţii bagă mâna în foc că vor fi şi la anu' şi la anu' şi la mulţi ani.
Să nu uităm că a mai fost o creştere economică în 2008, după care a venit potopul şi grecii au avut creştere economică şi acum sunt în colaps. Eu nu spun că aşa se va întâmpla şi la noi, dar parcă prea se aruncă cu banii într-o veselie. Zice guvernul : „am vrea să mărim cu ceva alocaţiile pentru copii (astea şi dacă le-ar fi triplat nu era prea mult), opoziţia sare în sus :” să le dublăm” şi dublate au fost. Apoi prin legea Codului Fiscal guvernul a vrut să micşoreze TVA-ul la 20%, opoziţia nu, la 19 %, foarte bine, zic eu, un simplu pensionar, dar v-aţi gândit bine?A zis unul să se mărească salariile funcţionarilor, se vor mări, se aşteaptă legea, apoi altul , persoană importantă, a zis să se mărească de 2.5 ori salariile Înalţilor Demnitari şi s-au mărit.
      Sunt fericit, păi cum să nu fiu, când văd că Preşedintele are un salariu de 14 ori mai mare decât pensia mea, asta da echitate. Păi domle, ăsta şi produce bunăstare Ţării. Numai în 7 luni de când este la Cotroceni, a pus 10 postări pe facebook, apoi a avut câteva vacanţe în staţiuni de vis, plus câteva vizite de curtoazie. Bonus la toate acestea a avut-o şi pe Prima Doamnă, e drept, că Doamna, din dorinţa de a nu cheltui prea mulţi bani publici, îşi face rochiile fără mâneci şi ceva mai lungi decât ale Cruduţei. A reuşit de altfel să cheltuie toţi banii alocaţi pentru deplasări în străinătate, nu-i bai, a dat guvernul alţi bani, numai să aibă sasul-român banii să se plimbe. Aşa ne trebuie, neamţ am vrut, neamţ avem. A mai venit unul cu un geamantan şi-un nume de Hohenzollern, şi a preluat un sfert din bogăţiile Ţării.
       Era tare supărat Premierul când a văzut că i-a luat-o Oprea înainte cu Ordonanţa, din acest motiv a zis că se aplică  la calendele greceşti. Numai că, bietul Ponta, este şi el soţ, are şi el soacră ca tot omul, când a venit acasă de la serviciu, aceste Doamne au început să-l apostrofeze : „ce mă, îţi stătea rău cu încă 100 de milioane (bani vechi), în buzunare, vezi bine că îţi trebuie pentru avocaţi, ce te-ai apucat să faci pe grozavul, în loc să zici mersi că a făcut altul mărirea pentru tine, tu te-ai făcut zmeu. Să faci bine să aplici ordonanţa, ai înţeles?”. Bietul soţ şi ginere, a tăcut, a rumegat, apoi a revenit la gânduri mai bune, faţă de propriile buzunare. Aşa că ,în urma rectificării de buget, au fost alocaţi banii necesari pentru ca salariile celor 48 de Înalţi Demnitari, să fie mărite de la 1 august.
      La o televiziune, o moderatoare îl întreabă pe Liviu Pop: „ v-aţi făcut socoteala, câţi bani veţi încasa mai mult în august?”. Mustăcind, Pop răspunde evaziv : „ nu prea, dar sunt sigur că oamenii simpli vor înţelege că era nevoie de această mărire”.
Pentru a vedea care este poziţia oamenilor simpli, am făcut un sondaj printre babele, ce moţăiau la umbra salciei de la poarta mea. Întrebarea pe care am adresat-o, a fost următoarea : „sunteţi bucuroase că Iohannis şi Ponta au salarii cât luaţi voi toţi pensionari de pe strada asta pensie ?”. „Sunt mulţumită, zice o babă care mai are doi dinţi în gură, aşa poate îşi lungeşte şi nevastă-sa rochiile şi le pune şi mâneci”. „Şi eu sunt mulţumită, sare altă cu gura, lasă fă să aibă bani mulţi, că de, ei sunt domni mari, cum vrei să se uite cu sictir la tine, dacă nu au buzunarele doldora.” „ Ia zi Floare, tu eşti fericită?”, o întreb pe una care îşi certa nepotul. „Păi ce să zic, e greu să fi domn mare, chiar dacă nu are copii, tot are cheltuieli, păi nu vezi că vine dintr-o parte, pleacă în alta şi numai cu soţia. Păi toate astea se fac cu bani mulţi, aşa că, a picat bine mărirea”.
    Avea dreptate Liviu Pop, se cunoaşte domle că are legătură cu masele, poporul e fericit, când stăpânii mănâncă, măcar ei să fie fericiţi.

3 comentarii:

  1. Sunt fericit, păi cum să nu fiu, când văd că Preşedintele are un salariu de 14 ori mai mare decât pensia mea, asta da echitate. Păi domle, ăsta şi produce bunăstare Ţării. Numai în 7 luni de când este la Cotroceni, a pus 10 postări pe facebook, apoi a avut câteva vacanţe în staţiuni de vis, plus câteva vizite de curtoazie. Bonus la toate acestea a avut-o şi pe Prima Doamnă, e drept, că Doamna, din dorinţa de a nu cheltui prea mulţi bani publici, îşi face rochiile fără mâneci şi ceva mai lungi decât ale Cruduţei. A reuşit de a

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Carstea , va admir pentru comentariile corecte pe care le faceti.Pacat ca o parte din romanii nostri se fac ca nu vad si accepta toate abuzurile posibile.in ideea ca astfel ei sunt de dreapta si nu mai vor comunism.Cred ca nimeni nu mai vrea comunism dar nici ce se petrece acum nu e bine.Vrem o societate bazata pe LEGE care sa se aplice fara discriminari,pentru toate categoriile de cetateni.

    RăspundețiȘtergere
  3. Corect comentariul d-nă Anişoara, mulţumesc pentru apreciere. Faptul că o parte dintre românii nu văd, e treaba lor, mai mult nu pot.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...