joi, 6 august 2015

Preşedintele K. W. Iohannis, între vacanţe şi concediu de odihnă.

      Într-o zi am luat-o la pas spre Palatul Cotroceni. Ajuns la poarta palatului, întreb de d-l Preşedinte, santinela mă măsoară cu milă şi dispreţ apoi mă întreabă :
       -care-i baiul bade?
       -vroiam să vorbesc cu domn Preşedinte, acasă-i?, îl întreb eu puţin intimidat de glasul militarului.
       -E acasă, da nu primeşte pe nimeni, se odihneşte.
     Am plecat bucuros, că domnu' Preşedinte nu se extenuează muncind. Nu mică mi-a fost mirarea când, la radioul, din taxiul ce mă ducea la gară, s-a anunţat că d-l Iohannis se află cu soţia la Neptun, unde îşi petrece concediul de odihnă. Aici şi-a invitat şi antrenorul de tenis, bine a făcut, un Preşedinte de stat trebuie să se relaxeze, mai ales când venea după o perioadă de 7 luni petrecută între vacanţe şi plimbări.
Nu trebuie să fiu rău, trebuie să dau cezarului, ce este al cezarului, în toată această perioadă de timp, a făcut postări pe facebook, a semnat hotărârii prin care i se mărea salariul, de fapt se dubla, a promulgat o lege prin care se introduce cenzura. Aşa că, pas cu pas, mai mult la pas, domn preşedinte a şi muncit preţ de câteva ore în 7 luni, multă muncă, prea multă chiar, mai ales că atunci când i s-a mărit salariul a dat şi o declaraţie de presă. Da, a vorbit, a vorbit liber, a spus că era nevoie să i se mărească salariul, pentru că merita.
    Acum domnu Preşedinte este în concediu la Neptun, atrage vila lui Ceauşescu, ce vrei domnle, ciocoii noi se adaptează repede noilor condiţii. Cel mai bine e să critici, când nu poţi intra într-un loc pe care ţi-l doreşti, dar, dacă ai intrat, dacă eşti ca şi stăpân, poartă-te ca atare, adică ca un stăpân, porunceşte. Spre exemplu, porunceşte să se cheltuie milioane de euro pentru a se aduce fel de fel de îmbunătăţiri Vilei Lac 3, unde urmează să locuieşti. Nu te lua după presă, ăia critică din invidie, tu cheltuie, cheltuie cât mai mult. Ce dacă s-au epuizat banii puşi la dispoziţie pentru deplasări în străinătate, cere alţii, doar eşti Şeful. Lasă-i să ştie „cine-i şeful”, să simtă chiar. Pistonează-l pe Premier, ce naiba face cu avionul prezidenţial, de ce nu-l achiziţionează, ce aşteaptă?
    Şi uite aşa, între o vizită şi un concediu, timpul trece. Faptul că nu vorbeşti, pe noi prostimea ne face să credem că eşti tare, că eşti inteligent, că eşti precum nemţii ce ne fu regii, distins.
Mai uşor totuşi cu vizitele de curtoazie pe care le faci împreună cu soţia, că au fost puse în dificultate toate marile doamne ale Europei. Mă uitam la biata regină a Spaniei, era tinerică, era frumuşică, da, tot a fost eclipsată de genunchii ascuţiţi ai Primei noastre Doamne.
O întrebare : Excelenţă, pentru hainele şi stiliştii Doamnei cine plăteşte? Dacă cumva este vreo cutumă, prin care Ţara să suporte toate capriciile unei femei intrate în menopauză şi să plătească pentru hainele domniei sale, acum, că vi s-a mărit salariul face-ţi bine şi plătiţi din propriul buzunar.
    Am o curiozitate Excelenţă, serviciul când îl începeţi? Nu ştiu dacă Dan Mihalache v-a explicat, dvs. sunteţi totuşi Preşedintele României, ales de popor, şi în principiu aţi avea nişte sarcini concrete, pe care ar trebui să le executaţi. Cine v-a spus, că sunteţi un veşnic turist, aflat într-un veşnic concediu, v-a păcălit. Dvs. nu lucraţi la societatea Turistică Cotroceniul SA, dvs. lucraţi în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, sunteţi chiar şeful administraţiei, adică Preşedintele. Aţi înţeles greşit, nu Dan Mihalache este Preşedintele, dvs. sunteţi, el este numai şeful Cancelariei Prezidenţiale. Faptul că citiţi ce vă scrie el, nu înseamnă că sunteţi putătorul lui de vorbe, sau sunteţi? Înseamnă că nu sunteţi prea stăpân pe propria judecată şi aşteptaţi să vă spună alţii ce trebuie să ziceţi. Explicaţi-ne şi nouă, cine conduce la Cotroceni, sau de la Cotroceni, dvs. oricum nu conduceţi, dintr-un singur motiv, nu prea staţi pe acolo.
    Ce blestemat pe poporul român, a dat jos, dealtfel nu mai avea dreptul de a candida, îşi epuizase numărul de mandate, un Preşedinte care, vorbea mult şi prost şi am pus în loc altul, care tace mult şi prost. Cum dracu îi găsim, nu ştiu. S-au sunt impuşi de „alţii”?


2 comentarii:

  1. Am o curiozitate Excelenţă, serviciul când îl începeţi? Nu ştiu dacă Dan Mihalache v-a explicat, dvs. sunteţi totuşi Preşedintele României, ales de popor, şi în principiu aţi avea nişte sarcini concrete, pe care ar trebui să le executaţi. Cine v-a spus, că sunteţi un veşnic turist, aflat într-un veşnic concediu, v-a păcălit. Dvs. nu lucraţi la societatea Turistică Cotroceniul SA, dvs. lucraţi în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, sunteţi chiar şeful administraţiei, adică Preşedintele. Aţi înţeles greşit, nu Dan Mihalache este Preşedintele, dvs. sunteţi, el este numai şeful Cancelariei Prezidenţiale. Faptul că citiţi ce vă scrie el,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunteti penibil domnule,de curiozitate am mai citit ceva la intamplare scris de dumneavoastra si imi dau seama ca aveti lacune mari de tot.Renuntati ca altfel o sa rada si copiii de clasa a 4-a! "face-ţi bine", "S-au sunt impuşi de „alţii”?" Ha,ha,ha!

      Ștergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...