marți, 21 iulie 2015

Liviu Dragnea, "stai jos", nu căuta "în sus", eşti pătat.

       PSD-ul se laudă că, este cel mai mare partid de pe scena politică a Ţării. Preşedintele acestui partid Victor Ponta din cauza unor dosare penale în care are calitatea de inculpat, s-a autosuspendat pentru a nu crea probleme şi mai mari de imagine partidului. A fost nominalizată de Consiliul Naţional ca Preşedinte Interimar Rovana Plumb, urmând ca la şedinţa CExN să fie validată până la Congres. Am aflat din presă că Liviu Dragnea ar candida şi Domnia sa pentru această funcţie. Nu pun la îndoială calităţile de bun organizator ale lui Dragnea, pun la îndoială numai caracterul de om.
V.Ponta, e drept urmărit într-un dosar, dar necondamnat, s-a autosuspendat din funcţia de Preşedinte a PSD, pentru a nu prejudicia şi mai mult imaginea partidului. În această situaţie cum poate veni Dragnea cu pretenţia de a candida pentru funcţia de Preşedinte, fie şi interimară, ştiind că are o condamnare de 1 an de zile de închisoare cu suspendare? Nu discut acum dacă, a fost condamnat pe drept, ori nu, dacă a fost vinovat, ori nu, ştiu sigur că ,a fost condamnat. Din această cauză îi sugerez d-lui Dragnea să stea pe loc, să lase alte persoane să candideze.
       În plus de asta are o anumită vinovăţie în pierderea alegerilor prezidenţiale de către Victor Ponta, el fiind coordonatorul campaniei prezidenţiale a PSD.
Liviu Dragnea, cu tot regretul o spun, trebuie să stea pe dreapta, social-democraţii au destui oameni pregătiţi, gata să preia frâiele partidului.
PSD-ul trebuie să îndepărteze eticheta de partid corupt, de partid comunist, deşi e la fel de comunist ca şi celelalte partide de pe eşichierul politic, de tolerant cu penalii, de protector al corupţiei etc.
Cu un Dragnea Preşedinte, aceste etichete s-ar lipi defintiv de fruntea partidului. Când un membru de partid primeşte, cât a primit L.Dragnea, bunul simţ îl obligă să ajute acel partid, chiar cu sacrificiul de sine.
Un membru de partid care a ajuns ministru, Preşedinte de Consiliu Judeţean, Preşdinte executiv al partidului, nu se mai luptă să ajungă în primele rânduri atunci când ştie că prezenţa lui poate dăuna imaginii partidului său. Ar trebui să fie primul care să vegheze la buna imagine a PSD.
Am crezut în acest băiat, serios, muncitor, respectat, chiar am avut regrete când a fost condamnat, necrezând în vinovăţia sa. Acum, indiferent de ceea ce cred eu, el este un om condamnat, prin urmare uşor de atacat, iar odată cu el ar fi atacat partidul însuşi.
      Rămânerea în spate a lui Dragnea, un fel de eminenţă cenuşie a partidului, dă posibilitatea celor din conducere să-şi facă treaba fără a putea fi condamnaţi.
Ghiţă a plecat, Şova s-a dat la fund, Ponta s-a autosuspendat, chiar şi L.Dragnea, imediat după condamnare, s-a retras din funcţia de Preşedinte executiv al partidului, toate astea pentru a arăta voinţa liderilor social democraţi de a scăpa de eticheta de partid al corupţilor şi penalilor.
Sunt curios, cum îşi va motiva Dragnea, dorinţa de a ajunge Preşedinte interimar, ştindu-se cu un buboi aşa de mare în cap?
       Aş putea paria că, în cazul în care va candida împotriva Rovanei Plumb, va pierde, asta va fi înfrângerea cea mai dureroasă a sa. Cât va mai rămâne membru al PSD, nu va mai putea accesa la vreo funcţie în partid.
Îl sfătuiesc pe Liviu Dragnea, să se abţină de a candida pentru funcţia de Preşedinte interimar, asta ar face bine atât lui cât şi partidului.

Un comentariu:

  1. V.Ponta, e drept urmărit într-un dosar, dar necondamnat, s-a autosuspendat din funcţia de Preşedinte a PSD, pentru a nu prejudicia şi mai mult imaginea partidului. În această situaţie cum poate veni Dragnea cu pretenţia de a candida pentru funcţia de Preşedinte, fie şi interimară, ştiind că are o condamnare de 1 an de zile de închisoare cu suspendare? Nu discut acum dacă, a fost condamnat pe drept, ori nu, dacă a fost vinovat, ori nu, ştiu sigur că ,a fost condamnat. Din această cauză îi sugerez d-lui Dragnea să stea pe loc, să lase alte persoane să candideze.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...