marți, 18 august 2015

Interviu cu un Preşedinte obosit transformat în turist

     
Într-una din zile hotărăsc să merg la poarta Turistului pentru un interviu. Aranjez din timp cu şeful Cancelariei Prezidenţiale, în fapt adevăratul stăpân şi , în ziua hotărâtă mă prezint la poarta Palatului. Explic Cerberului de la poartă ce doresc, apoi, după ce telefonează pentru a primi confirmarea, îmi dă indicaţii cum să ajung la Turist. Acesta va fi numele pe care-l va avea în povestea mea, chiar dacă unii ar putea spune că el de fapt se numeşte Preşedintele J.K.W.
Sunt introdus într-un birou spaţios cu multe mobile de artă, vechi, dar bine întreţinute. Turistul se află în spatele unui birou imens din stejar masiv, aşezat pe un fotoliu înalt ce seamănă foarte bine cu un tron clasic, am luat loc în faţă lui, pe un fotoliu mult mai scund şi incomod. Fotoliul meu este mai mic, probabil, pentru a arăta poziţia socială a fiecăruia dintre noi.
Îl privesc atent, vreau să-i prind privirea, numai că de fiecare dată încearcă să facă ceva pentru a nu fi nevoit să mă privească drept în ochi, observ că este puţin încurcat, timorat, nu este în elementul său, ar fi vrut să aibă un consilier lângă el. Condiţia mea a fost ca interviul să fie între 4 ochi. Are o figură mai degrabă tristă, decât severă, mâinile se mişcă continuu, deşi, încearcă să le stăpânească, tot aranjează nişte hârtii într-un dosar, de fapt ba le scoate din mapă, ba le pune la loc, se vede neliniştea de care e stăpânit.
                -Excelenţă, încep eu prima întrebare, aţi fost ales cu o majoritate foarte mare, aţi învins un adversar ce părea de neînvins. Ce credeţi că s-a întâmplat între turul 1 şi turul 2 al alegerilor? Speraţi să câştigaţi?
                   -Da, îmi răspunde sec.
    • Ce va făcut să credeţi acest lucru? Aveaţi semnale de la serviciile secrete din Ţară şi de peste hotare?
    • Da, îmi răspunde la fel de sec.
    • Îmi puteţi da mai multe detalii, puteţi dezvolta?
    • Nu, îmi răspunde, apoi se aşterne tăcerea, o tăcere apăsătoare, mi-am dat seama că va fi un interviu greu de realizat.
    • Ce s-a întîmplat în diaspora? Chiar s-au organizat aşa de bine românii noştri de peste graniţă, când îi ştim cât sunt de comozi şi ce greu se organizează? Mai repede cred că sunt dezbinaţi, decât uniţi în vreo idee, ori acţiune. Cum aţi reuşit să-i organizaţi, aţi fost ajutaţi şi de alte forţe oculte în acele zile?
    • Da.
    • Ce se putea întâmpla dacă ar fi câştigat adversarul dvs., eraţi pregătiţi pentru un euromaidan?
    • Da, eram, răspunde cu un efort vizibil.
    • Excelenţă, se spune că vorbiţi puţin, de altfel şi în acest interviu, abia aţi deschis gura. De ce nu sunteţi mai volubil?
    • Aşa am fost instruit, pentru a nu greşi, mai bine tac, să vorbească consilierii, ei dacă greşesc sunt consilieri, scapă altfel.
    • Cine va cerut să vorbiţi aşa de puţin, atac eu cu o nouă întrebare? Serviciile noastre, sau ale lor?
    • Şi, şi.
    • Excelenţă, s-a tot vorbit de faptul că aveţi multe case, în mare aţi lămurit problema, eu tot sunt nedumerit, la toţi banii câştigaţi din meditaţii, aţi plătit impozit? Dar la banii câştigaţi din chirii, aţi plătit statului dările?
    • Nu. Ghinion, pe atunci nu se percepea impozit, iar acum m-am obişnuit să nu plătesc.
    • Am observat că veniţi dintr-o vacanţă şi plecaţi într-un concediu, de ce nu staţi şi la Palat? Aţi început să colindaţi lumea pas cu pas, este spre binele poporului?
    • Nu, dar las impresia că întâlnindu-mă cu diferiţi şefi de stat şi de guvern, lucrez pentru Ţară, în fond o fac pentru a mă plimba împreună cu Carmen. Apoi nu vreau să stau în Ţară şi să cer demisia lui Ponta toată ziua. Dar cel mai mult merg în vacanţe pentru frumoasa mea Carmen, pe unde trece eclipsează, plâng femeile când o văd, ştiu că atunci când soţia mea este într-un salon, bărbaţii roiesc în jurul ei, precum muştele în jurul rahatului...turcesc. Până şi regina Spaniei era geloasă pe toaleta şi frumuseţea soţiei mele, ai văzut şi dumneata cât e de frumoasă.
      Nu-mi venea să cred ce văd, Preşedintele vorbea, se însufleţise, vorbea cu patimă despre Prima Doamnă, se citea iubirea în ochii lui. Pentru prima dată mă privise în faţă, direct, provocator.
    • Am auzit că doriţi să aibă un birou la Cotroceni, un fel de birou al Primei Doamne, în care să aibă, secretare, consilieri, designeri şi o anumită susţinere financiară din bugetul statului. Este adevărat, ori sunt răutăţi ale duşmanilor dvs.? Îl privesc pe sub sprâncene, e puţin încurcat.
    • Se discută, nu ştiu dacă se va rezolva, eu îmi doresc foarte mult să o am aproape tot timpul, în general îmi este greu fără sfatul ei, iar prezenţa lui Carmen mă stimulează.
    • Cum vi se pare faptul că Premierul intenţionează să mărească salariile cadrelor sanitare cu 25%. Credeţi că este o măsură bună?, schimb brusc tema discuţiei
    • Nu, răspunde hotărât.
    • Dar triplarea salariului dvs. şi al celor 48 de Înalţi funcţionari, a fost o măsură bună, este sustenabilă?
    • Da, pentru că este vorba numai despre noi, cei 48. Când se vor  mări salariile la toţi bugetarii, de unde vor fi luaţi banii? se întreabă nedumerit Marele Plimbăreţ
    • De ce nu aţi renunţat la mărire, nu credeţi că este imoral ca dvs. să vi se tripleze salariul, iar ceilalţi să privească cu jind?
    • Nu, ghinionul lor, eu sunt Şeful.
Interviul va continua.
Acest interviu nu a avut loc, răspunsurile posibil să le fi dat. Este un pamflet.
Mulţumesc pentru poză psnews.ro

