duminică, 5 iulie 2015

Renaşterea României


   
  Toată lumea strigă :”săriţi, hoţii ne-au prădat Ţara”. Unde sunt?, întreabă un mucalit. „În toate partidele”, răspunde cel ce sesizase primul. Ce e de făcut? întreabă mucalitul. „Alegeri anticipate”, răspunde prim
Să facem alegeri anticipate, ce schimbăm? Un hoţ, cu alt hoţ. Cei ce vor să vină acum, în locul celor ce sunt acum la guvernare, au mai fost în diferite alianţe. Nu putem să ne rotim tot timpul în jurul cozii şi să strigăm şi să urlăm, să ne jelim şi să bocim, că suntem furaţi. Să punem dracu drobul de sare bine, să numai cadă, nu trebuie să-l legăm cu sfori, când îl putem mişca şi aşeza să nu se mai mişte, ori să luăm copilul dacă nu suntem în stare să echilibrăm drobul de sare.
Ne-am învăţat să bandajăm buboiul, nu trebuie bandajat, aşa va săpa, se va extinde, trebuie extirpat fără milă pentru el, dar cu milă pentru noi.
      Trebuie căutate alte soluţii, politicienii şi-au spus cuvântul, partidele s-au dovedit a fi vertibabile găşti mafiote cu rădăcini transpartinice. Politicul, aici am în vedere toate partidele, are o singură rădăcină, din ea s-a format toată încrengătura denumită pompos-partide. Scoaterea partidelor în afara legii, pe criterii penale, nu politice, este măsura ce se impune la această oră.
Renaşterea României, ca mişcare de masă, trebuie să cuprindă : intelectualitatea, reprezentanţi ai tuturor claselor sociale. Conducerea acestei mişcări trebuie să aparţină unor oameni care, nu au fost implicaţi în politică, asta nu înseamnă că dacă a fost pionier, ori utecist, a făcut politică. Nu trebuie primiţi politicieni ai zilelor noastre care, au plecat de la diferitele partide pe unde a cotizat, iar atunci când nu am mai fost susţinut politic, a intrat în dizidenţă.
        La conducerea treburilor Ţării trebuie aleşi oamenii care, au arătat reale calităţi manageriale la locul de muncă, au arătat că sunt specialişti în diferite domenii. Jurişti de renume trebuie să conducă departamentele juridice ale Ţării. Diplomaţi de carieră să ne reprezinte cu cinste şi să ne apere interesele peste hotare.
Forul legislativ să fie format din academicieni şi oameni cu înaltă ţinută morală, toate dovedite în lungile activităţi desfăşurate, cel mai tânăr membru al acestui for să nu fie sub 60 de ani.
Toţi trebuie să fie devotaţi Ţării, nu buzunarului lor.
Pentru a fi eligibil ,fiecare doritor va veni cu un program, iar o comisie formată din oameni de specialitate, vor analiza programele apoi vor anunţa câştigătorii.
        Ce scriu eu acum este o schemă de început, pe ea se poate lucra, se pot aduce îmbunătăţiri, pot fi aduse critici, important este, să se meargă mai departe. Important este, să putem înlocui acest flagel, care se numeşte partide. Găştile mafiote bine structurate în teritoriu, au pătruns în măduva Ţării, iau paralizat sistemul nervos, au lăsat Ţara fără orizont, fără busolă, fără certitudinea existenţei în viitorul apropiat. Politicieni care au furat şi distrus România, ne atenţionează că putem avea soarta Greciei, e grav dacă o vom avea, înseamnă că nimeni din toţi cei care au fost la putere nu a gândit ceva pentru viitorul Ţării noastre, ci numai pentru buzunarul lor.
         Ăsta este încă un motiv, ca viaţa partidelor politice să ia sfârşit, iar noi să fim conduşi de sfatul bătrânilor, de înţelepţii noştri, aceea care au mai rămas în România. Rămânerea noastră în UE, să fie bine analizată, bine gândită, nu trebuie luate hotărâri pripite, dar nici nu trebuie să ne transformăm în târâtoare. Să găsim acei oameni care, să reuşească să ne trezească din letargia noastră, să gândim cu capetele noastre, ce putem face pentru ca, România să facă un pas înainte pentru binele ei.
Mulţumesc pentru poză: blitz24.ro



Un comentariu:

  1. Nu putem să ne rotim tot timpul în jurul cozii şi să strigăm şi să urlăm, să ne jelim şi să bocim, că suntem furaţi. Să punem dracu drobul de sare bine, să numai cadă, nu trebuie să-l legăm cu sfori, când îl putem mişca şi aşeza să nu se mai mişte, ori să luăm copilul dacă nu suntem în stare să echilibrăm drobul de sare.
    Ne-am învăţat să bandajăm buboiul, nu trebuie bandajat, aşa va săpa, se va extinde, trebuie extirpat fără milă pentru el, dar cu milă pentru noi.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...