9 comentarii:

  1. Aşa am fost instruit, pentru a nu greşi, mai bine tac, să vorbească consilierii, ei dacă greşesc sunt consilieri, scapă altfel.
    Cine va cerut să vorbiţi aşa de puţin, atac eu cu o nouă întrebare? Serviciile noastre, sau ale lor?
    Şi, şi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari domnule Carstea ! Este atat de real ,atat de compatibil cu ce gandeste si spune si mai ales ce a facut ,cum s-a /a vandut tot ce a putut pe la Sibiu ! Am citit materialele celor doi jurnalisti (cred ca corect este ziaristi !)de la Sibiu (va recomand sa le folositi in episoadele urmatoare ) si te crucesti cat de mare este acest EXCROC .De asemenea va recomand sa folositi si "opera "lui "pas cu pas " ! E tare ! E in contradictie cu ce "prezentati "dumneavoastra referitor la "tehnica "de a lasa consilierii sa vorbeasca . Acolo (in opera ),el a facut totul !!!! Va pot pune la dispozitie " exemplarul meu " pentru a folosi comentariile (furioase ) inscrise cu creionul pe marginea paginilor . Gh. Stanciu Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  3. Aş fi bucuros să am acces la acele materiale. Mulţumesc, mă puteţi contacta telefonic.
    Dacă doriţi vă pot lăsa numărul de telefon.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Carstea , ma onorati solicitandu-mi materiale pe care ma grabesc sa I la pomenesc . Materialele le gasiti in urmatoarele publicatii :Dally News Romania-stiri online (Secretele lui Iohannis:Trafic de copii,fals si uz de fals...) ;Justitiarul National-revista de investigatii ; Justitiarul.ro/stiri/politica/Carmen-... nr.din 29 iunie ; Site-ur http/www.german-foreign-politicy.com/en/news/:
      Succes ! Abia astept sa va citesc urmatoarele " pamflete " sau poate mi le trimiteti direct daca ma gasiti stanciugheorghe....(..22351352)

      Ștergere
  4. Aţi greşit, chiar şi în forma de plamfet! În loc de "turist" i-aţi zis "marele plimbăreţ"...
    Nu ştiu dacă, aşa ceva, poate fi scuzat!? Ce spune noua lege, cea care interzice propaganda legionară?

    Vă rog, dacă puteţi, să-mi spuneţi cine e Carmen!? A lui!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce legătură are propaganda legionară cu "marele plimbăreţ"? În legătură cu "Carmen" nu am ce vă spune, e prinsă explicaţia în text.

      Ștergere
  5. Deși textul este un pamflet, este cât se poate de real . Este evident, că faptele stau așa cum sunt prezentate. Felicitări, domnule Ionel Cârstea, pentru lectura oferită spre cugetare și luare aminte. O zi bună !

    RăspundețiȘtergere
  6. Probabil că un interviu real ar fi fost și mai laconic sau n-ar fi fost deloc. Are o problemă de comunicare, in sensul propriu al termenului, acum înțeleg de ce, ca primar al Sibiului nu avea program de audiențe. Dacă nu e aroganță, e altceva..

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...